Varför Du Vill Ha En Luftfuktare I Alla Rum

Den läskigaste upplevelse jag någonsin haft i mitt liv var när min dotter, då ett barn, minskade influensa. Jag är en av de föräldrar som handlar om att på schema vaccinationer men hon var för ung för en influensa skott. Jag hade haft en, och så gjorde alla människor runt omkring henne, men ändå, på något sätt, hon blev sjuk.

I flera dagar var hon håglös, men uppenbarligen obekväm. Jag ville inte sova för att jag var rädd för att hennes temperaturen skulle spike super hög eller hon skulle sluta andas. Det var helt skrämmande.

Ungefär ett år efter att jag tog henne till läkaren för en ihållande hosta. Det var så närvarande att hon knappt sovit på natten och var helt slut under dagen. Jag tog henne till läkare som inte kunde diagnostisera henne med astma, eftersom hon var så ung, men ordinerat en nebulisator som hjälpt mina barn att andas med tydliga lungorna igen.

Jag lärde mig en hel del under dessa tidiga år som en ny mamma. Hälsofrågor hade inte riktigt varit så viktigt för mig innan, eftersom jag inte har många. I själva verket, det kan nog till och med säga att jag blev lite övermodig om min hälsa, och att jag nog tog det för givet.

I tjugoårsåldern, jag levde i en vacker studio lägenhet på översta våningen i en hög byggnad. Det blev så dammiga upp det, och så mycket som jag försökt att hålla sig på toppen av det, jag har aldrig riktigt kunde. Då och då att jag skulle ha en gäst som hade allergier, och jag skulle göra mitt bästa för att göra dem bekväma, men ärligt talat, damning var egentligen inte en prioritet för mig.

Spola fram ca tjugo år. Inte nog med att jag skulle gifta sig med en man som har en damm allergi men jag har hud som är så känslig, på en punkt som jag undrade om jag var allergisk mot luften. Min dotter har fortfarande ett par andas utmaningar, och min toddler son verkar vara uppvisar de samma frågor. Också? Som minne av min dotter med influensa förföljer mig fortfarande.

Jag är öppen för att pröva något på denna punkt för att hålla min familj friska. Som jag sa, jag är allt om vaccinationer, men jag tror att det ligger ett värde i holistiska och naturliga rättsmedel också. Jag har provat allt som är nytt och trender i hälso-utrymme, men glömde bort det gamla standby som föreslogs till mig för många år sedan.

En luftfuktare.

När min dotter var först att gå igenom hennes andning problem, hennes barnläkare föreslog en luftfuktare för att lägga fukt till luften. Det fungerade. Kör luftfuktare hjälpte henne att sova bättre på natten, och gav henne en viss lättnad från hosta. När vi flyttade för några månader, kan jag aldrig ställa upp igen. Jag glömde fördelar för år, men påminde mig nyligen om dess fördelar.

Luftfuktare verkligen gillar superhjältar i alla hushållsapparater. Du vet förmodligen att de lägga fukt till luften som kan hjälpa till att bättre andning, men de har också så många andra super befogenheter som är alldeles för mjuk.

Till exempel, du vet hur vi är alla oroliga för svininfluensan? Tja, en studie för några år sedan visade att det inte är kylan som uppmanar influensa under vintern, det är den torra luften. Forskare testad denna teori genom att använda en hosta simulator för att sprida influensa virus genom luften med olika nivåer av luftfuktighet. De fann att efter 24 timmar, 100% av influensa virus i den fuktiga luften var död. Under torra förhållanden, 60% fortfarande överlevde! Är inte det fantastiskt!

All denna tid vi försöker se till att våra barn har sina huvuden täckt när de lämnar huset, och de var förmodligen att fånga influensa eftersom vi hålla våra hus trevliga och toasty, och torr, under vintermånaderna.

Det bör vara tillräckligt för att övertyga dig att lägga en luftfuktare i varje rum i ditt hus, men om det inte, det finns fler sätt att de kan göra.

När jag flyttade till Kalifornien, mitt hår och hud var ständigt torr. Jag talar flagor och klåda på mitt ansikte, hårbotten, och över hela min kropp. Jag har provat massor av dyra krämer, drack massor av vatten, men det gjorde jag inte har den glödande hud som jag var van vid att ha.

Det var så jävla torr luft igen! Vi hade precis börjat använda luftfuktare för att hjälpa min dotter att andas bättre igen, och efter några dagar märkte jag att min hud inte var så tajt. Alla dessa lotion jag köpte äntligen tränger in i mitt skin, snarare än att bara sitta på toppen.

Luftfuktare hjälper också folk som snarkar sova bättre. Den fukt de lägger mindre hjälper till att hålla värme i luften, så under vintermånaderna din värmare behöver inte arbeta lika hårt. Om du arbetar någonstans med återvunnen luft som ett sjukhus eller en kontorsbyggnad, luftfuktare kan hjälpa till att minimera "sjuka hus syndrom" symptom som huvudvärk, halsirritation, trötthet och yrsel. De hjälper också till att minska allergiska symptom.

Jag vet att det verkar som det är nya "få bättre sammanfattning av" berättelser varje dag. Man försöker att urskilja vad som är verkligt eller inte kan vara ett helt jobb. Det som är bra luftfuktare är att det finns ingen risk. Lägg lite vatten i en maskin, koppla in den och om det fungerar för dig, awesome. Om inte, ingen skada skedd.

Och verkligen, i bästa fall, kommer din hud att lysa och du kommer att stoppa snarkning. Vid värre, dina växter kommer att trivas i den fuktiga luften. Låter som en win/win för mig!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar