Hur att Behålla Ditt Jobb och Din Konstnärliga Liv helt, Helt Separat

Och Trollope, som fastnat för rigorösa dagligen skriver mål, skulle verkligen inte bli distraherad av Facebook och annonser för "Wide-kalv stövlar för 29.99!"; han skulle inte slösa ett ögonblick undrar hur Annonsen Herrar visste att han hade brett kalvar, han skulle inte twittra en dum skämt om brett kalvar och hitta, när han såg upp, att han skulle slösas halva dagen borta. Nej, Trollope lyckades slå ut massor av romaner under sin 25-åriga anställning med posten, och han har inte ens en iPhone hjälpsamt att ha avslutat sina meningar. Varje dagen var Nanowrimo för Trollope.

Vara som Trollope. Vara hänsynslös: Ditt skrivande eller din målning eller din musik kommer i första hand. Dagen på jobbet, inte så mycket. Hur många gånger har du blivit påkommen på arbetsplatsen dramer som sedan trängt in i resten av ditt liv—men ser tillbaka du var som, "WTF gjorde jag bryr mig om att dumma jobb och om koks-chef hade planerat tillräckligt servrar eller inte?" Nej, det är dags att dra en klar linje. Nedan, åtta strategier för att hålla din dag jobb från inkräktar på din konstnärliga livet.

1. Omfamna ritual för att starta din arbetsdag —och inte vara halv-assed om det. Inte alla, "detta är min tid att måla, men jag är även kommer att göra en inköpslista och chatta på telefon till min syster." Du måste mejsla ut tid och plats för dina konstverk, och som min vän Misha säger, det har med att ha en rituell aspekt till det: Detta är mina tre timmar att måla, jag justera belysningen, jag sätter på min musik, jag stänga av min telefon, jag börjar .

2. Men ta en halv-assed noter resten av dagen. Här är där produkter kommer väl till pass: Medan du arbetar bröd-och-smör jobb eller springa ärenden, jot ner bokstavligen något kreativt som kommer till dig, även om det är rent nonsens som: "Vad sägs om en fisk varuautomat." Förvänta dig inte att du ska bara komma ihåg dessa gnistor av geni, eftersom du vet att du inte kommer. Nynna en melodi till röstanteckningar. Även om ni låter som en crooning galning, så har du det senare när du äntligen får sitta ner på ditt piano.

3. Vara nattdjur. Eller en tidig fågel. Identifiera när du är som mest produktiv. De är din konst timmar. Hitta ett jobb som arbetar med det.

4. Har ett jobb som du inte avskyr. Elände en restaurang jobb där du gråter varje dag på grund köket kastar potatis på ditt huvud? Det kommer att inkräkta på resten av ditt liv. Försök att hitta ett jobb som du är produktiv och nyttig och inte vill kasta ditt förkläde på bartendern och fly.

5. Avsluta dagen med dina hjul pekar neråt. Min vän Melissa används för boken Du skriver Din Avhandling i 15 Minuter per Dag för inspiration när hon var avslutad ett större skrivprojekt . En av de tips: Avsluta dagen med dina hjul pekar neråt. Sluta mitt i en mening eller något annat vet exakt hur du ska börja nästa dag. Detta kommer att hålla dig från att vara som "Hmm, vet inte exakt hur man startar idag, jag tror att jag kommer att få en kopp kaffe och Google 'wide-kalv stövlar'" och innan du vet det du är i en obekväm konversation med Jack Black på Twitter och i morgon är borta.

6. Få ett separat e-postkonto (och telefonnummer, om det är nödvändigt) för jobb i dag. Inte kolla upp det om du är på klockan. Behöver inte vara Facebook-vänner med människor från ditt vanliga jobb. Tycker bara inte om det när du lämnar den.

7. Vara hänsynslös om schemaläggning. Speciellt om du har barn, markera tid i din kalender för din konst att göra. Inget annat tränger sig på detta—ingen barnläkare s möten, går till mataffären. Jag är ofta frestas att slå av att skriva 15 minuter för tidigt att rusa ut och köpa lite konstig ingrediens för middag. Detta beror på att jag känner mig skyldig om att skriva, och om jag piska upp några fiddlehead ormbunke och marsipan gnocchi som kommer att göra upp för att försumma mina barn. Men de är väl bra med fisk pinnar, och jag kommer att vara olycklig om jag inte får några bra arbete. Så där. Håll din rumpa på stolen för de senaste femton minuter. Gör inte Google några konstiga recept.

8. Gör inte Google, period. Inte göra något alls på Internet. Stänga av allt, ringsignaler, meddelanden, varningar. Om du behöver slå upp något, skriv ner det på ett papper och titta på den senare. Chansen är stor att det är inte så viktigt.

ADVERT

Lägg till din kommentar