Hur att läsa min blogg

Jag anser inte att jag är en författare . Jag är en bloggare, rätt och slätt. Min blogg är inte skrivet i några eleganta, poetisk prosa - den är skriven i min röst. För bra eller dåligt.

Min man har alltid gjorde narr av mig för att sjunga mina ord. Det är inte så att jag har en bra röst — på alla – – men jag tenderar att använda massor av intonation och verkligen stress de ord som jag anser är viktiga. Jag talar också med mina händer. En hel del. Plus, jag är förbannad med en otroligt uttrycksfullt ansikte. Alla känslor som jag känner är skrivet över hela mig och jag kan helt enkelt inte dölja det. Jag är nästan teatralisk, utan att någon av uppsåt eller talang.

Det är en utmaning att få min röst (och ansikte och händer) över datorskärmen, men jag försöker.

Jag använder kursiv stil. En hel del.

När jag skriver en kommentar och jag är för lat för att använda kod, jag *star* mina ord för att betona ett ord på samma sätt som jag skulle med kursiv stil. Jag antar att alla vet vad de led av stjärnorna, men jag gör ofta misstaget att anta att folk vet vad som pågår i mitt huvud och att de sällan gör.

Jag skriver "GAH" ofta. Jag är inte exakt säker på vad en korrekt tolkning av detta är, men jag menar det som en irriterad suck. Inte förvånad "SUCK!" (För att jag skulle ha använt "SUCK!" för det,) men en frustrerad man. Inte att förväxla med "Usch" som är en ren frustration eller ilska. Personligen, jag skulle definitivt vara skakade på huvudet samtidigt som "usch-ing." "Doh!" är som att "hoppsan", men med ett låtsas huvud slag som åtföljer den.

När jag skulle vara suckande i verkliga livet, jag skriver "suck." Ibland, om det är en stor suck, det blir ännu kursiv stil eller versaler. "Usch" är en utmattad suck.

"Woot" är ett annat ord jag använder. Jag har aldrig någonsin sagt ordet "Woot" i mitt verkliga liv, men skriver att det verkar helt naturligt. Det är alltid följs av minst tre utropstecken, och är ungefär som en "YAY!!" men med ens mer spänning. Jag kan tänka mig en high-five, som åtföljer det, om jag någonsin gav höga femmor i verkliga livet.

Och sedan finns det"Ja" verser "Yay" debatten som jag ofta har med mig själv. Jag tänker på "Yay" som en stödjande "bra för dig" ord. Om jag hade sett det, jag skulle vara samtidigt klappade händerna och med hjälp av en hög röst. "Ja" är reserverad för fall där jag håller med, men ja verkar alltför formell. Föreställer mig att nicka.

"Wah!" är för mig gnälla. Jag är ledsen, men jag har ändå en känsla av humor. Om jag skriver "Snyft", jag menar att jag är snyftande snarare än att antyda att någon är en son of a bitch. I fall det var någon förvirring.

Jag är sällan LOL eftersom det verkar vara sant– är jag verkligen att skratta högt? Om jag skrattar, det blir ett "ha!" Om jag gör faktiskt att fnissa, det är oftast "hehe", och en real skratta HAHAHA! Om någon är roligt på ett sarkastiskt sätt, jag brukar "snort." En gång på ett bra tag, jag göra LMAO, men det är sällsynt. Och oftast alkohol inducerad.

"Oy" går inte att säga. Rätt?

Så, där du går, det är jag. Jag tror att det gör perfekt känsla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar