Den Dagen jag Blev Min Fru: s Fjärde Barn

Min fru Mel och jag var på en turtle farm i Caymanöarna. Det var en del av en kryssning som vi tog för att fira vår 11-årsdag. Med varje stopp på kryssning, det var utflykter. Mel och jag är turister, men eftersom vi inte riktigt den typ av människor för att bara skjuta av och göra vår egen grej, vi betalade för turer. Vi turades om att plocka olika utflykter, och denna, turtle farm, var hennes idé. Och jag kommer vara ärlig, jag var inte ser fram emot det.

Jag är inte en sköldpadda entusiasten. Jag tycker inte att sköldpaddor söt eller gosig, eller något liknande. I själva verket tror jag inte mycket om sköldpaddor utanför Teenage Mutant Ninja Turtles som inte är verkliga, och väldigt spännande, och långt från verkligheten i en stor skal reptil som flyter runt i havsvatten.

Dock måste jag erkänna att jag, när jag faktiskt såg den massiva och imponerande 500 pund varelser, jag har blåst bort. Solen var varm, och det luktade som djur och saltvatten. Sköldpaddorna plaskade och grunted.

"Dessa saker är fantastiska", sa jag.

Mel log. "Jag vet!" sade hon. "Se! Du kan ha kul på en turtle farm."

Jag nickade.

Vi gick från en grupp av sköldpaddor till nästa. Alla av dem var större än livet. Alla av dem hade stora tankar och stora näbbliknande mun. Det var verkligen inte mycket mellan oss och sköldpaddor, utanför en skylt som sade: "rör inte sköldpaddor."

"Varför kan vi inte röra dem?" Frågade jag.

Mel ryckte på axlarna, men hon gav mig en misstänksam blick—en sidlänges blick som tycktes säga: "vill du inte vågar röra dessa sköldpaddor."

Det var just då som vår guide sa, "Dessa sköldpaddor har riktigt kraftiga käkar." Han gick på, berätta för oss hur de är tillräckligt starka för att kunna bita igenom en annan sköldpadda skal, och att våra fingrar ser en hel del ut som den mat de är trötta. "En av dessa sköldpaddor kan mycket enkelt bita igenom hela din hand, som skulle vara dåligt för sköldpaddan och mycket olyckligt för dig."

Clint Edwards

En av sköldpaddorna som simmade upp till mig. Det såg så mjuk och vänlig, ofarliga verkligen. Jag visste inte när jag skulle ha möjlighet att röra en stor havssköldpadda. Uppenbarligen var detta inte ett livslångt mål, men när ansikte mot ansikte med en sådan majestätisk varelse, jag kunde inte hjälpa men vill nå ut och beröra det. Jag vet inte om det betyder att jag har en touch upptagning när det gäller sköldpaddor. Jag har inte varit runt dem tillräckligt. Kanske det bara betyder att jag är en idiot på hjärtat, ett barn som av olika slag när tillsagda att inte göra något som berör en sköldpadda, jag har att röra sköldpadda.

Okej, kanske är jag bara en idiot, men vad jag vet är att när Mel tillbaka var vänt och guiden gick gruppen till nästa tank, jag rörde vid en sköldpadda—bara sitt skal. Jag kände att jag var en bra bit från munnen och i någon fara. Jag antog att dess skal skulle inte ha mycket känsla, men jag hade fel. Sköldpaddan nått upp med sin flipper och swatted på min arm, nästan som att det var som försöker dra in mig i sin mun. Det grunted högt och simmade bort. Det var stänkande vatten, jag ryckte bort min hand, och i all uppståndelse, Mel vände.

Hon visste.

"Verkligen?" sade hon. "De säger att du inte röra sköldpaddan, och vad gör du? Du rör vid den."

Jag höll upp min hand. "Se! Jag är bra!"

"Tänk om du hade förlorat din hand?" sade hon.

"Men det gjorde jag inte", sade jag. Jag höll upp min hand igen. "It' s all good."

Vi stod bredvid tanken för ett tag. Jag tror inte att Mel var galen, men istället var hon besviken. Hon gav mig samma utseende som hon ger vår son när han försöker att nå ut van fönstret medan vi kör. Det var en fårade panna, rak mun, mammas blick, som tycktes säga: "Du vet bättre." Men den komplicerade delen om det hela är att jag inte är hennes barn.

Jag är hennes man. Jag borde veta bättre, och det är inte hennes jobb att tala om för mig att veta bättre. Och faktum är, jag visste bättre. Jag hade blivit varnad, och jag tydligt ignorerade den. Tidigare hade jag hört kvinnor med tre barn skämtsamt säga att de verkligen hade fyra barn ( inklusive sin make och barn). Detta skämt har alltid brytt mig i det förflutna. Jag kände att det gav bra rakryggade män en dålig rap, men när jag tänker tillbaka på detta havssköldpadda stund, insåg jag att kanske min fru faktiskt har fyra barn, inte bara tre.

Efter att ha gett mig hennes ogillande blick, Mel släppa ut ett andetag.

"Vänta", sa jag. "Om jag har tappat bort min hand till en turtle, kan du fortfarande älskar mig?"

Jag försökte att göra mot bakgrund av situationen, och det fungerar till viss del. Hon gav mig ett halvt leende. Sedan placerade hon sina händer på hennes höfter. "Jag menar, ärligt talat, du blev tillsagd att inte röra en sköldpadda. Då du rörde vid den, och om du hade förlorat din hand, då skulle jag förklara att du är en idiot som på något sätt lyckats gå ner hans hand till en havssköldpadda. Jag säger inte att jag skulle lämna dig, men det skulle ta mig lite tid att komma över dig när du gör något så dumt."

Hela denna konversation fick mig att tänka på Greps Utveckling när Buster Bluth förlorar sin hand till en säl. Det var roligt på mässan, men jag vet inte hur roligt det skulle vara i verkliga livet. Jag antar att det skulle vara pinsamt för min fru att ha för att förklara omständigheterna kring en sådan förlust. Och det var i detta ögonblick som jag insåg att jag bara kan vara en idiot.

Jag var som en kille, en i gruppen som blev tillsagd att inte röra, och jag rörd. Hade jag förlorat min hand, jag skulle förmodligen ha gjort trend nyheter på Facebook. Jag skulle ha varit att kille och viktigast av allt, Mel skulle ha varit gift med en kille, och ingen vill gifta sig med att dumb ass.

Vi ville inte prata på ett tag efter det. Jag gick igenom några känslor. Jag kände att jag plockat på i början, men sedan, när vi klev på bussen för att bege oss tillbaka till vår båt, jag tittade över på Mel och sade, "jag är ledsen att jag rörde sköldpadda."

"Det är OK", sa hon. "Jag älskar dig".

Gillar det här inlägget? Du kommer att älska Clint nya bok, Detta Är Varför Vi inte Kan Ha Fina Saker: (Föräldraskap. Äktenskap. Galenskap) . Allvarligt, det är hysteriskt kul. Gå ta en kopia idag! GÅ!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar