Jag vill inte Fråga Min Make Om Lov

När min granne bjöd in mig till en girls-bara middag med resten av den damer i vår närhet, jag gjorde en massa saker. Jag kollade min kalender. Jag tittade upp restaurangen på nätet för att omfattningen ut menyn (och låt oss vara ärliga, martini urval). Jag textade att se vad alla andra hade för avsikt att bära. Jag har ändrat min åsikt om min outfit gillar sex gånger. Jag diskuterade om att ta med min stora väska eller en clutch och om jag inte skulle vara kallt utan jacka.

Men av alla dessa saker, vet du vad jag inte göra?

Jag behövde inte be min man om det var OK för mig att gå.

Visst, jag sprang på den av honom, därför att kallas hänsyn. "Hej, Älskling, jag ska på middag med tjejerna på onsdag kväll. Ska du vara hemma, eller ska jag ordna en barnvakt?"

Men det finns en skillnad mellan att ha vänligheten att låta din make / maka vet att du har något planerat, och faktiskt ber om deras tillstånd.

Det fina med att vara vuxen är att du är inte längre under någon annans tummen . Jag fick aldrig den ponny jag bad om som barn, men nu när jag är en bona fide vuxit upp, jag kunde ha en ponny med denna helg om jag ville. Jag kunde hålla det i mitt vardagsrum om jag så önskade. Och det skulle inte vara ett skit vem som helst kan göra om det eftersom jag är vuxen och jag behöver inte svara med någon längre (utom kanske polisen, men hey).

Alla rätt, så det är en ganska långsökt exempel. Jag skulle aldrig verkligen köpa en ponny på ett infall och hålla det i mitt vardagsrum. Men poängen är, att jag inte växa upp och lämna mitt folk' hus bara för att flytta in hos någon annan som ska berätta för mig vad jag kan och inte kan göra. Min man är inte min förälder, han är min partner .

Barnen måste be om lov för att saker och ting eftersom deras föräldrar är i kontroll. Och av goda skäl: att Barnen inte har den bästa dom. Om de hade aldrig be om tillstånd för något, de skulle stanna uppe sent varje skola natten och äter godis till frukost varje morgon. Som föräldrar, det är vårt jobb att lägga in sitt veto några av de saker som de vill eftersom det är i deras bästa intresse. Vi ser konsekvenserna där de bara ser nycker, och så att vi skyddar dem från dessa konsekvenser genom att säga nej. Detta är den typ av förälder/barn-relation, som dikterar (eller åtminstone vägledande) deras val tills de lär sig att realistiskt att väga för-och nackdelar på egen hand.

Men till din fråga make / maka för tillstånd innebär att du inte kan lita på att göra ett bra beslut av dig, och jag kan bara inte komma ombord med. Det är absolut inget fel med att köra dina planer med en annan först. (I själva verket, det skulle vara ganska taskig inte.) Men detta är en vanlig artighet att se till att du inte dubbel-bokning eller glömmer något viktigt.

Till exempel, min man kanske vill anmäla vår son spela fotboll, men det skulle innebära att begå mig att köra till en början övar en gång i veckan, så han talar till mig om det först. Eller han vill köpa en ny laptop, men när han säger till mig, jag påminna honom om att vi måste byta däck på bilen nästa månad. Från det att jag lämnar den ensam eftersom han är vuxen och jag litar på honom att göra ett rimligt val, en som i bästa intresse för alla inblandade.

Det är av denna anledning som vår ganska traditionella bröllop löften utelämnas den del som handlar om att "lyda din make / maka." Kärlek? Kolla. Heder? Absolut. Men lyda? Det är en stor fan nä. Jag vill att min hund att lyda, inte min man. Jag känner inte behovet av att kontrollera honom, och jag skulle inte vilja vara med någon som vill diktera vad jag får (eller inte får) göra. Tillit är en stor del av en framgångsrik relation, och om det förtroende som är tillräckligt låg för att en av er känner behovet av att styra andra åtgärder, då du har fått djupare frågor att diskutera än, säg, din fredag kväll planer .

Jag har ingen lust att agera som min mans mamma. Jag har tillräckligt med barn, och jag har bett om lov en bazillion gånger om dagen så det är.

När det gäller att göra ett val för mig själv, det är skönt att veta att jag inte är gift med någon som känner ett behov av — eller power — att "låta" mig att göra något.

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår nya Facebook Sida, Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar