Jag Är Gravid, Inte Bruten, Tack Så Mycket

Hej, världen. Kolla upp det. Jag är inte sjuka, funktionshindrade, handikappade eller trasiga.

Jag är gravid.

Jag är inte svaga, svaga, behövande eller överdrivet beroende av andra.

Jag är gravid.

Jag är inte oförmögna, oförmögen eller olämplig.

JAG FUCKING GRAVID.

Jag är inte en sällsynt blomma. Jag är inte känslig. Jag är inte en prinsessa. Jag är knappt ens speciellt.

Jag är engagerande i en handling som gammal och pålitlig och stark som mänskligheten själv. Vi har i själva verket ett bevis på detta.

Jag är i ett tillstånd som är naturligt och lämpligt för min kropp, inte helt olik andas eller gå eller leva eller dö eller ta ett skit.

Men du behandlar mig som att jag är någon slags dålig oförmögen fartyg.

Också, jag har haft det med dina regler.

Ingen lunch kött – och vi menar det – ingen kalkon, salami eller skinka. Se till att biff är inte ovanligt! Koka äggen ordentligt, inget rinnande. Ingen cookie dough barn! Ingenting opastöriserad. Se upp för fisken. Ingenting rå. Inga stinkande ost, som innehåller Brie, fetaost, Camembert eller något med blått i det! Listeria! E-coli!

Inget kaffe.

Inget vin.

Inte en droppe! Bättre säker än ledsen.

Okej, du kanske kan ha en kopp kaffe men inte två. Två passerar linjen.

Varför måste vi vara så jävla galen?

Vet du vad? Jag kommer inte att dö om jag har 2 eller 3 koppar kaffe en dag när jag har en grov och en. Och det är inte heller min baby.

Jag är inte ens kommer att dö om jag har ett glas (gasp!) vin.

Okej, jag kan faktiskt dö om jag har ett glas vin, men jag är en nykter alkoholist, jag räknar inte.

Kanske snarare än att lägga ner lite galen irrationella nutjob skitsnack lag som "Du skall inte äta en bit lunch kött för 10 månader" vi bara, säger, inte äta det varje dag, eller att vi inte äta om det är från en tveksam källa, eller styr vi bort från mat kvar ute några timmar.

Kanske vi bara, ÅH jag VET INTE, vara rimliga .

Tror.

Balans saker.

Jag vet. Crazy talk.

Åh, och låt oss tala om den inte lyft, lyft inte att inte driva detta eller dra dig FINA LILA du kommer få ont! Skadad! Stackars lilla trasiga saken!

Vad sägs om detta? Bita mig.

Inte lyft över 25 pund? Egentligen? Åh, ok cool. Så jag ska bara lämna mina sovande barn i den varma bilen när vi rulla in enheten så eftersom jag inte kan bära henne i huset på 37 kilo. Tydligt.

Det är en solid plan.

När hon kastar sig på marken i ett utbrott eller bara vanliga gamla småbarn kul-med-och det är en bil som försöker pass jag ska bara titta på föraren och vara som att "Tyvärr, kan inte hjälpa dig. Kan inte plocka upp henne. Mot reglerna! Jag är gravid. Jag är ömtåliga!" Jag ska bara lämna matkassar i bilen så att maten ruttnar och inte göra hushållsarbete eller flytta bångstyrig tvätt korgar. Och jag ska avsluta mitt jobb som detta eller att eftersom vi inte kan stå för länge och vi kan inte sitta för länge och vi kan inte lyfta tunga saker och vi måste undvika ryckiga rörelser!

Se, kanske Gwenyth Paltrow kan "medvetet koppla loss" från hennes liv ansvar eller vad i helvete, men de av oss på själva jorden ganska mycket måste hålla på med livet.

Hur om jag bara inte vara dum, kanske inte utöva själv på en regelbunden basis, skära ner redwood träd eller måla tak medan uppflugen på en stege?

Har världen förlorat det är fan sinne?

Jag är gravid, jävlar. INTE BRYTS.

Kvinnor har gjort detta sedan början av mänsklig tid. Början av människors tid . Detta är inte en överdrift. Detta är ett faktum. Uppenbarligen.

De har arbetat i fält, i bostäder, byggda saker som transporteras saker dragna saker. Vad som hände i gamla dagar? "Jag är ledsen, älskling, kan inte hålla huset upp. Jag är med barn." Pressa din egen smör, asshole.

Tja, om det var sant att de aldrig skulle göra en jävla sak någonsin eftersom de var ganska mycket alltid "med barn."

Och jag vet, vi har lärt oss en hel del, bla bla bla, och bättre säker än ledsen, men någon gång vi korsade linjen av rimlig försiktighet och tankeväckande medvetenhet till fullskalig panik och hysteri och jag säger dig, det är rent skitsnack.

Gravid kvinna är några av de starkaste människor på planeten.

Sluta tala om för vi är svaga. Att vi behöver böcker och experter och "proffs" för att hantera oss och hålla oss säkra och styr vår livmoder och magar och sinnen.

Ja, jag vet att det fungerar RIKTIGT BRA att sälja din "expertis" och "goda råd" och regler och riktlinjer samt senaste studier så att vi kan hanteras och kontrolleras och "tas om hand" — säljs de senaste nonsens måste-ha-baby objekt. Jag menar om du kan skapa en hel population av kvinnor SOM TROR att DE BEHÖVER DIG, min gud tänker på dollar tecken!

Och vet du vad, jag uppskattar att du när jag verkligen behöver dig. Om min kropp eller sinne kan inte hänga, mässar upp, blir sjuk, eller om det är något annat problem, jag är verkligen, verkligen glad att du är där. Din expertis och vetenskap och grejer.

Men tills vidare, jag behöver inte dig. Jag mår bara bra. Jag och min livmoder och logik (vänta, vill kvinnor ha det?) håller ihop fint, som vi har gjort sedan för evigt, dude. För evigt.

Sluta tala om för mig att jag inte kan, jag behöver, jag suger, för vet du vad? Jag födde en 10-kilos bebis i en häst tråg i mitt vardagsrum.

Vi fött spädbarn, genom slidan eller kniv. Och då får vi upp, sjuksköterska dem, hålla dem, bära på.

VI BÄR PÅ.

Genom morgonen sjukdom och svaghet och trötthet som slår dig till benet och arbeta, ta hand om, bygga och bära knulla på.

Med stora magar och krossade blåsor och rastlösa nätter och värkande hjärtan tänker på vårt liv och vår familj och andra barn. Vi gå.

Med smärta och obehag och ryggen att gråta av lättnad vi gå. Vi få upp. Vi flyttar. Vi lever och födelse och hålla på.

Åh, men du säger att jag är svag, jag är utsatta, jag är trasig och omedvetna och förlorade. Men aldrig rädd! Tur att du är här för att berätta för mig hur man blir gravid, fött mitt barn, mata, vårda och uppfostra mina barn. Utbilda, håll kvar och försörja mina barn. Disciplin, mata och klä mitt barn. Tack och lov att du är här för att hjälpa de fattiga gravid kvinna, mor!

Du har försökt bryta mig. Men jag är inte bruten.

Jag är gravid. (Jag trodde att vi har över detta.)

Och i fem veckor kommer jag att ha en baby, den perfekta för mig, det enda jag vet, den enda som känner mig.

Jag vet redan hur födelse, håll, sjuksköterska och vårda barnet. Min kropp bildas perfekt till veck i hans kropp. Mitt hjärta pumpar cirklar runt hennes själ. Ibland vet jag inte vad jag gör, men Gud jag vet bättre än du gör. Hon är, trots allt, för mig. Och en av oss.

Och ändå kommer du fortfarande att vara där, pratade på som ett meningslöst jävla apa, talar om för mig vad och hur och vem och varför.

Jag skrattar och vänder min blick till min nyfödda, vem vet det också.

Hej mamma, glad att du är här, och du har allt du behöver.

Ya säker på att inte leta sönder mig.

Relaterade: Skrämmande Mamma Graviditet Guide (Vad man EGENTLIGEN Förvänta sig)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar