Hur Mellanöstern Förberett Min Son För Middle School

Det han står: Min lilla pojke på sin första dag i mitten skolan, väntar på bussen kommer i slutet av trädkantade körfält på en härlig Vermont morgon.

Han ler— nej, han är lysande. Han praktiskt taget spricker i sömmar med självförtroende. Det verkar inte vara ett dugg av rädsla hans ansikte, även om han är på väg att gå i en ny skola med nary en pal i syn. Inte en enda fjäril verkar vara att störa hans mage, men en gjorde en kort stund sitta på hans huvud.

Varför är min son cool som en gurka? Eftersom han tillbringade förra året i Mellanöstern.

Runt denna tid i 2014, David och jag var fortkörning till hans första dag på American International School of Abu Dhabi (AISA) i baksätet av en taxi hytten. Den yttre temperaturen till 120 grader så vi svängde in och ut trafik på en gata som heter Sultan bin Zayed den Första.

David var tyst och fundersam. Han var på väg att gå igenom vaktade grindarna av en stor privat schoo serverar grader K–12, sina studenter representerar mer än 80 länder och i femte klass klass som ingår en Sheikh brorson.

Jag frenetiskt tillämpas solskyddskräm till Davids ansikte och armar. Jag kan hålla min son säker från solen, men annars inte mycket. Han skulle vara på sin egen inuti dessa portar. Skulle det vara som att Förenta Nationerna i det, med alla försöker för att se ett annat perspektiv? Eller skulle skolområdet speglar konflikter i regionen i stort?

Bild från Nancy Bercaw

Svaret visade sig vara lite av båda. Dag två, David lärt sig att människor inte alltid som Amerikaner, även vid en Amerikansk skola. En av hans kolleger femte-klassare, en pojke från Egypten, hotade att slå upp honom för att vara från Usa.

Den episoden ledde David att inse att det var bördan på honom att vara sympatisk. Han skulle behöva överkompensera för att ångra Uncle Sam stigmatisering. Alltså, han frågade vice rektor inte att straffa pojken som hade varit hotar honom.

Bild från Nancy Bercaw

I slutet av September, vi flyttade in i en lägenhet på Al Reem Ön, och jag började mitt nya jobb i kommunikation på Khalifa Universitet. David skulle måste ta bussen, som kom på 6:25 på morgonen för en timmes pendling. Vi väntade tillsammans framför Boutik Mall mellan glittrande hög stiger känd som Solens och Sky Towers.

I veckor hade jag njöt av att se alla de andra barnen att få på sin stora gula bussar på väg till platser med namn som PÄRLOR Academy, den Brittiska Internationella Skolan, den Kanadensiska Skolan, den Indiska Skolan, de Marockanska S chool, Lycée Français och andra. Och varje dag, jag vinkade glatt som David klev på buss Nr 7 med en kille från Jordanien u ntil dagen gick det upp för mig att David buss egentligen inte säga ord som "American International School." Ett par timmar senare, fick jag följande e-post: Ambassaden/Konsulatet vill meddela AMERIKANSKA medborgare gemenskapen av en nyligen anonyma inlägg på en Jihadist webbplats som uppmuntras attacker mot lärare på Amerikanska och andra internationella skolor i Mitten East.

Min Kanadensiska make, chef för Abu Dhabi ' s New York Film Academy, och jag diskuterade våra val. Dåliga saker händer överallt, men vi skulle kunna minska denna särskilt hot genom att lämna förenade ARABEMIRATEN. Samtidigt går hem skulle vara tryggare, vi skulle gå miste om den möjlighet att lära känna människor i denna del av världen som medmänniskor. Vi bestämde oss för att stanna kvar.

Sedan kom December 1, då den Amerikanska lärare Ibolya Ryan var knivhöggs till döds i den offentliga toaletten på Boutik Mall på Al Reem Ön av en kvinna som bär svarta handskar och en beslöjad redigera. Den brottslighet som hände inne själva byggnaden där David och jag väntade på sin skolbuss, över hall från mataffären där vi shoppade dagligen. Varje enskild person med hemvist i Abu Dhabi var förfärad: Muslimska, Kristna, Amerikanska och Arabiska. Mördaren greps snabbt, och regeringen lovade att intensifiera arbetet med att hålla staden säker för dess globala befolkning.

På något sätt fortsatte jag att sätta min son på buss Nr 7 i dagar, veckor och månader som följde. När sedan David vände 11 under våren 2015, firade vi med en liten födelsedagsfest. Gästlistan ingår barn från Kenya, Ryssland, Libanon, Australien, och framför allt, David pal Abdulrahman från Asfari Syrien. Vad hade hans familj fått utstå för att hitta säkerhet här?

Vi lyckades driva genom och kompletta läsåret. En av vår frälsande nåd var Sharif, en driver-for-hire " som jag kallas på många tider att plocka David upp efter en skola club händelse eller en playdate. Jag visste David var trygg i hans hand, och jag kan inte tacka min vän Sarah tillräckligt för att göra en inledning som gav mig frid i sinnet.

Sharif körde David och jag till flygplatsen när vi lämnade Abu Dhabi för bra på morgonen Den 12 juni. Tittar ut hans van fönster, David läsa ord om vägmärken och skyltar på arabiska högt till mig som vi zippad genom staden en sista gång. Men det var inte förrän min lilla pojke studsade upp steg på buss Nr. 21 skyldig för hans Amerikanska m iddle skolan i Vermont för att jag visste säkert att vi hade gjort rätt beslut att tillbringa ett år i Mellanöstern.

ADVERT

Lägg till din kommentar