Jag kom In i Mitt 40-talet Genom att Ange Ett Marathon

Fyller 40 var en big deal för mig. Någonstans längs vägen av skit jobb och stay-at-home mothering, jag förlorade min identitet. Jag var redo för en utmaning, något som skulle ge mig en känsla av mening som jag korsade tröskeln till min 40-talet.

Jag hade en sorglig liten hink lista som ingår aktiviteter som att "gå ut och dim sum." Jag brukar läggas till listan efter Jag hade gjort något, bara för glädjen av att korsa den. Mina väninnor och jag skulle ömka över lemon drop cocktails, espresso och choklad croissanter. På en av våra mer uppriktig klagar sessioner, vi började prata om mål. Det visade sig att jag inte var ensam i mitt behov av att hitta en, så mina vänner och jag landade på idén om att köra en 5K tillsammans. Sen tog vi det ytterligare ett steg, en 5K verkade väldigt obetydlig för ett mål minne av ett nytt decennium av livet. I stället valde vi för en full 26,2 mil marathon.

Ha i åtanke, är det närmaste jag någonsin hade fått ett marathon innan dess var som helst i fjärde klass på min skola jog-a-thon. Jag tror att jag gjorde två varv runt skolan gymmet innan du ringer är det bra. Jag inser att lista ett marathon på en bucket list är långt ifrån att simma med delfiner eller att kasta en pil på en karta och resa vart det landar. Men för en tjej som räknas som passerar geologi i college en seger, jag tyckte det var en big deal, särskilt för någon som är på väg mot 40-årsåldern.

Vi hade 10 månader att träna och så började vad som skulle bli den svåraste fysiska strävan jag har någonsin försökt. Men jag hade gått med på det, och jag var inte planerar att vara förloraren, som tappade ut. Vår utbildning ökat varje vecka som vi lagt km. Det dröjde inte länge innan vi träffas vid 6 på morgonen och utbildning till 2 pm i 90-graders väder. Vi alla tappade i vikt och byggt vadmusklerna och tonade armar. Vi drivs oss med läskiga elektrolyt gel, iced mochas och jordnöts M&M ' s. Min familj liv lidit, och liv i princip gick på is som jag blev mer och mer dedikerade till att slutföra mitt mål. Vi grät, skrattade, berättade skämt om sex, låt några av våra djupaste hemligheter och delade med oss av våra äktenskapliga problem.

Någonstans längs linjen, som ett resultat av att vara i skyttegravarna tillsammans i timmar på en gång, vi bildade en oförklarlig bond vilja och vänskap. Mitt i vår resa, mitt äktenskap var att reda ut i snabb takt. Arbeta mot ett marathon blev ett sätt att hantera det kaos, och jag fann mig själv hyper-fokusera på mitt mål snarare än min relation. På den tiden, det var det enda som gjorde mitt liv meningsfullt.

Vi hälsade dag maraton med mycket oro. Detta var det . Det var bitterljuvt, för att mina vänner och jag visste att detta var sista dagen vi skulle träna tillsammans. Våra stunder av bindning över skavde armhålor och blåsor var på väg att stängas. Att det verkligen är fortfarande den svåraste utmaningen jag någonsin försökt. Ja, jag grät. Ja, jag övervägde att stanna. Ja, jag sprang ut ur vattnet. Ja: Mina tånaglar blev svart.

Men jag gjorde det. Jag korsade mållinjen hand i hand med de flickor som hade förvandlats till min familj. Vi kramades, skjutna skott och accepterat våra medaljer med stolthet. Då jag kräktes.

Fylla i ett maraton var liv-förändra. Det inte lösa alla mina problem, men det visade en kraft i mig jag inte visste fanns. Det gav mig styrka i mitt i en av de mörkaste stunderna i mitt liv, och jag kommer aldrig att glömma den otroliga effekter det fick på mig när jag kom in i mitt 40-talet. Jag har förändrats. Jag blev starkare, bestämd och mer oberoende. Jag insåg till slut vad det var som tro på mig själv och min kapacitet. För mig var det det bästa sättet att välkomna min nya säsongen av livet. Trots den otroliga motgångar, jag kommer alltid att vara tacksam för, eftersom det tillät min sanna själ att skina.

Jag kan inte tänka mig en bättre present än så.

ADVERT

Lägg till din kommentar