Hur Man Blir Den Perfekta Föräldern

Jag har läst böcker. Jag har läst igenom bloggar och Facebook kommentarerna. Jag började med de bedårande vecka e-post varna mig när min fostret fick naglarna. Jag vet vad det krävs för att vara en perfekt förälder.

Jag gjorde ett medvetet beslut att ta min baby till världen genom magi unmedicated vaginal förlossning. Hon hakade omedelbart och vi hade timmar av hud-mot-hud bindning och omvårdnad innan de ens tog henne till att städas upp och vägde.

Jag bara ammade båda mina barn, öppet och offentligt, samt till deras barn år. De vägrade en droppe av formeln de erbjöds när jag var borta från dem i affären (naturligtvis inte förrän de var 6 månader gammal). Vi ammade upptäckts i både den offentliga och förde kunskap till den stora massan av korrekt användning av kvinnliga bröst. Och när min äldsta var diagnosen ett mejeri allergi som jag osjälviskt gav upp något som innehåller mjölkprodukter så att jag kunde fortsätta att ge henne en perfekt kost. I två år har jag gått upp glass, grillad ost och ibland bröd—allt för mitt barn.

Deras dyrbara bottnar hade varenda typ av tyg blöja tillgängligt för allmänheten, och några som var skräddarsydd av en lokal vistelse-at-home-mom. Jag fodrade sin hiney med den mjukaste tyg som människan känner till, så naturligt att jag inte skulle drömma om att aga botten som jag arbetat så hårt för att skydda.

Jag bar dem. Jag lindade och snuggled och Ergo-ed skiten ur dem. När de ropade på mig i natt tog jag med dem i min säng och där sov de bredvid min kärleksfulla bröstet.

Mitt föräldraskap är så krispigt den kan gå sönder en tand.

Och vet du vad det har gett? Två barn som är i livet. Det är det.

Dessa två små välsignelser nu överleva nästan uteslutande på chicken nuggets, fisk pinnar, snorkråkor och Pringles. De dricker ur Koks bakom ryggen på sin mormors hus och de har fortfarande ännu att sova genom natten. De är nu 6 och 3.

De är bara hyfsat väluppfostrade hälften av tiden, och den andra hälften vill jag slå dem med min sko. Nope, jag kan fortfarande inte smiska eftersom jag vet att om jag gjorde min ren ilska skulle ta över och jag skulle vara i fängelse. Vilket jag faktiskt ibland drömmer om, eftersom någon annan cooks du tre måltider om dagen och du får din egen spjälsäng. Jag kan hantera att folk tittar på mig dusch och kissa. Jag kunde göra för fängelse.

Amningen bara varade så länge eftersom a) De inte skulle sluta, Det var en säker eld sätt att få dem att sova, och c) jag höll på att förlora ett skit massor av vikt att plumsade tillbaka på den andra de slutat dia. Jag har aldrig använt en cover offentligt, eftersom de agerade som förvildade katter i en säckväv säck. Och jag tänkte att tillräckligt många människor förmodligen såg mina bröst i high school och college att de egentligen inte var någon nyhet för alla ändå.

En av mina BFF mamas är en stone cold spanker som hade två C-avsnitt och bara ett barn som vårdas i ett par månader och då, bara halva tiden. Och gissa vad? Hennes barn är vanliga badasses. De har inte allergier, de äter 100 procent mer grönsaker än mina barn, de är onda smart, och de mars deras glada rumpor upp till sina egna sängar vid sänggåendet. Nej, vänta...det är när de får sin egen pyjamas och borsta tänderna.

Missförstå mig inte jag älskar mina barn. Och de är badasses, även i sin egen rätt. De båda kompletteras ofta på deras omfattande ordförråd (vilket inkluderar ett fint urval av fyra bokstäver mängd). Min äldsta kan fisa mer än en verklig vuxen man och min yngsta tycker att det är en komisk guld.

Men om moderskap har lärt mig något det är detta: Ingenting du gör ärenden, utom att älska dem och hålla dem vid liv. Resten av föräldraskapet är en komplett crapshoot.

Oh säker, det finns forskning. Det är ammade barn som är lite baby genier. Det är formel fed barn som är idioter. Men jag kan försäkra er om att det finns gott om ammade idioter och formel genier. (Undertecknad var uteslutande formel fed och vänster för att gråta ut. Jag bara säger.)

Så, mamas, gör vad du vill. Skryta om det ännu. Fan, jag älskar att berätta historien om att ha fött mitt andra föds utan så mycket som Tylenol. Jag känner mig som en vanlig badass. Men jag gillar även att berätta om mina 100 procent medicinska induktion med min förstfödda. Det var så hemskt och kaotisk att det är en rolig historia, också. Och att jag på något sätt lyckas älskar båda barnen lika, även efter att föra dem ut i världen genom olika metoder. Det är en Jul mirakel.

Bara vet att det är för det bättre eller till det sämre, det enda du kontrollera om ditt barns framtid är om de är älskade. Det är det. Få dem ut ur kroppen, älskar skiten ur dem, och aldrig säga aldrig. Det är allt som någon av oss kan göra.

ADVERT

Lägg till din kommentar