Jag Gav Upphov Till Vilda Barn

Min dotter är förvildade. Inte på det sätt som hon går på alla fyra och väste genom linda, eller repas upp hennes läkare armar och vägrade moderlig ömhet, men på sättet som hon är inte som andra barn. Det är något med henne, något vilt. Hon föddes på detta sätt, och ingen kunde ha förberett mig för den skrämmande uppgiften att tämja mitt eget barn.

Addie var barn har vi alla bevittnat på lekplatsen, som teetered till toppen av monkey barer, paus för en kort stund innan du kastar sin kropp i luften som en förskola base jumper. Hon svängde så högt på gungorna, som jag trott, ungefär som en tecknad serie, en dag skulle hon cirkel hela vägen runt, skjuta ut till stjärnorna med ett jublande "Weeeee!"

Instant hon lärde sig att krypa, hon började klättra—bokhyllor, köksskåp, diskbänk, bänkskivor, skrivbord, någon plats som var minst hundra gånger högre än hon var. Efter baby-proofing vår lägenhet, vår bostad liknade ett fängelse i mer än ett hem. Vi hade jordbävning-förankrade varje tung post i väggen så att hon inte kunde dra ner huset och samtidigt agera på det.

Innan hon blev ålder-på lämpligt sätt redo för en stor flicka sängen, vi övergav spjälsängen. Även när hon var ett spädbarn, jag skulle gå in i sovrummet för att hitta hennes gränsöverskridande de barer som Edmund Hillary klättra över toppen av Mount Spjälsäng. På 8 månader, hon stod där i sin barnstol med en blick på hennes ansikte som jag svär tänkt, "jag kommer inte att vara återhållsam för ansträngda ärtor!" Remmar var ingen match för min lilla Houdini, och första gången jag satte henne i sadeln på min cykel, sade hon i totalt uttryckslöst, "Bara gå snabbt ."

Hon var ungen som omedelbart efter att gå in i ett hus skulle noll på alla eluttag och hitta något (helst av metall) för att hålla inne dem. Jag heter Poison Control minst 15 gånger under sina första två år. Och det var inte (jag svär) av vårdslöshet. Alla gifter, städare och mediciner var låst upp. Men på promenader, hon skulle nå sin lilla lilla hand ur vagnen, ta en blomma eller växt och stoppa den i munnen. Mitt samtal var så täta, jag visste operatörerna med deras förnamn. Efter ett par samtal till Theresa på Poison Control, fick jag smart och skrivas ut en lista med matchande bilder av alla giftiga Kalifornien växter för våra promenader, så jag skulle veta när hennes aptit för inhemska bladverk motiverat en ER besök. När den blev gammal, hon åt lite paket från skokartonger att säga, "ät inte." Dessa är förvånansvärt icke-toxiska, eller så Theresa från Poison Control försäkrade mig. De är bara inte förväxlas med mat, du vet, för de människor som får otroligt hungrig när sko shopping.

Hon knuffade Mexican sage upp hennes näsa. Hon åt en Sharpie. Bröt hon ulna och radius på monkey barer. Hon hade stygn i pannan från en flygande trä-tool box (fråga inte). På promenader med vår hund, jag hade koppel för henne och koppel för våra Pomeranian. Och ja, jag såg dom från andra föräldrar när jag gick min hund och barn tillsammans. Men de dömande föräldrar inte vet att precis som en valp, min kiddo, om det är tillåtet att röra sig fritt, skulle raka spåret till huset tvärs över gatan för att stoppa en ringblomma eller fågel av paradiset i näsan.

Hon är den kvinnliga versionen av Mowgli från Djungelboken mer lockade till naturen och fara än ordning och säkerhet. Hon kom ut ur min kropp snabbt och högt och som aldrig har förändrats.

Det stannar inte vid spänningssökande. Hon kommer upp med idéer som de flesta barn skulle aldrig ens trolla fram. På hennes 3 rd födelsedagsfest, hon fick en baby doll. Där de flesta flickor skulle klappa och mata de nya babe, min kiddo avvikit till badrummet, med ett par medhjälpare, där de doppas dockan i toaletten (för att få henne fin och blöt) och sedan rullade henne i kattsand. När jag gick i, jag behövde inte fråga vems idé det var att göra en cat-kullen-skit docka. Jag visste. Hon är nästan alltid bakom den "stora idén." Hon var ungen som skär alla hennes lekkamrat hår, spelade läkare, och uppmuntras grannskapet barn att omfamna sina vilda sidor också. Det kan inte komma som någon överraskning att vi har förlorat några vänner under resans gång. Du vet vem du är. Jag hoppas du gillade den fruktkorg som vi skickade.

Och som Mowgli, min dotter föredrar att kissa ute och springa naken genom gården. I mitten av vintern, hon vägrar att bära något annat än underkläder. Om jag hade en nickel för varje gång jag skrek, "Addie, sätta några kläder på sig, UPS-killen är vid dörren," jag skulle vara rik, rik mama.

Trots hennes vilda sätt, hon är också en mycket tillgiven lilla odjuret som är snäll, rolig och söt, och hon har vuxit ur några av hennes djungel sätt. Lyckligtvis vid 10-tiden, hon har utvecklat en känsla av rädsla eller försiktighet, eller möjligen sunt förnuft. Så mycket som jag beundrar hennes förmåga att ta livet av horn (och bull också, om hon hade chansen), hon har skrämt den helige skiten ur mig fler gånger än jag kan räkna. Människor utan vilda barn inte förstår. De antar att det måste vara brist på föräldraskap eller disciplin och att jag är en hemsk förälder. Välkommen att diskutera här bland er. Jag är säker på att den judgy-wudgies med tama kiddos tillskriver sina barns benägenhet att korrekt föräldraskap. Och de kanske har rätt. Jag är säker på att de tror att de är.

Men jag har haft massor av vänner vars förstfödde var en liten ängel, men vars andra barnet kom ut med en kluven tunga och klor. Dessa är mina favorit vänner.

En av mina flickvänner nyligen erkände, "jag trodde att jag var en sådan fantastisk mamma efter att ha min son. Han var trevlig och lydig, och jag tillgodoräkna mig själv för att hans goda uppförande. Och då hade jag min dotter."

Hon sade ordet "dotter" genom sammanbitna tänder som det blotta omnämnandet av hennes existens skulle kunna åberopa en svärm av gräshoppor eller apokalypsen.

"Hon är svår och envis, orädd någon konsekvens eller bestraffning! Det spelar ingen roll vad jag gör," min vän anförtrodde.

Jag vet att det är hemskt, men jag hade stor glädje i detta påstående—inte för att jag var glad att hon hade ett svårt barn, men eftersom hon av alla människor blir det. Hon hade den lilla kattungen som skulle låta dig hålla den och klä den i baby doll kläder och lägga i vagnen, och då hon hade viltlevande katt som fräste och bet och kissade utanför kattlådan. Och hon älskade dem båda.

Hon nämnde också något som jag tror att bara en förälder som har upplevt hela spektrumet har nåden att erkänna, "Ibland min son är så tråkigt, jag kan knappt stå ut med det. Åtminstone min dotter gör livet intressant."

Det är inte lätt, men jag är glad att jag var välsignad med min vilda flicka. Hon kan utmana mig på en daglig basis och månen UPS-killen, men hon har också lärt mig att när man står på jungle gym i livet, snarare än att tänka "jag kunde dö", tänker hon i stället: "jag kan flyga." Jag kan inte föreställa mig en värld utan den spitfires, vilda kiddos, det piss och vinäger, det hellcats och Mowglies. De inte bara göra livet mer intressant, men de gör livet vilda.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar