Hur Att Undvika 3 Stora Misstag I Början Av Skilsmässa

För flera månader sedan, min man och jag separerade. Jag var blindsided. Han, för alla praktiska ändamål, dumpade mig efter 17 års äktenskap. Som att jag nådde ut till stöd, jag hittade kvinnor med liknande historier. Det var några som visste att det skulle komma, och dem som initierade det. Hursomhelst, det är en gut-vridande, livsförändrande händelse. Jag skriver detta från den senaste tidens erfarenheter och prata med vänner. Jag har också hört varnande berättelser från kvinnor som år ut, långt bortom skyttegravarna, som jag kallar dem.

För mig, vissa dagar är bättre än andra. Och, vissa är bortom all smärta eller utmattning jag någonsin trodde att jag skulle känna. Det är strålar av ljus, perioder av lättnad, stunder av du kommer att få igenom detta så jag har lite perspektiv. Medling datum är satt. Jag lever från dag till dag. Och det är vad jag skulle rekommendera att du gör det. Hunker ner, det kommer inte att vara för evigt. Och inte göra det ensam.

Men ändå, det finns saker du kan göra, vissa har jag gjort själv, som kan göra denna gång svårare. Känner beteenden och vanor är svåra att bryta. Din inställning har att flytta. Om du inte är i en ovanligt vänskaplig och känslomässigt mogna situation, du måste göra det skift. Prata med en vän, en terapeut, läsa en rekommenderad bok, göra något, men för att få stöd. De första dagarna är en överväldigande känslomässiga stormar, en ständig storm, och för mig, och som jag har sett för andra, stöd kommer att hjälpa dig att rida ut stormen.

Nu, en varning dock tas med en nypa salt så stor som jag bara kallar det ett salt lick: Vad om det vänskapliga/obestridda skilsmässa? Om du verkligen kan säga att din skilsmässa är frivillig och du och din snart att vara ex kan sitta ner tillsammans och prata igenom vem som får soffan, vad är det barnen' visitation schema, och som köpt som Pearl Jam CD, det är bra. Men stressa inte till detta. Och inte anta att eftersom du talade genom tuffa frågor samtidigt som bröllop, kommer du att kunna göra det nu.

Det finns ett talesätt som säger "att Du aldrig riktigt vet någon tills du skilja dem." Tyvärr har detta varit sant för mig. Jag tänker inte sitta ner för en pratstund. Jag är inte säker, och det skulle inte vara produktiv. Det tog flera år, kanske årtionden att komma till denna punkt; den kommer inte att ta några veckor att särskilja. Inte stressa och inte vara pressad.

I mitt fall, min man tryckte på för en no-contest skilsmässa. Han ville ha det "överstökat." Han ville "komma vidare med sitt liv." Detta är saker han sa till mig mindre än 48 timmar efter att han förklarade, "jag älskar inte dig längre, och jag är klar." Detta var något han hade planerat i månader. Märk väl, vi var inte plaskar på ängar och göra passionerad kärlek varje dag, men han hade inte indikerat att han tänkte lämna. Inte på långa vägar. Jag var sucker-stansade.

Vet dina rättigheter, även om du känner dig mobbad, vilket jag gjorde. I mitt fall och i min delstat, Texas, en obestridd skilsmässa är tillåten endast om 1) du har inga barn under 18 år; 2) du både vill avsluta ditt äktenskap (efter det första samtalet, jag var ombord med det); 3) du inte har en pågående konkurs fall; 4) du inte äger fastigheten tillsammans och inte har pensionsförmåner för att dela, och 5) om du inte är söker underhåll. Tja, bara en av de fem föreskrifterna tillämpas till oss—tack och lov, ingen konkurs. En obestridd skilsmässa var inte ett alternativ.

Så, Nr 1: Låt inte din snart-att-vara-ex, din smärta, din ilska eller något annat driva dig att göra förhastade beslut. Du är i en känslomässig tornado. Inte enas om att allt bara för att vara gratis. Detta är resten av ditt liv. Skydda dig själv. Om du inte är i ett känslomässigt tillstånd att göra det, anlita någon eller värva en vän eller familjemedlem att så göra för dig. Har dem att kommunicera för dig, om behöver vara. Också, och det var inte fallet med mig, om du är i fysisk fara, om ditt barn är i fara, ni har resurser till ditt förfogande. Du kan få besöksförbud, och 911 är tre nummer bort. Det är fult, men detta är sanningar som vissa kvinnor utsätts för. Jag har delat länkar till användbara resurser på slutet av detta inlägg. Om du är rädd för ditt liv, lämna. Nu. Och få hjälp.

Nr 2: Inte engagera sig med ditt ex mer än nödvändigt. Två dagar efter att han bröt upp med mig, han mailade om skilsmässa. Jag tänkte att jag ska ringa honom, vi kan prata om detta. Dumma mig. Det var det sista samtalet vi hade utanför, "Se dig på 6 när du släppa av barnen." Det började rimligt nog, och när jag sedan skulle inte samtycker till en no-contest skilsmässa, han förlorade det. "Jag betalar inteckning för det hus som du bor i. Jag betalar alla räkningar. Jag måste gå vidare med mitt liv." Jag höll telefonen bort från mitt ansikte och tänkte: Och du är skyldig mig två miljoner dollar i ryggen betalar för tretton år av barnomsorg, hantera två barn med speciella behov, stödja din karriär bland annat omfattande internationella resor, och hela hushållet. Detta samtal är över. Jag sa till honom att jag var tvungen att gå, att jag inte kunde prata längre. Jag hängde upp att hans skrik "När, när kan vi prata? När?!" Och jag rådfrågade en advokat. Nästa dag skickade jag honom ett mail som sa att all vidare kommunikation skulle ske skriftligen. Och det var det.

Undvik telefonsamtal, det är alltför lätt att kämpa, bli känslomässigt förvirrad eller missbrukas, och du har ingen uppteckning av samtalet. Jag trodde aldrig att jag skulle tänka på min man på detta sätt, men han utplånade min tillit i en nanosekund. Som bitarna föll på plats av hur han skulle ritas skilsmässa med en byta jobb, tillgång likvidation och andra saker, insåg jag, att jag hade blivit förrådd i månader. Jag var tvungen att skydda mig själv. Så, använd e-post eller sms: a. E-post är bäst och inte "kopia" för din advokat, bara framåt korrespondens efter faktum. Om du kopierar dem, det är också troligt att någon kommer att slå till "svara alla" och vi har alla varit där. Oavsett om det är ett olämpligt skämt på kontoret, eller en svidande e-post om ditt ex, svara alla är inte en bra plats att vara på. Jag har tagit för att skriva utkast, med min advokat granska dem, redigera dem, och endast efter det ska jag slå på "skicka." Jag brukar avslöja för mycket och i intresse av att skydda sig själva, jag behöver vägledning för att hålla det enkelt. Å andra sidan finns det frågor som är relaterade till mina barn som min advokat har velat avslöja, och jag har drivit tillbaka. Enligt min barnets terapeut, jag är på fast mark. Jag är kunden. Och jag är den förälder. Jag litar på min instinkt, men jag litar också proffs, alla av dem. Jag har mitt team, ett mycket kompetent team, och varje medlem har styrkor och en agenda. Spela dina styrkor, vet vad du behöver göra för att skydda dig själv och dina barn känslomässigt, och låt din advokat skydda dig lagligt.

Slutligen, och detta kan vara svårt för vissa kvinnor, så jag säger detta med vänlighet och utan dom. Jag har alltid varit oberoende. Men, jag får det. Mitt oberoende tog över när jag insåg att mitt ex var inte en vårdare. Det blev klart att han inte var mycket av en bästa vän heller. Det bara var så djup att han skulle gå känslomässigt, så jag stängde dörren. I själva verket var han en översittare, en mycket väl dolda, men en ändå, så jag gjorde allt för mig och mina barn. Jag lyckades hushållet, logistik, ekonomi och, framför allt, den känslomässiga och medicinska frågor. Han tog hand om mekaniska saker runt huset och kom hem med en lönecheck. Och, vi hade några bra tider. Han var en rolig pappa, vi hade semester, men i allmänhet, vårt sista år var inte bra äktenskap år. Så jag stängde ner och vände sig till mig. Jag tog hand om saker och ting.

Om ditt ex var "vaktmästare" på många sätt, här är affären: Han är inte din "gå till" person längre. Han finns bara inte. Ja, i åratal, kanske decennier, var han din bästa vän, bollplank, din kille. Du kompletterade varandra med olika styrkor. Men, han är inte den personen för dig längre. Om du inte råkar vara mekaniskt lagd och gräsklipparen går sönder ska du inte ringa honom. Det finns minst 56 andra sätt du kan hantera det. Jag har inte behövt klippa ännu, men när jag gör det, att jag istället planerar att anställa någon, eller få min son att göra det.

När mitt ex var packning för att lämna sin passivitet var i full kraft. "Vad gör jag? Var vill jag gå?" frågade han tårar bildas i hans ögon. Egentligen? Du frågar mig om det, efter vad du sa till mig, hur behandlade du mig? Eftersom, Jag är inte hans person längre heller . Istället för att vara en bitch, jag sa bara, "jag vet inte, kanske finns det en längre vistelse i närheten." Och även det var mer än jag borde behöva säga. "Men hotell är dyra, varför kan vi inte bara spela tillsammans för barnen och spara lite pengar för ett par månader. Jag ska leva här." Och jag sa, "Nej, du får inte säga vad du gjorde och sedan leva här." Och gissa vad? Han tänkte ut det.

Och du kan också. Ring en vän. Anlita någon. Han kommer inte hjälpa dig på ett sätt som kommer att må bra eller vara hälsosam. Och ska du inte hjälpa honom. Det är en medberoende dynamik som kommer att hålla dig fast. Bryta mönstret. Han är inte din gå-till person, och du är inte hans. Du är din go-to-person. Du har fått detta, och det kommer att bli lättare. Jag lovar.

Här är några resurser om du känner dig ensam, i fara och/eller som är i behov av extra stöd:

National Domestic Violence Hotline , telefon: 1-800-799-7233 / 1-800-787-3224 (TTY)

Women ' s Center : Grundades 1974, på uppdrag av Women ' s Center är att förbättra den psykiska, ekonomiska och juridiska välbefinnande för kvinnor, män och deras familjer, oberoende av deras förmåga att betala.

Divorcenet.kom har en uppsjö av juridisk information (på engelska) med länkar till resurser i hela landet.

" Fem Bästa Finansiella Tips för Kvinnor att Skilja 2013 ": I detta Forbes artikeln är tidlös.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Den Goda Män Projektet och publicerades på BLUNTMoms .

Om du i samband med denna artikel, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar