Bättre Förälder Tävling

Min fru och jag har två barn, och genom att varje objektivt mått, jag är överlägsen förälder. Mer tålmodig, mer ens humör, mer punktlig. Jag är en stark keeper bedtimes och en strikt verkställighet av tv-tittande gånger. Jag är stark, ja. En läromästare, ja. Men jag är också en välsignelse följeslagare när brottning är att göra eller kittlande att vara hade. Om man skulle ta fram en metod för att hålla betyg om föräldraskap, och grop mitt föräldraskap mot min fru, så skulle det inte ens vara en rättvis tävling. Jag skulle vinna sa konkurrensen, utan även att bryta ett svett.

Faktiskt, så ett poäng system som redan finns. I själva verket, jag har kör en punkt stämmer i mitt sinne av alla gånger när jag har visas värdigare föräldraskap skarpsinne. Genom detta system, jag sparkar min frus röv. Hon är för mycket av en smal, alltför villiga att köpa barn gummy maskar oavsett närhet till middagstid, för slapp när ett nytt avsnitt av Adventure Time är på, ÄVEN om DET ÄR EFTER DERAS BEDTIMES. När barnen anspråk på att vara sjuk på skolan på morgonen, hon är alltför villiga att tro på deras lögner. För alla dessa brott, och mer, hon tappar poäng.

Och ändå, trots överväldigande bevis för motsatsen, min fru agerar ibland som om det är hon – inte jag – som är den bättre föräldern. Skrattretande, jag vet. Hur vågar hon informera mig, när hon gjorde det mycket kväll, att jag är en "birdbrain" för att inte göra min sons säng i hennes bästa sätt, vilken innebär en viss typ av säng ark origami känd bara för att hennes och den antika kejsare av Japan Asuka period.

Jag vet att det finns "experter" som säger föräldraskap bör inte vara en konkurrenskraftig sträva efter, men jag misstänker att den enda anledningen att de experter säger sådana saker är för att de är att förlora sina egna barns uppfostran krig hemma.

Låt mig vara tydlig: att föräldraskap är en blood sport. Mamma och pappa slåss till döden för att höja sin avkomma på bästa möjliga sätt (dvs så mycket som sig själva som möjligt). Hur ska man annars se till att vi passerar på, inte bara hälften av våra gener, men HUNDRA PROCENT av våra manga, eller "fighting spirit"?

Ett exempel: samtidigt sätta min son i säng igår kväll, min fru och jag fick in en liten tvist av oss som är "mer envis." Jag, naturligtvis, insisterade på att hon är mer envisa av oss. Eftersom hon är så envis, hon vägrade ta emot min dom, och, otroligt nog, insisterade den motsatta för att vara sant. En återvändsgränd. För att lösa problemet, frågade jag min son. "Vilka av oss är mer envis?" Frågade jag.

Han demurred, kanske inte vill tvingas välja mellan sina föräldrar. Nonsens. Twaddle. Jag fortsatte med. "Vilka är det?" Jag krävde.

"Du," sade han och såg på mig.

"Jag sade," smirked min fru när hon har lämnat hans rum.

"Tack", sa jag till min son, kysser honom på pannan.

För att bevisa min poäng, en ung man, för att bevisa min poäng.

Låt mig förklara: var hon den bättre förälder, min son skulle ha pekade anklagande finger i hennes riktning, med vetskapen om att en riktigt bra förälder kommer att vara mer förlåtande och förståelse när de åtalade. Men eftersom jag är en bättre förälder, att han, med rätta, riskerade att min vrede trygg i vetskapen om att jag ögonblickligen skulle förlåta honom hans uppenbar lögn för den skull hålla harmoni i vårt glada hem.

Min son förstod instinktivt vad jag har gjort ett mästerligt jobb med att formulera här, nämligen att i död match känd som "fostrar sina barn" jag är tydlig, obestridd vinnare.

(Snälla, visa inte det här till min fru.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar