3 Sätt Att Dela Upp Gjorde Oss Till Bättre Föräldrar

Både min man och jag kommer från familjer med föräldrar som har varit gifta i decennier. Man beslutar att separera och sedan till skilsmässa innebar att ta våra barn till en värld som vi aldrig skulle upplevt oss. Mer än något annat, vi har både bekymrad och hur detta kommer att påverka deras liv.

Det roliga är att det inte förvandlas till gigantiska fiasko man kan förvänta sig. Det hjälper till att våra barn är fortfarande ung och tror inte att fråga oss varför. Men vad är det som hjälpt mest är att ta detta steg, har gjort oss till mer engagerade och mer centrerad föräldrar, även om vi inte längre föräldraskap tillsammans.

1. Mer Mig Tid. När vi skildes åt, vi hittade en liten lägenhet att hyra ut i andra hand. Under veckorna bodde jag på vårt ställe med barnen, på helger som vi bytte. Nu när jag har helgerna för mig själv att jag har den paus jag alltid längtade efter som en stay-at-home förälder.

Jag får tre kvällar i veckan av ostörd sömn. Det finns inga ärenden att springa. Jag kan träffa en vän för brunch utan att rada upp en barnvakt eller för ett barn måltid för en liten följeslagare. Förra veckan jag fick även en pedikyr i mitten av dagen bara för att jag kunde. Jag hämtar filmer och tv-serier jag tittar på. Jag kan ligga i sängen och läsa hela dagen.

Det är faktiskt en justering för att lära sig att leva med ett par dagars öppet tid. Du kan starta upp gamla intressen. Du kan ansluta med vänner.

Men det bästa av allt, när du ser dina barn igen ett par dagar senare, de är vackrare och mer värdefulla än de var i slutet av en lång vecka. Min energi är förnyade, mitt tålamod är återställd, och vi är alla redo att njuta av varandra.

2. Mindre Stress. Jag gör alla mina föräldraskap ensam nu, som bör vara hårdare. Jag säger inte att det är lätt. Ibland kan jag inte få äta min egna middag till 10 pm. Men att få genom de svåra timmar efter skolan och innan sängen är inte så tuff när du inte redan är på kanten.

Jag hade inte insett hur mycket min misär i mitt äktenskap var som tynger mig. Det var alltid frågan om när min man skulle komma hem, vilket humör han skulle vara med i, hur vi skulle hantera middag, hur vi skulle vada igenom kvällens strider med barnen. Om min man var hemma, i stället för att hantera något själv skulle jag känna mig bitter om han inte var där för att omedelbart gå in och hjälpa till. Jag orsakar en stor del av min egen smärta och frustration.

Ta det ur ekvationen betyder en hel del. Efter barnen gå till sängs jag inte har att ta itu med ilska eller bitterhet på min make. Jag inte har att möta stenig tystnader. Vi inte undvika varandra. Det finns inga slagsmål. Det är bara en lugn kväll för mig att koppla av eller städa eller ta ett bad. Och det är konstigt hur mycket lättare det är att få igenom en grov kvällen solo.

3. Mer Arbeta Tillsammans. Nu när det inte är allt det där extra bagage av våra egna argument och agg, föräldraskap tillsammans är mycket enklare. Vi kan prata om det kliniskt istället för att bli upprörd i hetta. Vi kan maila fram och tillbaka. Det finns inte några spontana blow ups. Det finns inte någon pekar finger eller att skylla på.

Om jag märker pack blöjor köpte han är inte rätt storlek, jag kan bara innehålla en anteckning om det i en vecka e-post om vad som händer, vad staten tvätten är, hur de har sovit, etc. Det är mycket mindre laddat än samtalet skulle vara om vi hade det tillsammans i slutet av en lång dag.

Vi har börjat prata om att disciplinera strategier för våra nästan fyra år gammal. Lägger vi ut en kort lista över regler kan vi följer konsekvent med följder som vi har kommit överens om. Att handskas med dessa stora frågor har aldrig varit så lätt.

Ensamstående förälder kan inte vara perfekt, men det behöver inte vara slutet på världen. Just nu, jag jobbar fortfarande på att hitta min enda förälder mojo, men det är inte alls så läskigt som jag trodde det skulle vara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar