Jag Missar inte Mitt Barn När jag är Borta Från Honom

Varje gång jag är borta från mitt barn för en betydande mängd av tid, jag är oundvikligen frågan:

Wow, jag slår vad om att du verkligen saknar honom, va?

Tja, nej. Nej, jag vet inte.

Jag är en arbetande författare som är lyckligt lottade nog att stanna hemma med sitt barn medan jag mejsla ut en (diskutabelt) respektabel karriär. Jag har en kalender full av tidsfrister och stående konferenssamtal och redaktörer som tror på min förmåga. Jag har också en 1-årig son som älskar att spela och läsa hans Första Ord boken och tror att jag är den enda som kan tillräckligt rock honom att sova.

Ibland min karriär kräver en bit bort från min son, oavsett om det är i ett annat rum att skriva en artikel för att möta en deadline, eller det är i ett annat land, flygs att besöka en klinik eller träffa en person eller täcka en historia för ett par dagar.

Och varje gång jag gör något som inte innefattar min son, Jag frågade om jag saknar honom . Människor luta sina huvuden åt sidan, allt så lätt, och utan ansträngning lyfta sina ögonbryn samtidigt som frågar mig hur jag skulle kunna hantera tid borta från mina barn.

Jag gör "rätt" sak och säger att det är svårt och att jag inte kan vänta med att vara hemma, och en del av det är sant.

Men egentligen, jag vill berätta för dem att det inte är svårt alls. Jag vill säga att jag älskar mitt jobb, och jag älskar de möjligheter som den ger mig, och jag älskar att göra det jag älskar att göra, speciellt när det är bara jag och den saken.

Jag vill säga att när jag är mitt upp i en artikel eller gå in i en mötes-och eller sitta ner och äta middag med en intervjuad, jag tänker inte på mina barn alls—inte ens lite. Jag tänker på den uppgiften, och när jag är tjock sak som gör mig levande, jag är nöjd att veta att jag skapar något för mig själv.

Jag vill säga att, ja, jag ser fram emot den tid jag tillbringar borta från mina barn. Det är inte för att han kan vara överväldigande eller ansträngande, men eftersom jag tycker om att göra andra saker som inte involverar honom. Jag vill fylla mitt liv med en karriär och vänner och projekt som bara jag kan fylla. Jag älskar att spendera tid med mina barn, men jag älskar att tillbringa tid borta från honom också, gör andra saker som jag inte kan göra när han är runt omkring, som, ibland, mitt jobb.

Så, nej. Jag missar inte mitt barn.

Och som mödrar, jag kan inte låta bli att känna som om vi är rädda för att säga att vi älskar det vi gör när det vi gör inte låta våra barn. Fäder går till jobbet och det är knappast (om någonsin) frågade om de saknar sina barn medan de är i mitten av sin arbetsdag. Men ändå, en mamma som är tänkt att klagan över beslut som hon har gjort för att arbeta och vara mamma, och hon är tänkt att tillbringa sin tid önskar att hon var hemma med sitt barn eftersom hon skulle vara en stay-at-home-mamma, om hon kunde. Hon kan bara inte, så att inte döma henne för att arbeta. Hon gör vad hon måste göra för sin familj.

Tja, det är inte vad jag gör. Jag behöver inte arbeta, jag väljer att arbeta. Jag är inte bara försörja min familj, jag ger till mig själv. Jag håller på att bygga en karriär som uppfyller mig och gör mig stolt över mina förmågor och prestationer, och jag tror inte att det är en sak som jag någonsin ska behöva be om ursäkt för.

Naturligtvis, från tid till tid, den skuld arbetar sin väg in i de mjuka delarna av min hjärna. En röst ingriper och säger till mig att jag är en hemsk förälder och en självisk mamma och att min son upp för misslyckande och en livstid av förbittring. Det är samma röst som säger mig att jag är tjock eller att jag är lat eller att jag inte gör allt som jag kan göra. Det är den onda rösten, drivs av rädsla och otillräcklighet. Och jag gör mitt bästa för att berätta sin röst för att ta en vandring, men naturligtvis, att rösten är kraftfull, och det behöver inte alltid lyssna.

Och ja, ibland saknar jag min son när jag inte runt honom. Men dessa stunder inte hända när jag arbetar. Dessa stunder hända precis innan jag se honom eller precis efter att jag har sagt adjö. Det är mindre en känsla av längtan och mer en känsla av otålighet: jag kan bara inte vänta att få se honom igen. Men när jag är borta och jag jobbar, jag fokuserar på min andra kärlek. Mitt jobb.

Så, när du frågar mig om jag saknar min son, medan jag är borta eller när jag jobbar, jag kommer att nicka och säga rätt saker, men jag kommer inte att berätta hela sanningen. För sanningen är, att jag kan hitta kärlek och en känsla av prestation utanför min son.

Och mammor, det är inget fel med det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar