Jag Behöver inte Leva Ställföreträdande Genom Min Dotter På Högskola

Vi lyssnade till en föreläsning från en antagning officer om de olika studenter på en viss institution, och hur den mångfald av bakgrunder och intressen skapar en intensiv dynamisk där eleverna driva varandra till nya höjder. Under besöket, som jag hela tiden uppmuntras (läs: tjatade ) min dotter för att dra nytta av alla de fantastiska möjligheter som högskola kommer att ge henne.

Hon ser främst till små liberal arts colleges—den typ som jag deltog också. Så jag är ständigt hyllar sina förtjänster medan hon rullar med ögonen. "Mamma, du behöver inte sälja mig på liberal arts skolor."

Jag kunde inte vänta för min dotter att uppleva allt detta och mer—eftermiddagar på framsidan quad, läsning under träd, berusande sent på kvällen debatter på badrumsgolvet eller skrek över folkmusik.

När vi gick över campus och genom sovsalar, jag kunde inte stoppa mig själv från att peka ut flygblad reklam glee klubbar och dans tävlingar, saker jag vet att hon skulle älska men inte har tid för i high school, liksom mer liberala politiska klubbar än hennes skola har hemma.

"Ja, Mamma. Jag se." Hon försiktigt swatted bort min hand från flyers för hundrade gången medan guiden pratade.

Det är egentligen bara det minsta för att jag bryr mig om vad hon gör eller inte gör i college. I slutet, hon är en "doer" med värden som jag beundrar, och jag har inga tvivel om att hon kommer att välja fantastiska möjligheter där hon hamnar.

Mycket mer på sidan är mina egna själviska kval om hur mycket jag saknar att ha alla dessa val på mina fingertoppar, att vara en del av målgruppen för varje resenär runt omkring mig, säger "Välj mig! Välj mig!"

Efter turen, rusade vi hem snabbt för min första repetition med en ny kör. Vi stannade pratsam i bilen—som drivs av Broadway låtar—om min dotters intresse i skolans framstående gästföreläsare, resa utomlands program och olika studenter. Som jag slutligen gick in genom dörrarna till körövningen, jag whooshed i en kultur chock av silver hår, tröja-apparater och polyester byxor. Jag kunde inte hjälpa att sucka inne. Gamla människor, Tänkte jag. Var fanns de unga fräscha idéer, idealism, den raljerande och... Oh vänta! Det var min dotter nytt liv , inte min .

När vi började sjunga, den naturliga pickup av lugn chatter började mellan fraser. Jag lärde mig att kvinnan som sitter bredvid mig och undervisade i musik på ett närliggande Kristna skola: ange den mångfald av idéer och en imponerande behärskande av färdigheter.

Snabbt insåg jag att min paus från körsång skulle kräva några återinlärning. Jag hade inte sjungit i kör hela tiden efter gymnasiet. Spänningen av röster omslöt mig, men varje fras skrivet i musik slog min hjärna långsammare än den förra. Det faktum att, tillbaka i skolan, jag hade inte missat en dag för åtta år raka var inte att hjälpa mig mycket i början. Den synkoperade rytmer och ändra tid underskrifter gjort mitt huvud ont som trigonometri. Räkna till åtta hade hållit mig massor upptagen i dans klass.

Efter en timme, mina ögon började tröttna, kämpar för att se musiken tydligt genom mina kontakter, kisa och hålla papper längre bort tills jag trodde att mina armar skulle ramla av. Jag lutade mig närmare sångare på min rätt att höra henne planen.

Min college dagar kändes längre bort som natten bar på. Då varje termin jag drivit högskolepoäng, från filosofi, engelska, tillräckligt mycket franska för att resa utomlands, musikalisk teater, dans och uppträdanden till historia och bara tillräckligt med matematik och naturvetenskap till examen. Jag ville att större i "Livet", hitta svar, jag hittade mig en Jane-of-all-trades, som tillbringade några år med handledning i skrivande center och andra som bosatt assistent, som hjälper studenter att reda ut sin egen kamp och planera event.

Men när jag tar en ordentlig titt på mitt liv nu, det ser inte så mycket annorlunda ut än det gjorde då. Som frilansande skribent och redaktör, jag är ständigt skriver för en rad olika publikationer och lärande från nya typer av kunder hela tiden. Från tid till tid, jag undervisar i att skriva och har haft möjlighet att direkt, koreografera och agera i gemenskapens teater. Jag expanderar min kärlek till fitness instruktion beyond yoga till ledande aerobics och Zumba. Jag har arbetat som politisk aktivist. Jag är fortfarande huvudämne i Livet, och jag kommer alltid att vara en Jane-of-all-trades. Jag lyckades även en liten solo i kören prestanda i slutet av säsongen. Kanske college handlar om att lära sig vad du älskar, och att vara en vuxen är att komma ihåg att leta efter flyers, eller gör din egen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar