Jag Är En Mördare Av Skorpioner

Den andra natten på väg till min säng, jag gick till termostaten för att poppa upp luftkonditionering. Jag gör detta varje kväll, direkt efter kontroll av lås, stänga av ljuset, och kysser huvudet på min sovande son. Det är en del av min kväll rutin, och medan min arm var att nå ut till tryck touch-screen-knappen för att kyla mitt hus ner, min hjärna att tänka på den bok jag precis köpt och verkligen hoppas att det var av min säng, och inte i framsätet på min bil.

Jag var på autopilot rätt i fronten av termostaten, pekfingret om att pip-pip-pip—jag minns att sätta boken i min väska efter doktorn, men då jag satte den på köksbänken. Jag lättjefullt tittade upp och...

SCORPION.

En skorpion var på toppen av en väggmonterad termostat, ca en centimeter från mitt finger och exakt i min ögonhöjd. Det var vickar sin oklart pus-gul ledad svans runt och vara helt motbjudande. Min kropp gick in i red alert, och jag är ganska säker på att mitt hjärta floppar för en sekund.

Du har ingen aning om hur mycket jag hatar dessa varelser. Är det ett ord som är starkare än hat? Infoga det. Ja, jag vet, de är levande ting på Guds gröna jord och allt det där, men de är bara så obehagligt. Domaren bort, men jag säger dig här och nu att om varje enskild skorpion i världen dog en hemsk, smärtsam död, skulle jag inte känna en anstrykning av ånger. I själva verket, jag skulle leda min kollega scorpion-hatare i glada sånger om frihet som vi kastade bort vår svarta lampor av återvunnet vår rätt att gå barfota genom vårt hem i Arizona sommaren.

Men scorpion befolkningen inte dö, och här var en rätt nu krossar mitt inre frid och kvällen Zen. Jag var livrädd, men jag vet att jag kunde tala, eftersom jag hört mig själv säga ett långt, mycket utdragen F-bomb.

Du tänker, flicka, du har bott i detta hus i 10 år. Du har haft en skorpion eller två varje sommar, detta är inte nytt. Du har så rätt, men skillnaden är att jag var gift i de senaste somrarna, och jag inte är gifta längre. Gift innebar att jag fick skrika och sedan skrika för en omedelbar och dödlig stomp av en storlek 11 cowboy boot. Gift innebar att om jag var ensam hemma, jag kastade en låda på toppen av det onda doer, och lämnade den situationen att hanteras senare utan min medverkan.

Jag har varit ogift i flera månader nu, och detta scorpion var den mest legitima efter en skilsmässa test skulle jag ställts inför hittills. Hantera arbetet med särskilda behov tornado av ett barn? Omarbetning ekonomi? Kvävning ner besvikelse och ilska och förbittring att visa min son vad anständigt och typ frånskilda föräldrar kan se ut? De var pop frågesporter, människor. Detta wall-klättring mor-trucker representerade allt jag var inte säker på att jag skulle klara av, alla mina tvivel på sig själv med att uppfostra min son, allt jag trodde inte att jag var bra nog som en ensamstående mamma. Detta scorpion var mitt inlägg-skilsmässa slutlig examen.

Jag behövde för att klara detta prov. Jag är kvinna, hör mig ryta...eller åtminstone höra mig framgångsrikt att strypa ner den galla som var stigande i min hals. Jag gick raskt till min garderob, tittade på min sko val, valde ett allvarligt solid plattform kil och tillbaka för att möta min demon. EN (djupt andetag), TVÅ (höja den dödliga sko vapen), TRE (du måste verkligen sluta räkna, Becca, eller du kommer att flippa ut och weepily falla i en pöl av förtvivlan), GÅ!

Jag knackade det lite hellion bort termostaten och på golvet. Det försökte springa iväg, men jag spelar för att vinna nu. Åt helvete med frihet sånger, vad som kom ur min mun var inget annat primal—AY-YAY-AY-YAY—och medan jag skrek som sinnesrubbat kvinnliga versionen av Braveheart Jag svängde som svart lack, nail-huvudet-studded-plattformen kil som att det var en battle-axe och som om mitt liv hängde på det. Eftersom det gjorde det.

Scorpion dog på första träffen, men jag gav det två mer eftersom jag inte litar på det för att inte komma tillbaka till livet som arachnid version av Jason. Tre whacks, och detta scorpion var rostat bröd.

Yessssss! Jag vann! Jag började göra min Döda Scorpion Dans (som visar sig, som ser mycket ut som Vit Flicka på ett Bröllop Dans) när jag hörde ett litet, orolig röst bakom mig.

"Mamma, har du fått det?"

Jag vände mig om, och min son stod med ryggen mot väggen i sin pyjamas, ögon och rädd. Han gillar inte skorpioner heller.

"Jag fick det, kompis. Jag var så rädd, men jag fick det."

Han avslappnad och log.

"Bra jobb att skydda oss, Mamma! Du är en mördare av skorpioner!"

Min son, min största hejar avsnitt, kom och kramade mig. Jag påminde mig själv om vad jag berättar för honom, på minst en vecka: att Vara modig betyder inte att inte vara rädd. Att vara modig innebär att vara rädd och göra det ändå.

Med min vänstra arm hårt lindad runt hans små axlar, jag såg ned på min högra hand som fortfarande höll demon-döda sko.

Jag kan göra detta. Jag kan vara modig. Jag är en mördare av skorpioner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar