Du Kommer Alltid Att Älska Dina Barn, Men Du Kan Inte Alltid Gillar Dem

Jag minns första gången jag blev kär i var och en av mina barn.

Jag minns också första gången jag föll för som med var och en av dem.

Min starka, hårda, mamma bära kärlek till mina barn har aldrig vacklat sedan de föddes. Och i början av år av moderskap, antog jag att inte att kärleken skulle ta oss igenom allt, att den överväldigande tillbedjan jag hade för mina barn innebar att ingenting de kunde göra någonsin skulle ändra mina känslor för dem.

Men som det visar sig, "kärlek" och "gilla" är två olika känslor. Medan kärlek är oföränderlig och konstant, som är lite mer av en flyktig odjuret. Bara för att den förra är alltid där, det betyder inte att de senare följer automatiskt med.

Bara för att vara tydlig, jag göra som mina barn i allmänt . Jag gillar dem som mänskliga varelser. De är bra folk, mitt folk. Men de har definitivt gått igenom faser där jag helt enkelt inte njuta av att vara runt dem väldigt mycket. Och några av dessa faser har faktiskt varit så tufft eller är störande eller irriterande att jag fann mig själv tänka, Wow. Jag tycker verkligen inte den här killen just nu. Jag älskar dem högt, men jag gillar inte dem.

En sådan fas inblandade ständiga gnällande över varje liten sak — inte gnälla för att få vad de ville ha, men gnäll någon gång allt i världen inte var exakt det sätt som de önskat. Så. Mycket. Gnäll. Jag kan älska en gnällande barn, men efter en viss punkt, mina känslor av "vilja" ta en vandring.

En annan sådan fas var irriterande ljud skede. Hej, låt oss göra Mom gå ner i hennes sinne genom underströk varje enskild tyst stund med slumpmässiga ljudeffekter — piper och blurps, skriker och slurps, siren ljud och sjöng non-låtar i slumpmässig röster på toppen av våra lungor! Weeee! Ja, nej. Jag älskar dig, barn, men Mamma kommer att behöva lite tid utan ljudet av din röst ringande i mina öron för att gilla dig igen.

Det har varit dramatiska faser, trotsiga faser, ständigt käbbel med dina syskon faser, och flera andra normala barn stadier där smak mina barn var jobbigt. Och trots att det är ganska få och långt mellan, det har funnits tillfällen när jag kan definitivt säga att jag inte gillar ett visst barn i en viss tidpunkt.

Första gången jag kände att denna brist på vilja, jag kände mig hemskt skyldig. Hur kan jag inte vilja att mina egna barn? Tänkte jag. Vad är det för fel med mig? Jag är en hemsk mamma! Så jag ringde upp min mamma BFF och tvekande frågade henne, "Har du någonsin haft tider som du inte gillar verkligen ditt barn? Som du kärlek dem, men du har svårt att vara runt dem?"

Och som någon mom BFF värt sitt salt, svarade hon, "det är klart jag har!" Vi commiserated om överraskande element av moderskap, inklusive detta. Vi delade butiker av våra barn är så outhärdligt svårt eller irriterande att vår vilja för dem hade gömt sig bort för en stund. Och ingen av oss bedömas en annan för att säga att vi ibland inte gillar ett av våra barn. ( Få en mamma BFF om du inte har en. På allvar.)

Denna känsla kan vara svårt att förstå om man har spädbarn eller små barn. Jag tror att min första upplevelse med det var runt 7 år eller så, men jag hade också en ganska enkel första barn. Jag är säker på att några barn driva sin "som" lycka till tidigare än så, och jag kan tänka mig att det är också unicorn barn där ute som ingenting men änglalika hela sitt liv. Om du inte har upplevt inte gillar ett av dina barn för en kort stund ännu, vet bara att dessa faser kan komma, och de behöver inte betyda att du är en hemsk mamma.

Och för dem av er som har varit med om en eller flera av dessa faser, eller om du råkar vara i knä djupt i en av dem nu, inga bekymmer. Den vackra sak om barndomen faser är att oavsett hur hemska de få, de är tillfälliga, rätt? Pendeln svänger alltid tillbaka, och jag hamnar alltid tycka om mina barn igen inom kort. I själva verket, de brukar bli så roligt och märkliga efter en hemsk fas som de får mig att glömma att jag någonsin ens haft en period av att inte tycka om dem väldigt mycket. Fantastiskt hur det fungerar.

Det kanske låter hemskt att säga att jag inte alltid gillar mina barn, men det är sant. Jag tycker alltid att älska dem — med varje fiber av min varelse. Men kärlek och vilja är inte samma sak, och man behöver inte alltid leda till det andra. Du kommer alltid att älska dina barn, men du kan inte alltid gillar dem, och det är okej.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar