Jag Kan Fortfarande Se Mina Barn

Jag satt i kyrkan och tittar på familjen framför mig, en mamma, en pappa och deras vuxna dotter. När jag såg mor att sätta sin arm runt hennes dotter och hennes kvinna-dotter lade sitt huvud rätt på sin mors axel. Jag tittade ner på min 5-åriga vilar sitt huvud i mitt knä. I det ögonblicket, en sanning drabbade mig. Våra vuxna människor verkligen kommer alltid att vara våra barn, eftersom när vi ser genom våra föräldrars ögon, vi kan fortfarande se de barn de en gång var .

Jag tittar på min 11-åriga son. Hans ansikte har förändrats så mycket. Hans tänder är de av en vuxen, hans hår plötsligt grövre och mörkare, och att hans chef nu bara under min egen hakan när de står sida vid sida. Men när jag tittar på honom, jag kan se den lilla ärr på kinden, som jag använde för att titta på när man ammar honom, undrar var på jorden det hade kommit från. Jag kan se gap-tandade leende från när han var 6 år och var super stolt över en av hans Lego-skapelser. Jag kan se i hans händer som nu har otroligt långa fingrar, rultig liten pojke händer som används för att scoot hans bilar över golvet. Han är fortfarande min bebis eftersom jag kan fortfarande se min bebis i honom.

Jag tittar på den långa böljande hår av mina tjejer och när jag kisar riktigt hårt kan se rörigt lockar på deras huvuden som var fuktig av svett efter att vakna upp från en tupplur. Jag kan höra deras lilla lisps från när de var 2 och skulle sjunga "Du Är Min Sol" med orden bara lite fel. Dessa små, söta flicka röster är precis bakom den vackra sådana som de nu använder för att bältet ut låtar som faktiskt finns i nyckeln och tar andan ur mig på ett helt nytt sätt. De är fortfarande mitt barn, och jag älskar att jag fortfarande kan se mina barn i dem.

Jag känner deras kramar runt min hals—så annorlunda nu att de kan nå min hals som står bredvid mig. Men, när jag sluter mina ögon, jag kan känna kramar som används för att komma från knubbiga armar som jag höll upp dem och de vilade sina små barn huvudet på min axel. De är nästan vuxit nu, men fortfarande be om en "kid sandwich," en kram som har morsan på ena sidan, killen i mitten, och pappa på den andra. Ingen har för att hålla upp dem i dessa kramar nu. De står högt på sina egna två fötter, men när de är snuggled mellan oss är att jag fortfarande känner mina barn det.

Jag ser att min 5 år gamla, sträckte ut sig så högt under hans lakan. Benen blir längre och starkare. Hans fötter ser ut som de av en liten pojke och inte en bebis. Han är inte längre så rund och knubbig, och när han går, det är bara lite lustigt. Hans armar är rätas ut och han kommer snabbare, bort från oss. Jag ser på hans rygg och inse att i en blink han kommer att vara lika lång som sin bror, lika lång som sin syster, sedan längre än mig. Jag undrar om han är rakning och hans röst är så djupt som en människa är, kommer jag fortfarande att kunna se mina barn i det?

Eftersom jag kan se mitt barn i var och en av dem, jag vill hålla dem nära. Närmare än de vill hållas ibland. Jag påminde min pojke i morse att jag oroar mig för honom att inte ha en päls till busshållplatsen eftersom jag tillbringade de första åren av sitt liv lindor honom och att han alltid var varm och trygg. Som han ser på mig med en blick som är ganska nära till synd), han berättar för mig att han är bra. Han behöver inte en päls. Jag känner för en liten minut som han menar att han inte behöver mig. Men då ska jag påminna mig själv om att mitt barn är fortfarande i det, jag vill bara inte oroa dig för honom som jag gjorde då. Han växer. Han sprider sina vingar. Men han behöver mig på nya sätt, de gör alla.

De behöver mig nu inte för att linda och foder och stoppa i och pressa dem lite, men för att hjälpa till med engelska läxor, prata igenom problemen, kör dem till baseball praktiken, och hjälpa dem att lära sig deras del för skolan play. Dessa saker har sin egen härliga stunder av moderskap, annorlunda än de som kom före men bara så söt på ett nytt sätt. Men även när vi växer i en ny riktning, jag ser tillbaka och ser att vi är summan av alla som kom före. Vi är skiktning på det nya, inte att ersätta det gamla. Det förflutna är fortfarande i det, så när tiden är rätt att de blivit mina barn igen, om så bara för en stund. Min själ gläder sig över att barn som jag älskade finns fortfarande där—vilken gåva.

Jag krama dem nära när jag kan, och njuter av de stunder låt mig mamma barn som fortfarande är i dem, och hoppas att de alltid kommer att ha en liten bit. Då ska jag stå högt, ta ett djupt andetag, och mor dem som de är nu. Jag gläds åt deras oberoende, deras styrka, och vet att detta är arbetsbeskrivningen. Vi förbereda våra barn och oss själva, för de vuxna att de kommer att bli. Jag tittar på dem i vördnad, min kära favoriter, även vad jag älskar om dem blir annorlunda och nytt. Jag tar i förundran som är min söta människor och vet att oavsett vad som skall komma, det kommer de alltid att vara mina barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar