Jag Hade Barn Och Upptäckte att jag är en Badass

Jag gick igenom en fas för ett par år sedan där jag hade en hel del kjolar. Jag var en pojkflicka som växer upp och alltid gynnat t-shirts och jeans under klänningar. Jag var i mina sena 20-talet och bestämde sig–ja, Internet troligen har sagt till mig–att jag ska börja vara kvinna. Jag ska bära kjolar och vackra skjortor och högklackat och omfamna den konventionella termen "ganska."

Jag gillade det. Jag gillade känslan ganska. Jag gillade känslan feminina.

Men... jag känner mig inte som mig . Jag kände mig som en bedragare.

Människor skulle gratulera mig på min outfit eller om hur långt mitt hår var få eftersom du vet, kort hår är inte feminin. Min man gillade det, vilket alltid är en fördel.

Fortfarande, trots den positiva förstärkning som omger mig, att det bara inte känns rätt.

Sedan har barn som jag har upptäckt mitt sanna jag.

Mitt sanna jag bär hennes hår super-duper kort och färgämnen är det ett onaturligt röd färg. På sommaren är det inrett som en faux hawk.

Mitt sanna jag föredrar att bära blå jeans och svarta linnen när det är möjligt, trots att det gör min redan blek hy ser ännu blekare.

Mitt sanna jag föredrar mörka ögon make-up (när jag väljer att bära det), men "ingen make-up" make-up look är i... tror jag.

Mitt sanna jag föredrar knähöga svarta stövlar med klackar.

Mitt sanna jag säger "screw you" till alla som tycker att jag ska se ut och klä sig och agera på ett visst sätt bara för att jag har en vagina.

Mitt sanna själv vill känna sig som en badass och dessa saker – hår, mode, make-up – hjälp mig att känna så.

När jag känner mig som en badass, jag känner rätt. Jag känner att jag kan få saker gjort. Jag känner mig stark och trygg och att jag ser bra ut. Om jag ser bra ut, om jag ser mig själv i spegeln och kan säga, "Du ser fantastisk," jag är mer benägen att vara lycklig. Och om jag är glad, jag är mer sannolikt att vara glad runt min make och mina barn och vänner och familj.

Jag vet inte om jag är faktiskt en badass, men jag vet att när jag känner mig som en, jag känner mig som den mest fantastiska kvinnan på planeten.

Jag säger inte att du ska strunta i klänningar och högklackat. Vad jag säger är att du har att göra oavsett vad det är du behöver göra för att känna som du. Jag vet att det är en förvirrande meningen, så jag ska säga det på ett annat sätt.

Göra vad det är som gör att du känner på din kärna att du är en kvinna krigare som kan öppna dörrar, städa huset, ta namn, och att vara din mest awesome själv.

För mig är det en röd faux hawk. För dig är det något annat. Vad det än är, göra det utan skam eller rädsla för vad samhället tycker. Samhället är fullt av wannabes som försöker att passa in och, som en mamma, jag har inte tid att röra runt med dessa människor.

Att vara en badass.

Relaterade inlägg: Att förlora sig Själv till Moderskap

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar