Jag Hatar inte "Nya Matten" och Inte Heller Mina Barn

Jag har aldrig varit särskilt bra på matte. Jag vet att det är impopulärt att vara alla icke-tillväxt-inställning om it6t och säga det på det sättet, men det är sant. Jag växte upp på 70-talet och 80-talet, och redan då visste vi inte har dessa nymodiga tillväxt tankesätt. Vi var bara bra på matte eller vi var inte, och jag var den senare.

Nu har jag fyra barn, varav tre är i Florida offentliga skolor och att lära matematik "nya sätt." Du kan räkna med att jag hatar hur matematik lärs ut nu. Efter alla, det är typ av en smärta i bakre änden. Det ser super komplicerat att min GenX-bara-blev-40 ögon, och min hjärna inte kan linda runt alla rutor och hashmarks och steg som ingår i den till synes oändliga ord problem. Vad sjutton är en array, ändå? Eller ett tillägg meningen? Min favorit är när frågan är, "Förklara hur du kom fram till detta svar." Vad sägs om: "jag brukade matte." Fungerar det?

Men jag faktiskt hatar inte "nya matte." Som någon som har det alltid varit, ska vi säga, matematik utmanade det är logiskt för mig att vi kanske vill bryta ner det och lära ut det på ett sätt så att våra barn kanske har en bön för att förstå hur matematik verkligen fungerar och varför. När jag var i skolan, jag memorerade en hel del formler. Om jag har glömt en formel, men, jag var svårt, jag förstod inte matte tillräckligt för att kunna räkna ut det utan perfekt mekanisk memorering kryckor. Mina barn verkar dock att närma sig matematik på olika sätt. Även om de fortfarande behovet av att memorera deras multiplikationstabellen, de denna nya matte, även om min svaga medelålders hjärna tycker att det ser ut som grekiska. De behöver inte nödvändigtvis har att förlita sig på formler som jag gjorde.

Förra veckan, till exempel, gick jag in till min andra grader: s klassrum för att ge dem en Matte Superstars berikning lektion. Efter ett ord problem, jag sammanfattade för klassen hur de skulle nå svaret. En liten pojke räckte upp handen. "Mrs Tate, jag gjorde det en annan gång", sa han självsäkert, och då förklarade han hur han grupperade siffrorna annorlunda än jag hade, och han kom med samma svar. Jag skulle aldrig ha tänkt på det sättet som han gjorde det, men hans sätt var lika giltiga. På en annan fråga, jag började med att visa ett barn hur man dissekera ett annat ord problem, men fann honom att skrapa fram en serie cirklar och hashmarks på tavlan innan jag kan öppna min mun. Sedan skrev han den (rätt) svar på linjen. "Det är rätt", sade jag, som har blivit lite mållös. Denna anläggning med nummer – detta förtroende på ett annat sätt för att hitta svaren skulle ha förefallit omöjligt för mig på min andra grader ålder. Men för honom och hans klasskamrater, det är givet. Jag undrar hur denna attityd kan påverka hur de närmar sig mer än matte, nu och senare?

Nästan varje förälder vet jag hatar Gemensam Kärna, och den nya matematik är ofta hålls upp som onda leka av de Gemensamma Grundläggande normer. Jag är inte helt såld på den Gemensamma Grundläggande standarder, och jag har problem med delar av mitt barns utbildning – det vill säga, jag är mycket frustrerad av den överväldigande mängden av testning, i synnerhet för high-stakes testing, att mina barn uthärda i ett försök att övervaka deras framsteg och utvärdera sina lärare. Mitt tillstånd har fler tester än bara om någon. Även om jag håller med om att en del tester är nödvändigt, aktuella beloppet ha en betydande inverkan på hur mycket tid mina barns lärare har för utbildning och kreativitet i deras klassrum. Testning är ett separat samtal från den Gemensamma Grundläggande standarder själva, dock, och den Gemensamma Kärnan är inte dåligt. De faktiskt inte diktera läroplanen, och ibland, läroplanen fungerar. De nya matte, i min erfarenhet, verkar fungera. Det är inte hur jag hade lärt mig, och det ser inte ut som den matematik jag växte upp att göra. Men sedan, inte heller min minibuss dashboard, eller tv-spel, eller min mobiltelefon. Världen är full av innovationer, trots allt. Varför ska det vara så olika? Det är lite mer komplicerat, och det är mer arbete. Men det är också trycka mina barn att tänka djupt och att samarbeta med dessa siffror på ett sätt som jag aldrig gjorde. Jag tror att det kan finnas värde i att det i slutet.

Så när mitt barn har en fråga på sin matte läxor, jag gör mitt bästa för att lista ut det med honom. Men när jag tittar på det och det är ingen mening för mig, jag känner ingen skuld i att skicka tillbaka den till sin lärare med ett frågetecken, och det är helt acceptabelt att mina barns lärare. De förstår: Jag inte få "nya matte." Det gör mig obehagligt. Det frustrerar mig . Ibland, det gör mig känner för att skriva en av de ranty konstaterar att jag ser i virala inlägg på Facebook. Mina barn, men – du vet, de som faktiskt fortfarande lära sig matte för första gången? – verkar bra med det, bortsett från de enstaka, förväntas fråga eller dålig dag. Summan av kardemumman är att de lär sig matematik, och de lär sig det förvånansvärt bra.

Även för mig och min matte-utmanade hjärnan, som ger upp.

ADVERT

Lägg till din kommentar