Viral Människor I New York Inlägg Visar Varför Varje Barn Behöver För Att Lära Sig Om Samtycke

Människor Av New York post visar vikten av att lära barnen samtycke

Människor i New York (HONY) aktier fotografier med "slice of life" anekdoter från hela New York. Ibland de är gripande andra gånger de är roliga och ofta är de viktiga frågor som de lyfter fram att stoppa dig i ditt spår.

Nyligen, HONY delade ett foto av en ung kvinna, som tillsammans med en bildtext om en av hennes första sexuella erfarenheter, och den sorgliga historien som hon delade belyser bara hur mycket vi inte på att lära unga människor om samtycke.

"Det var sommaren mellan 8: e och 9: e klass," fotot är caption börjar . "Vi var make-out kompisar. Ibland han skulle prata med mig under dagen. Andra gånger skulle han inte."

Hon sa att de var dricka i sin källare en natt, och han fortsatte att pressa henne att ha sex. "Mitt hjärta racing och jag var livrädd", sa hon. "Jag sade: 'kanske',' 'kanske',' ', kanske.' Sedan sade han: "Inga fler kanske. Låt oss singla slant.' Min mage sjönk."

Du kan nog gissa vem som vann slantsinglingen.

"Efter att vi avslutat, han sa:" jag tror att jag hörde min pappa på övervåningen. Du måste lämna den,'", mindes hon. "Jag gick hem och fyllde upp en hel sida i min dagbok. Jag skrev i lila sharpie, om och om igen: "Det som inte har hänt.' För den längsta tiden kände jag som om det var mitt fel för att känna sig sårad. Som om jag skulle vara alltför känslig. Det tog fem år för mig att inse att samtycke är inte en coin flip."

Inlägget är hjärtskärande, eftersom det låter som sexuella erfarenheter så många av oss har haft eller har hört talas om från vänner — suddiga linjer, tvång, obehag, en känsla av att du inte är redo för vad som händer men du måste gå med på det. Jag växte upp med att lära sig om sexualundervisning och samtycke från att läsa min mors Cosmopolitan tidningar, och jag minns flera tillfällen när jag gjorde saker som jag inte känner mig bekväm med, eftersom jag ville ha någon som mig och jag förstod inte att det var okej att säga nej — och min partner inte förstår att sann samtycke krävs mina entusiastiska: "ja."

För ungefär en månad sedan Fusion släppt resultaten en liten undersökning som de gjorde på samtycke. De frågade 48 män i åldrarna 18-49, hur de först lärde mig om samtycke. Oroväckande att 75 procent av dem sade att, tills högskola, de hade aldrig ens hört termen "samtycke", och hade aldrig haft någon förklara för dem vad det innebär eller hur man ber om det. Det är ett litet urval, men det är ett tecken på ett större problem som vi har med unga människor: de förstår inte att avsaknaden av ett "nej" innebär inte automatiskt "ja."

Ingen förälder tycker om att tänka på sina barn med sexuella erfarenheter, men när de slutligen når den ålder då de är redo för denna typ av sak, vi vill ha de erfarenheterna för att vara friska, vi vill att de ska vara säkra, och vi vill absolut inte ha dem för att vara samstämmiga. Det innebär att båda parter måste vara medvetna om sin rätt att säga ja eller nej, och de måste förstå att samtyckande sex kräver ett uttryckligt "ja" från både parter.

Alltför många människor — inklusive mig själv — har historier från sitt förflutna som i hög grad motsvarar detta en delad av HONY. Men, det behöver inte vara så. Vi är upp nästa generation av unga människor, och det är upp till oss att lära, både flickor och pojkar som sexuellt samtycke är 100 procent ja eller ingenting alls, varenda gång.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar