Hur Man Säger " Nej " I Tre Meningar

Vi har alla varit där: "möjligheter" är att hälla i, men vi är redan överväldigad, utmattad och frustrerad. Vi vet att vi inte har plats på tallriken för en sak, även om det är av en bra anledning, såsom frivilligarbete för att hjälpa till att köra våra barns skola bokmässan.

Ibland kan vi känna oss tvingade att säga ja, att låta skuld få det bästa av oss, när våra chefer presentera oss med "tillväxt möjligheter" (aka mer arbete, men inte mer lön) eller kostymer som behövs för att skolan spelar (alla andra föräldrar är att hjälpa!). Många kvinnor är rädda för att säga nej, även om det är det bästa svaret, för att säga nej innebär konfrontation, kanske en besvikelse någon annan, eller som inte uppfyller asker förväntningar. Så vi säger ja, eftersom det är lättare, det sparar ansikte, och det är en bra sak att göra.

Sedan ångrar sätter in. Varför gjorde jag samtycker till att vara PTA vice ordförande? Varför fick jag erbjudande om att hjälpa till att titta på min väns barn några timmar i veckan? Vi är fylld med fruktan och avsky, och en dålig attityd snabbt sätter in, genom vårt eget val.

Ju längre jag är mamma och ju mer jag har vuxit som författare har jag blivit allt bättre på att säga nej, och låt mig säga dig, det känns riktigt bra. Mer säger jag inte, mer fri och uppfyllda jag är. Det har tagit lite träning, några missöden, och några rastlösa nätter, men jag är äntligen på den punkt där jag kan sjunka med nåd och förtroende.

När jag presenteras med en möjlighet, jag brukar ställa mig själv dessa frågor innan jag svarar:

– Har jag tid, energi och eventuellt ekonomi att just nu ta del av?

– Är detta projekt något jag är glad om?

– Är det här något som jag är bra på? Den tillåter inte mig att använda mina gåvor och talanger?

– Är det viktigt?

– Kommer det att ge eller ta?

– Kommer det till nytta för min familj? Min karriär?

– Hur lång är engagemang?

När du funderar på ett tillfälle, det är så viktigt att vara snabb. Ingenting är mer frustrerande för en person än att få ett "kanske" i en situation som behöver ett tydligt "ja" eller "nej". Vissa projekt tar veckor, månader, ibland år att planera, och ha ett obekräftat part ger onödig stress, frustration och energi-utarmning från asker. Det är rimligt att ta ett par dagar (i vissa fall några veckor) för att fatta ett beslut. Låt asker vet att du mottagit ansökan och när du kommer att svara med, och sedan hålla fast vid ditt löfte!

Här är hur man kan säga nej i tre meningar:

1. Visa Tacksamhet

Den asker uppenbarligen såg din potential och dina tidigare framgångar, och valde du att vara en potentiell deltagare. Innan du säger nej, att uttrycka din tacksamhet. Kan du säga något i stil med "jag var hedrad av att få din e-post." Eller mer helt enkelt, "Tack för att du tänker på mig för detta tillfälle." Att vara tacksam är alltid elegant.

2. Lämna Ut Detaljer

Du kan ha stängt ner möjligheten för ett antal skäl: Det inte tilltalar dig. Det kräver en stor tid engagemang. Det är dyrt. Dock, du behöver inte ge upp en förklaring. Säga varför du är på tillbakagång, du ger asker möjlighet till debatt, att fundera över dina skäl, och fundera över varför de inte är giltigt, att framhärda i att fråga igen och igen. En enkel, "jag kan inte åta vid denna tid" eller "jag tyvärr inte kan säga ja" är tillräcklig.

3. Håller Dörren Öppen

Kanske svaret är nej på denna punkt i tid. Eller kanske möjlighet är inte för dig, men en annan möjlighet som är rätt för dig kommer att uppstå i framtiden. Se till att lägga till en tredje meningen i det som du säger, "håll mig i åtanke för framtiden" eller "Vänligen hålla kontakten!" Var inte rädd för att skicka en uppföljning meddelande när du har tid, energi och passion för att säga ja.

Det finns många fördelar med att säga nej. Och om du behöver, kartlägga dessa skäl för att hålla dig trygg och jordad när du väljer att avböja en möjlighet. För en, du är personligen mer nöjd, lugnt och stilla. Du lämnar även tid och energi för att säga ja till de saker som ger dig glädje och personlig utveckling samt att de förnödenheter som tålmodigt hjälpa din dotter med hennes läxor eller uppmärksamt och helhjärtat hejar för din son på hans basket spel utan att vara bunden till din telefon, kontrollera desperata e-post från PTA ordförande.

Att vara närvarande är den bästa gåva du kan ge dig själv och de människor och saker som verkligen betyder mest.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar