Jag Trodde Att Min Man Var Självisk, Men Nu Får Jag Det

Något fantastiskt hände.

Min man och jag var båda sitter på love seat tillsammans. Han var surfa på webben (gör folk ändå säga det?) och jag läste en bok. Pojkarna hoppade på soffan ram med kuddar strödda över golvet. Helt plötsligt min son kollapsade på en jätte kudde och sade med tunga andetag, "jag behöver vatten."

Jag svagt hörde honom, men betalade honom inte ihåg. Jag var så fångas i min bok, LOLing och allt, att hans begäran inte ens registrera dig, tills jag kände att min man flytta från under mig och gå till köket.

Det är då jag insåg att 1) min son behövde vatten; och 2) min man kommer att få det.

Jag vet inte vem jag var mer imponerad, Josh för att få det eller för att jag inte hade.

Jag är benägen att tycker själv men jag vet att jag inte skulle vara utan sitt mentorskap. Du ser, jag brukade få helt irriterad av honom för att knäppa sin gitarr i hans underkläder när jag spelade tjänare-tik. Jag brukade undra hur fan det var han som ges friheten att läsa medan mitt ansikte fick studsade på med lite rumpor och mitt hår fick dras av cave-baby händer. Han spelade schack med främlingar på sin mobiltelefon, samtidigt som jag sökte igenom huset för spade grå mina förskolebarn det behövs . Jag var inte bara förvånad över hans förmåga att göra dessa saker, jag var bitter. Jag var som min 4-åring som slår hans fötter hårt på golvet medan han gick med armarna i kors, hans panna fårad, sade: "Ingen rättvisa!"

Jag brukade plocka slagsmål med min man över detta. Jag skulle ringa honom självisk och hänsynslös, och han skulle vara så " Inga du kan inte vara arg på mig eftersom du inte har några gränser. Du kan göra roliga saker för om du låter dig själv, utan du kör själv trasig. Berätta för pojkarna "nej" en gång i en stund, sitta ner och slappna av och låt oss för avhämtning. Göra ditt liv lättare, och sluta skylla på mig för att jag inte gör saker på det sätt du gör."

Han hade några giltiga punkter och jag var som, "är Sant..."

Det har inte varit lätt eller snabbt, men genom att följa min mans modellering jag har lärt mig att koppla av mer och inte mindre. Nu gör jag saker som att skratta högt när man läser en bok och ignorera barn. Det roliga är att hela min familj älskar mig mer för det (och jag med dem).

Min man har alltid varit en fantastisk pappa. Redan i dag har han spelat Batman-matchande spel och kämpade i två svärd slagsmål. Han fick även hans bröstvårtor livnärd av våra 15-månader gamla (jag antar nu att min är torr, han letar efter andra källor.) Men min man är också riktigt bra på att göra saker som han tycker också. Du kan tro att jag brukade bli arg på honom för detta? Jag slutade tjafsa på honom och började lära från honom istället. Jag gillar barn, men jag känner mig också rätt att njuta av mig själv. Jag brukade bara skriva medan barnen ruggad, men i denna stund, sitter jag på en Little Tikes picknick bord medan 1 Sak driver en gunga och en Sak 2 gräver hål i smutsen. Vissa godartade försummar aldrig skadat någon.

Min man gick bara till köket igen, och vet du vad han sade till mig: "vill du ha lite vatten?" Jag är golvad. Klart, det bästa sättet att få mer att göra mindre. Jag ser ljuset.

Jag brukade bli irriterad av min man—tills jag kopierade honom istället. Nu har jag blivit honom på bästa möjliga sätt. Jag sitter på toaletten med min telefon fem minuter efter alla mina kissar har droppade ut. Ibland kan jag låtsas som om jag bajsa, och om jag hör ett barn komma nära, jag stängde igen dörren och låsa den.

Min man är inte irriterande och definitivt inte självisk. Han är ett geni och en källa till stor inspiration.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar