Jag Älskar inte Min Kropp, Och Det är OK

Jag ska inte ljuga: När det kommer till mitt utseende, jag är inte min egen största fan. Andra kanske inte håller med om, men att fånga en glimt av mig själv i min speglade garderoben dörrar är inte en trevlig upplevelse. Jag hatar acne på hakan, den nedåtgående tur att min näsa, frizz i mitt hår, veck i min mage när jag sitter ner, listan kan göras lång. Och jag vet att jag låter löjlig och petiga och som är nog föreställa sig det hela, och jag vet att andra människor verkar inte förstå vad jag pratar om. Men jag kan inte unsee det. Jag hatar det, hatar det, jag hatar det, och jag vill inte tänka på det.

Men mina skäl för att vilja se bort från spegeln går utöver det faktum att undersöka min fysiska funktioner är outhärdlig för mig: jag vill glömma mitt utseende för det är inte det viktigaste om mig. I själva verket är det en av de minst viktiga saker om mig.

Dessa dagar, damtidningar och kläder annonser handlar om " kroppen positivitet ." "Älska din kropp," vi vill höra. "Alla är vackra." Medan dessa är stora meddelanden, som de egentligen inte gör något för att ta kvinnors uppmärksamhet av sina kroppar. Hur många män är instruerade att älska sina kroppar? Färre — för att det är underförstått att män ser ut är inte det viktigaste om dem. Älska din kropp låter fantastiskt, men det faktum att kvinnor är oproportionerligt berättade att uppnå detta mål bör ge oss alla en hälsosam dos av skepsis.

Med tanke på alla body-positiva kampanjer ute uppmuntra kvinnor att älska sig själva — en klädkollektion även skapat en " älska dig själv "- kampanj med kvinnor fotograferas i underkläder — man skulle kunna tro att älska våra kroppar var samma sak som att älska oss själva, att våra kroppar var samma som oss själva. Anslutningen är just där i Urban Dictionary exempel för att " kroppen positivitet" :

"Karen är så häftigt. Jag undrar hur hon är alltid så säker."

"Det är för att hon stöder kroppen positivitet."

"Det är bra! Älska dig själv är det bästa sättet att gå genom livet."

Jag tror att antagandet att vi måste älska våra kroppar att älska oss själva bör ifrågasättas, men jag har varit där. Jag har satt på sexiga underkläder, stirrade i spegeln, och ansträngt mina ögon för att se bra ut i min spegelbild i ett desperat försök att bli organ-positiva. Men jag har aldrig kommit på att "A-ha! Jag är vacker!" - ögonblick, och jag bryr mig inte längre. Jag har bättre saker att göra och viktigare saker att älska. Jag är stolt över min knäppa humor, min handstil, och min förmåga att lyssna betydligt mer än någon del av min kropp. Det borde vara en bra sak.

I stället för att arbeta för att acceptera hur mycket utrymme varje del av min kropp tar upp, jag skulle mycket hellre ge min kropp mindre utrymme i mitt sinne. Istället för att sträva mot kroppen positivitet, jag skulle hellre bosätta sig på kroppen neutralitet och gå vidare med mitt liv.

Men även eftersom jag har antagit denna kropp-neutral övertygelse, jag har legat torterad av en stor osäkerhet: min osäkerhet i sig. Det är en ofta citerad plattityd att ingen kommer att älska dig tills du älskar dig själv. Men bara tugga på det för en sekund. Tänk om det meddelande som säger sänder människor som inte älskar sig själva: Ingen kommer att älska dig. Är inte det bara en smula lite twisted?

Även om det fanns tillfällen då jag undrade om det skulle vara möjligt, jag har älskat så mycket. Alla mina romantiska partners har djupt brydde sig om mig. De visste att jag var osäker och att de fortfarande älskade mig.

Genom att tala om för kvinnor att de måste älska sig själv innan man kan älska dem, så tala om för dem att älska sig själva innebär att älska sina kroppar, för att sedan lära dem att hata sin kropp, vi leder dem att tro att de aldrig kommer bli älskad.

Jag vill inte förneka att människor dras till förtroende, dock, vilket är vad det säger är egentligen att komma på. Så, jag skulle vilja ändra "Ingen kan älska dig tills du älskar dig själv" till "ju mer du älskar dig själv, ju fler människor som kommer att älska dig." Om du inte älskar dig själv, men folk kommer fortfarande älska dig. De kommer att se saker du att du inte ser. De kan inte få dig att se dem, men de själva kan se dem, och även om de inte, de kommer att hitta andra saker att älska dig.

Förutom att, som älskar sig själva hela tiden? För vem? Och vad händer om de uppleva ett ögonblick av tvivel på sig själv? Kommer alla att plötsligt upphöra att älska dem för den tid de är dåliga kroppsuppfattning dag? Det skulle vara absurt.

Livet börjar inte först när du älskar dig själv, och det är fan inte börjar först när du omfamna alla dina fysiska funktioner. Jag skulle hellre spendera min tid på stranden och i ett enda stycke för att njuta av vattnet än i en bikini som gör mig självmedveten bara att kämpa kroppen hat. Det är på tiden att vi slutar slåss och bara göra fred redan.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

Också från Ravishly: 50 Kroppen Acceptans Nya År Resolutioner (Som inte Involverar att Banta) Låt oss Sluta att "Sympatisera" Med varandras Kroppar 6 Saker Äldre Män Bättre i Sängen

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar