Varför jag Bryr mig inte Om Mina Barn gå till Skolan

Japp, jag sa det. Högt för världen att höra och jag är säker på att hälften av den till en flämtning. Men innan ni dömer, lyssna på mig...

I år har mina barn flyttats över till en övre grundskolan. Jag gick till den förälder läggning känner mig lite som en unge själv—lite som är resistenta mot alla de förändringar som kommer, men glada över en ny början. Den huvudsakliga steg upp för att tala och klickat på öppna hans Power Point. Det var bara tre punkter på listan. Tre stora frågor som han ansåg var det absolut mest viktiga saker att ta itu med föräldrar som är nya till sin skola. Säkerhet, lärare och personal...och missade skoldagar.

Instant den punkten dök upp kunde jag känna mina vänner runt i rummet sväng för att titta på mig och skrattar när jag putsade på min "bråka inte med momma" ansikte.

Nu förstår jag lagar är lagar, och barn måste delta i ett visst antal dagar i skolan i år eller po-po" kommer att visa upp på min dörr. Och jag tänker inte tolerera att låta junior stanna hemma på soffan för att titta på TV för att undvika en stavnings test. Men sista gången jag kollade, jag har fött dessa barn. Jag bar dem för 9 långa månader, lärde dem att gå, prata, äta och bajsa. Jag matar dem dagligen (ibland tre balanserade måltider), köper jag dem kläder, underteckna dem upp för verksamheten, och log miles av en racerförare ta med dem till och från praxis.

Jag rensa upp i sina egna spyor, jag uthärda vredesutbrott, jag genomdriva impopulära straff, att få dem att äta sina grönsaker, och försöker även att hjälpa till med gemensamma grundläggande matematik. Gissa vad jag gör? TAR JAG DEM UR SKOLAN NÄR JAG FAN GOD. Jag vet att det finns föräldrar som skakar på sina huvuden, och lärare som förmodligen pratar om mig bakom min rygg, men de är inte min prioritering—mina barn är. Och Jag aldrig ta ut dem ur skolan om jag anser att fördelarna uppväger kostnaderna.

År efter år sitter jag ner med lärare och förklara på framsidan hur engagerad jag är att se mina barn gör utbildning till en prioriterad fråga. Att de arbetar hårt, är typ och respektfullt och att de alltid gör sitt bästa. Skolan är mycket viktig, gör inga ben om det. Men i vårt hus, familjen kommer först. Tid—slutet av meningen.

Det innebär att när vi har en möjlighet att ta en resa som kommer att skapa minnen som varar långt utöver 3 rd klass matematik, vi kommer att ta det. Eller om det är ett speciellt tillfälle som händer med vår utökade familj—alla av dem bor över 1 000 mil bort—vi kommer att gå. Även om det inte passar inom ramarna för Presidents' Day eller Spring Break.

Missförstå mig inte, jag gör allt för att vara så respektfullt som möjligt och inte förväntar sig lärarna att "betala priset" för mina barns frånvaro. Jag ger alltid gott om i förväg. Jag har alltid begära att de skickar hem något arbete som de skulle vilja fyllas i på resan. Och jag ser alltid till dem att det arbete som ges när vi återvänder kommer att avslutas inom en rimlig tid. Jag inser att när mina barn blir äldre kommer detta att bli mer av en utmaning, men lita på att jag kommer alltid att göra det bästa valet för mitt barn—och jag behöver inte skolan kalendrar som ska berätta för mig vad det är.

Förutom att kunna spendera tid tillsammans som en familj och stärka banden vi delar, är jag övertygad om att det finns inget bättre sätt att lära sig än genom praktisk erfarenhet. Vad är mer slagkraftiga—att läsa om Romersk historia eller går genom Colosseum? Titta på en YouTube video om hur glaciärer bildas eller att lära sig om det genom att vandra en verklig glaciären? Slutföra matematik kalkylblad eller räkna ut hur många dollar är i en euro? Förutom historia och information som kan absorberas, reser också öppnar dina ögon för nya platser och kulturer . Det lär dig att bli mer inkluderande, förståelse och empatisk. Och det tvingar dig att rulla med slag—allt liv färdigheter.

Plus, att lärande inte är begränsat till själva resan. Oavsett om det är att göra online-forskning om en plats, planerar en dag resa sig eller journalföring av hela äventyret, det finns så många möjligheter för barnen att utöka sitt sinne. Jag har även gjort mina kiddos sätta ihop Power Point presentationer av vad de har lärt sig att visa att deras klass (jag vet, jag menar).

Min uppgift som mamma är att hålla mitt barn säkert, få dem att känna sig älskad, och att lära dem. Om de går i skolan för 160 dagar istället för 180, men har möjlighet att spendera en dag med sina 97-åriga farmor lär dig mer om frysen hade hon växer upp, eller form för livet-långa obligationer med kusiner de sällan ser, eller äta glass på gatorna i Italien, ska jag kalla det ett föräldraskap vinna. Och det är därför jag känner noll skuld när jag bestämmer mig för att skolan kalender som fungerar för staten är inte samma kalender som fungerar för mina barn.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Hennes Syn Hemifrån.

ADVERT

Lägg till din kommentar