Jag Föredrar Min Dotter Och Min Son Vet Det

Detta kommer att börja och sluta med samma disclaimer: jag älskar och avgudar min son och håll ner så mycket kärlek för honom som min dotter.

Jag njöt graviditet, toting min baby staden är med mig 24/7, känner honom sparka och undrar vad han skulle vara. Vid födseln och för de dagar och år som följde, jag var säker på att ingen hade någonsin älskat barn så mycket som jag älskade Ben.

För de första tre åren av hans liv, vi var fäst vid höften. Faktiskt, fast i lägre benet är mer korrekt. Jag var mamma som inte kunde gå upp för att kissa under musik-klass, tillsammans med de andra mammor i köket under lekgrupp eller dusch ensam. Han var i mitt knä, på min höft eller gripa tag i mina ben ständigt. Han skulle gråta och skrika om att hans pappa slog honom till sängen utan mig. Medan tillbedjan var ömsesidigt, jag kunde har klarat fem minuter i badrummet ensam.

Tre år och fyra månader i vår stat i singular uppmärksamhet och lycka, Ben ' s syster Emily kom. Sju år senare, kan jag inte säga att jag älskar dem lika. Jag vet att det är "PC" sak att säga, men jag vet inte ens vad det betyder. De är olika och jag älskar dem på ett annat sätt. Den plats de alla håll i mitt hjärta är i samma storlek men olika och föränderliga form.

Som en baby och barn, jag skulle kyssa min son från topp till tå för att hans fullkomliga glädje. På tio och en halv, den enda gången en kram och puss är tillåtna vid sänggåendet. Pojken som torterades sig själv när han missköter, nedslagen att ha besviken över att hans föräldrar, som nu hävdar att argumentera och argumenterar om att argumentera. Frågor besvaras med ett grunt, ögonen rullar och mumlade ord i en allvarlig ton, aldrig ett enkelt ja eller nej. Att han inte gör vad jag ber dem utan bad fem gånger. Jag är på honom hela tiden, eller så verkar det, till ingens glädje. Den dagliga strider avgaser mig; jag saknar honom under dagen och sedan vill skicka iväg honom fem minuter efter att han kommer hem! Han kan vara lynnig och ytterst irriterad väldigt lätt. Han är självcentrerad och förväntar sig att vår värld kretsar kring honom och hans önskningar. Här är tio och det är inte vackert.

Det är svårt ibland att förhålla sig till honom, att ha ett meningsfullt samtal, en gång på "vad som hände i skolan idag" briefar är över. Han ÄLSKAR sport, men jag är vid en förlust att hålla en lång diskussion med honom om något av det. Han pratar och jag nicka, men inte riktigt vet vad han talar om när han skallror av ett handels-och tar en titt på hans fantasy football team. Han spelar schack och piano, jag har ingen fallenhet för det heller. Jag tar honom till schack turneringar, och jag har inget att tillägga annat än "ta din tid." Även jag lägga munkavle på att överlägsen råd.

Sanningen är, jag ser mycket av mig själv i ett Ben. Jag känner hans smärta när han är ledsen och jag blir glad när jag ser honom lyckas, eller misslyckas, men prova något nytt. Jag är stolt över det vänliga, skötsamma, tankeväckande och anständigt, elev, vän, son och bror han är. Jag stråle när han leder sitt team med nåd och hjärta. Jag går till varje baseball och basket spel, och saknar honom när han inte är hemma. Jag kan sätta sådana tankar i hans välbefinnande, tillväxt och lycka. Vi har våra "saker" som att helgen top 40 nedräkning och kommer att köra runt för att försöka höra alla 40 låtar mellan fredag och söndag. Vi spelar brädspel och läs särskilda böcker vi sparar endast för två av oss att njuta av tillsammans.

Med allt detta sagt, han känns jag älskar Emily mer och jag vet varför. Eftersom jag föredrar att Emily. Eftersom hon gör mig till. Dessa dagar, det är helt enkelt svårare att visa min kärlek till Ben på ett sätt som han inte kan se det och känna det.

På sju, Emily är i sin sweet spot. Jag vet att det är en handpenning för henne tonåring åren, och det är en betalning som jag är glad att acceptera. Hon är entusiastisk, bra och super söt. Till frukost kommer hon att be om en skål med Lunnefåglar och en skål med "huggies och kissies" på sidan. Hon älskar att hjälpa till runt huset så hon gör sitt sysslor enkelt. Hon älskar att baka och konst och hantverk, saker som jag tycker om och har en affinitet till. Hon kommer att fråga mig hur min dag var på middag och jag är säker på Ben ser brett leende som jag får när hon visar intresse för mig, och inte bara sig själv. Hennes uppförande är oklanderlig och hon slår honom till stans varje gång. Hon har plats för all den kärlek jag dusch på henne, plus utrymme för den kärlek jag vill ge Ben, men att han skyr. Hon är syndigt rolig och sprickor upp oss hela tiden. Hon är fantastiskt företag och jag kan umgås med henne hela dagen lång aldrig att greppa för samtal. Vi delar samma intressen och hon är något. Hon spelar i min garderob för att ta på mig skor och jackor, be om lite rouge och läppglans. Hon sjunger i duschen, hoppar runt huset i sin pyjamas och tofflor, och utstrålar glädje. Hon bryr sig inte om elektronik och blotta avsaknaden av en strid om en mer Xbox-spel är gudomlig. Det är mindre bråk mellan Emily och mig och det är uppenbart.

Igår kväll berättade han för mig att jag älskar Emily mer än att jag älskar honom. Ben är klok, han har alltid varit att barn som är äldre än sina år. Jag antog att han visste skillnaden mellan skillnaderna av tillgivenhet Emily får och en skillnad på kärlek. Detta är där jag har misslyckats.

Han kan vara klokare än sina år, men att förstå kärlek och tillgivenhet är inte samma sak som att komma ihåg NFL statistik. Kärlek, ego, tillgivenhet, validering, dessa är begrepp som få vuxna vuxna att gå på knäna. På tio och en halv, han kan inte förvänta sig att få en känsla för det. Måste jag skapa ett sätt för honom att känna vad som är så rikligt förekommande i mitt hjärta. Jag kan ta hans önskan för TLC vid läggdags och få fler kramar, kyssar och myser i. Jag kan sakta ner och spendera tid på att göra ett försök att relatera till honom på ett sätt som han känns bra för honom. Jag ska gå och läsa på baksidan av sidan NY Post . Pojke, kommer han att bli förvånad över vad jag tar till frukost bordet i morgon bitti.

Disclaimer: jag älskar och avgudar min son och håll ner så mycket kärlek för honom som min dotter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar