Jag Är I Min 40-talet, Och jag är (Äntligen) att Leva Mitt Bästa Liv

Jag sitter ensam vid fönstret i mitt favorit bistro medan du räknar ner minuterna tills jag gå och köpa en biobiljett. Det var inte länge sedan när jag skulle ha varit alltför självmedveten för att tillbringa en kväll som denna. Men ett barn-gratis tillfälle yppade sig i sista minuten, och istället för att se om någon kunde gå med mig, jag tillbringade tid med att måla mina tånaglar blå och trimmar mina kluvna hårtoppar.

Det är en kvinna bredvid mig med te med en vän. Jag lyssnar på deras samtal, hennes man dog för några månader sedan och de planerar en resa till Vegas tillsammans. Jag började avlyssning när jag hörde henne säga: "jag vaknade en dag och var att få klädd och jag var då 65 år. Ja, kan jag få en rabatt på en kopp kaffe, men det gjorde jag inte hälften av det jag alltid sagt till mig själv att jag skulle och nu alltför mycket tid har gått."

Åh, jag hoppas att hon gör upp för det. Det låter säkert som att hon är redo att börja.

Detta får mig att tänka på mig själv. Jag har alltid trott att jag var ganska bekväm i min hud, men nu så en kvinna i 40-årsåldern Jag måste erkänna något: jag var inte hela vägen där, kanske som 50% det. Jag känner nu något som saknades innan — förnöjsamhet. Så många kvinnor som når detta stadium i 30-årsåldern och 40-talen eftersom vi inser att våra yngre år hade vi inte fullt ut älska oss själva hur vi ska ha. Vi har haft faser av att sätta upp med för mycket skitsnack, från oss själva och andra människor.

En del av att skitsnack är att säga nej till saker vi verkligen vill göra eftersom vi är rädda att vi skulle få ont, att misslyckas, eller kanske är vi rädda för att det liv vi känner till och är bekväm att leva på något sätt kommer att förändras.

Vi har alla sagt "ja" när vi borde ha sagt "fan nej". Vi har alla sagt "nej" när vi egentligen ville säga "ja." Vi har alla bortkastad tid att bli sårad om saker som var något av vår verksamhet och fått ett fuck om alltför många människor som vi aldrig borde ha.

Och i dina "äldre och klokare" år, du inser hur värdefull din tid egentligen är. Att sätta din självkänsla på sparlåga är ett stort fuck-you till din själ. Vi går igenom tuffa, smärtsamma saker eftersom det är det enda sättet vi växer och lär oss att älska oss själva hur vi bör .

Efter fyra årtionden av att vara vid liv, har jag äntligen gett mig själv tillåtelse att leva mitt bästa liv. I min 20-talet, jag trodde att mina bästa år skulle vara slut med min mitten av 30-talet, och jag har aldrig varit så glad över att vara så fel.

Jag tror att få känna sig själv tar tid. Precis som en trädgård, vår lycka behov av skötsel. Vi måste göra en del ogräsrensning och vattning för att skörda frukterna. Vi lär oss vad vi kommer att välkomna och det vi måste släppa för att vara lycklig.

Att leva efter våra bästa liv handlar om den stora bilden. Det betyder inte att vi gör något mind-blowing varje dag. Det innebär att vi gör saker med mening och avsikt.

Det innebär att veta att ingen kan fylla ditt hjärta och själ med de saker du behöver utom du. Det är i vår natur att leta utanför oss själva för lycka. Jag fångar mig själv att göra det hela tiden. Och nu, jag bryr mig inte om Prince Charming dyker upp vid min dörr lovande mig en livstid av hälso-och calorie-free choklad tårta — det kommer inte att räcka om jag inte känner att jag är sann mot mig själv först.

Jag antar att jag tillbringade mycket tid med att tro att någon annan skulle komma och ta bort all skit som flyter runt i mitt huvud. Jag är tacksam för att jag har nu lärt mig att jag är den enda som är ansvarig för att göra mina drömmar — oavsett hur stor eller liten.

Jag är tacksam för dem som har sårat mig och låt mig gå även om det var fan på tiden. De fick bara mig närmare det liv jag egentligen ville ha. Det är arbete. Det är inte alltid lätt, och det finns dagar när jag inte känner för att sätta den i.

Men det kommer en tid när vi inser att livet serverar de goda och de dåliga, och du mĺste ta det som det kommer. Den underbara upplevelser och relationer inte skulle vara densamma utan allt skit blandade. När det träffar dig, det kan vara härliga, eftersom du lär dig att förvänta sig det och bli bekväm med ebb och flod. Du vet dalarna kommer så småningom att leda dig till topparna.

Det är en lektion i allt, och jag kan inte vänta att se vad de kommande 40 åren kommer att lära mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar