Jag Städade Hem I 8 År, Och Detta Är Vad Jag Såg

Jag ägde en städfirma i åtta år. För åtta år, gick jag in i två eller tre hem en dag, jonglering ett fullständigt schema över 20-25 kunder . Jag kan inte säga hur många toaletter jag har rengjort eller golv jag har sugit. Jag kan inte berätta hur många timmar av Howard Stern jag har lyssnat till eller antalet böcker eller timmar musik som strömmade genom mina hörlurar.

Jag är inte en ren och berätta hemligheter, men jag kommer berätta för er att jag har sett en del, ska vi säga, intressant saker under min tid som ett hus renare. Jag har snubblat på penis pumpar, använt kondom och droger, inte alla i samma hus heller. Jag hörde tonåringar att ha sex. Jag har hört par som kämpar. Jag har hört gifta män och kvinnor utbyte lover ' s ord med människor de inte var gifta med. Jag har fått höra saker och bad honom att inte berätta. Så det gjorde jag inte, och jag vann inte.

For the record, en perfekt rengöring person inte kommer att öppna dina lådor, en stor man kan öppna lådor men inte döma eller stjäla dina saker. Jag var aldrig perfekt, och om en säng låda som var öppet, jag definitivt tog en snabb titt innan du stänger den.

Men cool och typ av tråkig sak om människor är att vi alla är ganska lika när det kommer till vad vi tror att våra hemligheter är. Dolda choklad, ogräs, konstiga krämer, vibratorer, och kondomer var höjdpunkterna och gemensamma poster som stod ut från vävnader och hosta.

Ingen bryr sig om din sexleksaker eller knark, gott folk. Åtminstone gjorde jag inte. Jag brydde mig inte om mediciner personer tog heller. P-piller flaskor och krämer och recept kunde ha varit mitt. De var vad man behövde för att få igenom en dag, genom ett liv. Detaljer om varför de behövdes var ingen av min verksamhet. Jag dammade runt och plockade loss kontanter och förändring. Det var inte mina pocket. Jag var i människors hem att rengöra . Jag var som betalade en hel del för det jobb jag gjorde, stjäla pengar, smycken, eller nåt annat var inte min stil. Det borde inte vara stil med någon som du låter i ditt hus.

Jag erkänner dock att jag hade varit känd för att skära av hörnen på brownies eller stjäla en cookie från en tallrik till vänster på köksbänken, men jag brukar lämnas i en not att tacka ägarna till efterrätt.

Lika bra som vissa av berättelserna är och kan vara, jag var aldrig intresserad av vad som fanns i människors lådor. Vad som är riktigt fascinerande för mig är de relationer som jag har observerat, det liv jag blev en del av.

Faktum är, att jag ibland kände sig skyldig om mängden av detaljer som jag har observerats i människors liv. Inte detaljer om sina grejer, men av deras vardagliga rutiner och interaktioner med vänner och familj. Många av de kunder jag hade när jag ägde min verksamhet var samma klienterna hade jag 8 år senare när jag stängt butiken.

Även om den hem tvättade jag var oftast tom på människor — med vuxna på jobbet och barnen i skolan –deras bokstavlig och bildlig fingeravtryck fanns kvar överallt. Ultraljud bilder på kylskåpet, prenatal vitaminer och kort i grattis berättade för mig att en bebis var på väg. En gång, den plötsliga borttagning av dessa saker berättade för mig en baby hade gått förlorat. Förödande.

Hundar och katter hade fläckar på trägolv och mattor och ibland var svåra att komma runt. Men sedan vid ett par tillfällen, de var inte där för att arbeta runt längre, och skulle mitt hjärta värker när jag hittade deras päls under möbler långt efter att de var borta. År sedan, dagen efter var jag tvungen att lägga ner min Golden Retriever, jag gick in i ett hem som hade en hund och omedelbart brast i tårar. Jag kramade den Bassett Hound och förundrades över hur dåligt hon luktade. Jag missade min kille, och kramas en kunds hund fick mig igenom morgonen.

Jag har invigt äktenskapliga problem, familj, sjukdom, och förluster av arbetstillfällen. Jag såg en klient växer allt mer sjuka och dö av medicinska komplikationer. Jag såg hans familj sörjer före och efter att han dog. Jag har sett den stress av föräldrar med barn som har särskilda behov. Jag har sett den skuld för arbetande föräldrar. Helgdagar och födelsedagar, semestrar och kampanjer, förlorade tänder och fick milstolpar. Jag tyst rengöras runt oreda i människornas liv. Jag hade möjlighet att göra vackra liv lite glansigare. Jag hjälpte till att göra en del av sin dag lättare. Jag var betrodd att respektera deras utrymme och deras berättelser. Och det gjorde jag.

Jag tog i lite saker också. Märken på en vägg för att ange höjden av ett barn, kort som ges till en maka / make från en annan, foton stoppade insidan av böcker, och barnens konstverk som hänger på väggarna läggs allt upp till vad som är verkligen viktigt. Jag fann glädje i att organisera uppstoppade djur på ett barns säng. Jag tog mig tid att göra en ugn glans. Jag såg människor som var bekväm med mig i deras hem. Att förtroende är inte något att ta för givet, och det gjorde jag inte. Som ett resultat, människor lämnade sina saker för mig att se.

Jag såg deras brister, deras misstag och deras smutsiga tvätt. Jag såg deras insatser och deras försök att hålla ihop det hela. Jag såg den ständiga ryck och tryck av människor som försöker att balansera kärlek och hat av upptagna liv.

Ibland är det bästa jag såg i någons hem var en hög med räkningar, en öppen dagbok, eller en flaska glidmedel vänster ut på ett nattduksbord. De saker som påminde mig om att jag inte var bara städa ett hus, jag höll på att rengöra en hem . Och när du är inbjuden till någons hem, ser du en massa bra saker. Du får se en hel del av bekväma kärlek.

Skönheten i livet är i alla små detaljer. Och det kan vara en av de viktigaste saker jag lärt mig under alla dessa år av städning människors hem.

Tja, att och hur många människor har glidmedel eller ogräs i deras nattduksbord lådor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar