Hur Att Hålla Sig Frisk Som En Stay-At-Home-Mom

Efter att navigera mig igenom graviditet, förlossning, 4-månaders sömn regression, barnsjukdomar, sova utbildning, och Den Fruktansvärda Tvåor, att jag äntligen känner att jag får kläm på det hela moderskap sak, och jag sällan har lust att lägga till rom för att mitt morgon te längre.

Naturligtvis, med potträning, övergången till en stor flicka sängen, och De Försöker Treor hotande i den nära framtiden, det är bara en tidsfråga innan min värld vänds upp och jag börjar gråta mig till sömns igen. Men innan det händer, jag har en överväldigande lust att dela med mig lite av min mentala hälsa-saving tips för vistelse-at-home-moms med dig.

1. Det är okej att be om hjälp. Om det är något jag är riktigt dålig på, det är att be om hjälp. Jag skylla på mina föräldrar för detta, förresten. De var så fast beslutna om att göra mig oberoende och självförsörjande, att de glömmer bort att lära mig hur man ska vara behövande. Och även om jag uppskattar det faktum att jag inte är värdelös som några av de andra fruarna i vår umgängeskrets, det suger att försöka vara perfekt hela tiden, du vet?

2. Datum nätter är viktigt. Blotta tanken på att anställa en främling att ta hand om mitt barn, så jag kan gå ut och äta middag med min make som används för att göra att jag känner mig också skyldig att andas. Men efter 2+ år av att vara hemma 24/7, jag har äntligen insett att det inte är ett brott att vilja känna sig som en vuxen ett par timmar i månaden.

3. Get your hands off Ho Ho. För de senaste månaderna, jag har spenderat min eftermiddag blogga med en hand samtidigt som man skotta kolhydrater-lastat livsmedel i min mun med den andra. Och medan känslor av omedelbar tillfredsställelse har varit inget annat än utmärkt, här har gjort väldigt lite för mina humörsvängningar och växande midjan.

4. Flytta den! Med min mans arbete schema, den enda gången jag kan klämma in ett träningspass som är på 5:30, så det är inte undra på att min motivation har minskat över tid. Men jag tycker att jag är på mitt bästa när jag får 30 minuters motion i innan jag börjar min dag. Det ger mig mer energi, gör mig mer tålamod (inte riktigt), hjälper mig att sova bättre, och hindrar mig från att öppna en flaska vin vid 9 am.

5. Vuxna behöver outs tid också. På de dagar när det känns som att allt jag rör vid blir till skit, jag har ofta funnit det bästa jag kan göra är att gå bort och ta en 5 minuters paus. Det hjälper mig att sätta triviala saker, som vredesutbrott, picky ätare, och (gud förbjude) som spillde vin i perspektiv.

6. Skaka upp saker och ting lite. För de senaste 2,5 åren, jag har varit i drift under en mycket styv tidtabell, och medan detta har visat sig vara en bra sak för Den Tasmanska Djävulen, jag har kommit att inse att lite spontanitet kan vara typ av trevligt.

7. Det finns en fin linje mellan 1 glas vin och 2. Speciellt när du dra dig till gymmet vid 5:30 och spendera resten av dagen med att lyssna till Dora skrika, "Vi gjorde det! Vi klarade det!" om och om (och om) igen.

8. Få ut ur huset. Jag vet inte om dig, men att vara instängda inne hela dagen får mig att känna mig riktigt deprimerad, så jag ser till att jag har en anledning att lämna huset varje dag. Det tar lite kreativitet för min del, som att köra tre städer bort bara för att köpa mjölk, men det är fantastiskt vad lite tid utanför huset kan göra för ditt humör.

9. Hitta på outlet. Jag bryr mig inte vad det är – pyssel, matlagning, städning, eller bloggar – hitta något som du brinner för, och få tid för det. Det kommer att göra underverk för din själ. Precis som min blogg har gjort för mig.

10. Du är inte superwoman. Så mycket som jag gillar att försöka göra allt RÄTT DENNA MINUT, jag måste lära mig hur man låta saker och ting gå en gång på ett tag eller så kommer jag till slut med ett magsår. Och om jag får ett sår, jag kommer inte kunna dricka vin. Och det skulle vara riktigt, riktigt deprimerande.

ADVERT

Lägg till din kommentar