Bara att Ringa Mig (Eller, Varför jag inte Vill Gå till Din Gender Reveal Party)

Grattis, moms-till-vara. Ett stort antal av er har lyckats att ta en tid i familjens historia som är redan så mycket och välförtjänt om DU – påkostade uppmärksamhet, tema duschar, läckra presenter, slumpmässiga handlingar av artighet och vänlighet i form av öppna dörrar, levererat mat, tvättat och vikt tvätt och liknande – och ingjuta den med ytterligare en händelse som – surprise! – allt om dig. Jag pratar om en av de senaste kännetecken för vår egen besatt, självupptagen, självhävdande, självbelåtna kultur.

I mitt sinne, det går leden av selfie (grattis ännu en gång påminna dina vänner om vad du ser ut i din bil, gym eller badrum spegel); prom-posal (grattis på att vara inbjuden till en fest av din pojkvän i två år som jag är säker på att var mycket förvånad över ditt godkännande av hans genomtänkta, dag-lång, dyr utställning, jag menar, inbjudan); och [infoga årskurs] marknadsföring/prisutdelning (grattis på mötet den mycket minimal standarder som alla andra barn i din klass uppfyllda och att man inte är en ungdomsbrottslighet brottslingen). Det är den allt mer trendiga gender reveal party (grattis på att producera en avkomma som är det ena eller det andra av två möjliga kön).

En snabb Google-sökning av dessa pink-and-blue-ladin shindigs leder till tusentals webbplatser där expert moms och party planerare dela de mest smart sätt att låta 60 eller så av dina närmaste och käraste veta om ingredienserna i den lilla bulle i ugnen är socker och krydda eller snips och sniglar. Nu, om du funderar värd för din egen det är-allt-om-mig-men-jag-är-låtsas-det-är-allt-om-the-baby fiesta, låt mig ge dig en liten tankeställare på denna löjliga modefluga.

Här är vad som kommer att hända på din fest: några av er kommer att orkestrera information på ett sådant sätt att du är förvånad över rätt tillsammans med dina gäster, medan andra kommer att ha hört din OB: s dom och höll nyheter till er för detta ögonblick uppenbarelse. På din fest, dina gäster kommer att göra den vanliga party saker för en stund, under vilken tid du och din betydande andra kommer att behandlas på en härlig blandning av förhör och spekulationer: Vad tror du det är? Du bär på låga, det måste vara en pojke. Vad hoppas du det är? Om du är sugen kryddig, det är en flicka. Om det är en pojke, kommer du att prova en flicka nästa gång? (Vad är det som gör att även menar ?) De kommer att äta, dricka, umgås, kanske spela ett par spel – rosa-och-blå-tema, naturligtvis – allt mitt i det hav av rosa och blå som ditt hem eller andra valda platsen har blivit.

Vid den angivna tiden, kan du imponerar på dina gäster med den stora nyheten i en mängd olika sätt: skär till en vit frostad kakan och låt den rosa eller blå insidan berätta för dina nyheter ( för två år sedan, enligt en webbplats), öppna en låda full av helium-ballonger fyllda som kommer att stiga i all sin rosa eller blå ära; knyt ett blå eller rosa band runt magen och lyft din tröja vid den angivna tidpunkten (krångligt!), smälla en ballong fylld med rosa eller blå konfetti (som du också kan köpa en mega-size pre-filled Konfetti Ballong som Uppenbarar för Kön Avslöja Parterna®, för $30 plus moms och frakt), eller någon av ett antal andra helt enkelt bedårande sätt att besvara den brinnande kön fråga, och därigenom framkalla en rad meningsfulla utrop allt från "jag visste det!" till "jag kan inte tro det!"

Jag har en hemlighet för dig, mamma-till-vara. Din familj och vänner är ganska säker på att din bebis är en pojke eller en flicka. De som är i allmänhet kittlade av uppenbarelser som kommer att bli kittlade när och hur du säger dem. En jätte meddelande i form av en part som inte gör nyheterna mer spännande för dem som faktiskt bryr sig. Min blivande systerdotter nyligen texted mig en bild på hennes son som innehar ett ultraljud bild och en liten handgjord skylt med texten "It' s a girl!" Jag ringde upp henne, och vi hade en liten fest direkt på telefonen, skrikande som galningar. Jag har aldrig en gång trodde att förhandlingen skulle ha varit mer givande om det hade varit levereras via lite krystat rosa eller blå gest i ett rum fullt av människor som har att agera som spänningen har varit att döda dem.

Missförstå mig inte. Jag har ett större-än-genomsnittet tillbedjan av spädbarn, spädbarn och småbarn. Som i de dräpa mig. I deras närvaro, och jag reduceras till en blithering idiot; bara titta på en miniatyr person som ofta utlöser tårar och en obeskrivlig lust att äta upp honom, som i "Du är så söt att jag vill äta upp dig", som är en erkänt bisarra men konstigt vanligt och faktum är vetenskapligt giltiga reaktion till med dina sinnen misshandlad med baby gullighet.

Jag hade tre barn själv, och jag älskar dem – och alla bebisar – så mycket att jag skulle födelse dem ad infinitum om jag kunde kyssa och gosa och sjuksköterska och rock dem för ett par år och sedan förmedla dem på, säg, fyra års ålder eller så. Notera, jag vägrar att ens överväga att kliva ner från mina tio-plus-åriga karriär som min kyrkans förskola direktör på grund av den roll så perfekt uppfyller min bona fide behovet av en regelbunden baby fixa.

Så, ni ser, jag är allt om bebisar. Bebisar är värt att fira. Nya livet är magiskt. Det finns ingen kärlek som en mamma för sitt barn, och en familj av varje storlek ökar med en alltid resulterar i ett mystiskt exponentiell ökning av kärlek. Jag firar alla att.

Jag håller väldigt mycket på dig under din graviditet, frågar hur du mår, överraskande dig med godsaker för att tillfredsställa dina begär, lyssna på dina klagomål om värk och smärta, din upphetsning om fladdrar och sparkar, din rädsla inför förlossningen – utan fram-och återgående med mina egna historier eftersom vi båda vet att du inte lyssnar (och det är OK!). Jag kommer att köpa ditt lilla paket en söt outfit, virka henne en silkeslen afghanska, förbereda och leverera en måltid för din familj, och få erbjudande efter erbjudande om att sitta barnvakt eftersom att jag verkligen vill hjälpa dig (eller det kan faktiskt vara så att jag verkligen vill få mina händer och kramar på din lilla lamm chop – men nej, det gör jag verkligen vill hjälpa dig).

Många andra vill göra samma sak, och dem som är närmast att du kommer att planera en dusch eftersom vi vill att du har allt du behöver och ännu lite grejer du inte. Vi vill att du ska känna dig speciell vid denna tid, och du borde göra det, eftersom barn är mirakel och att bli förälder är 100% omvälvande, du kommer aldrig att bli detsamma.

Men mamma-till-vara, kan du låta det vara nog?

Kan du vara nöjd med den uppmärksamhet du kommer naturligtvis att få igenom äkta goodwill för dem som bryr sig om dig? Med frågor, gester, gåvor, duschar, besök den levererade måltider och barnvaktsservice erbjudanden? Vid denna speciella tid, medan denna nya lilla människa växer inom dig, du är i centrum av universum i ögonen på många: din man, dina föräldrar, dina svärföräldrar, din krets av vänner, och förmodligen många andra.

Kan du låta det vara nog? Kan du inte be om mer? Kan vi duschar du med uppmärksamhet för att vi vill och inte för att du ber oss?

Jag vill veta om jag ska köpa rosa eller blått garn för din baby är afghan, jag verkligen göra. Det är bara det att jag inte vill ta reda på tillsammans med en mängd andra på vissa dekorerad festlokal. Ska du bli insnärjd av lockelsen av denna absurda trend, men, jag fråga en sak: var inte bjuder in mig till din gender reveal party.

Bara att ringa mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar