Jag Drömde Att Min Son Kunde Gå Och Prata, Och Det Är Därför Som Frågor

Jag hade som dröm igen, den där min son är "typiska", "normala," "utvecklingsmässigt på målet," vad du än vill kalla det. Jag vet inte någon förälder till ett barn med särskilda behov som inte har haft det minst en gång.

Jag har haft det många gånger.

Detta var märkligt, eftersom han var tonåring. Han är bara fem, men tydligen, jag har sett för mycket Mållös på för lite sömn och det lanserades oss in i framtiden.

I drömmen, han sover i sin säng, på ett mirakulöst sätt har uppgraderat från två till drottning storlek, och jag går in för att väcka honom upp för skolan. I detta ögonblick, han är fortfarande den son jag vet, den med cerebral pares och begränsad tal som använder rullstol överallt han går. Och så har jag haft sina kläder i sitt rum, jeans och en tröja, för att förbereda sig för att ändra på honom.

Jag knuff hans axel och han rullar bort och under sängen med några konstiga knep för dröm utrymme där en tonårig pojke faktiskt skulle kunna passa in i ett litet utrymme.

Jag squat ner för att titta på honom och han borstar hans hår ur ögonen och suckar och säger "Mamma, ge mig en minut!"

Drömmar som dessa brukar gå en av två vägar:

  1. Han är typiska och har alltid varit, och vi har aldrig känt för någon annan.
  2. Han är nyligen återhämtat sig som en man vaknat upp ur en koma. Det oförklarliga skador som orsakat CP är mirakulöst helad och änglarna sjunger i vingarna utanför scenen.

Denna dröm var den senare.

Och så kör jag ut ur sitt rum och skrika för sin pappa och sin bror och syster. Ingen där utom min mamma. Tydligen, i mitt psyke, min mamma är alltid där.

Hon går i och vi titta på tillsammans när han går mot oss, slouching som de barn från "Zits" komiska i ett grungy rutig skjorta och jeans, inte kläderna jag lagt ut, märker jag. Typisk tonåring .

Men han är fortfarande min pojke. Han ler, klart medveten om att detta inte är normen. Han ger en halv våg och jag gråta och sprang till honom. Min mamma i princip kollapsar teatraliskt med churchy suckar och fläktar sig själv.

"Men hur?" Jag har att säga.

Han rycker på.

"Ingen egentligen?" Jag tar tag i hans arm. Han är tall. Jag måste titta upp för att se i hans ögon.

"Jag vet inte. Jag bara vaknade upp på detta sätt." Och han ler, hans söta två-dimpled leende från sin fem år gamla själv och klappar min arm som jag är lite old lady.

Resten av drömmen bleknar i ett deprimerande realistiska samtal med hans barnläkare som tycker att denna plötsliga förändring kan vara mer skrämmande än bra medan han, min gå/prata son, lounger med benen draperad över en fåtölj och äter en skål med flingor.

Jag ville inte vakna upp ur denna.

Det var så mycket verkliga.

Men jag var tvungen att eftersom det var en Måndag och snön som de trodde skulle komma kom inte och han har förskola och talterapi och han är fem, inte femton, och det är där vi är.

Men jag fick berätta för honom om det, som jag knytas fast upp sina skor över hans ben hängslen medan han mumsade Cheerios på sin bricka. Jag berättade för honom dröm och att allt han hade sagt och beskrev hur lång han var och han lyssnade och tittade på mig där jag knäböjde vid hans fötter...som han gjorde anteckningar för framtiden.

Jag vet att det kommer att bli fler drömmar. Och jag tänker aldrig sluta hoppas en dag kommer det att vara sann. En dag han kan stå längre än mig. En dag blir han bara kan tala om för mig vad som är på hans sinne lätt stavelser.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar