Hur Kör Hjälpt Mig Att Upptäcka Vad Det Innebär Att Vara Tillräckligt

Jag brukade ha en av dessa "26.2" klistermärken. Du vet, de som sitter bredvid "Min Son Är en Ära att Rulla Student" stickers på bakrutan på folks bilar. Min bil inte sport en av de som kör klistermärken, och så länge vi är på ämnet, att jag inte har honor roll klistermärke heller.

Jag är inte en väldigt tävlingsinriktad person, inte mycket atletisk alls, egentligen. Att växa upp, jag var alltid den sista plockade i PE för lagsporter. Senare i livet, jag tog upp kör och blev konkurrenskraftig, om så bara med mig själv, men till en viss del kan kalla tvångstankar. För år, jag ringde min löpning "survival"—tills dagen då jag slutligen bestämde mig för att det skulle vara tillräckligt att bara visa upp.

Jag hade varit igång i flera år. Jag skulle köra och köra och köra, som Forrest Gump, kör genom små städer över hela landet tills min kropp började att bryta ner. Men flera skador, hundratals i co-betalar, och tid i den kiropraktor kontoret kunde inte förmå mig att ge upp löpande.

Ser tillbaka, jag är inte säker om jag kör mot något eller kör bort från det.

Efter en körning, särskilt de under som jag hade att göra med en skada, hörde jag mig själv säga Jag antar att det var tillräckligt bra. Och tillräckligt bra kändes som ett misslyckande, som ett mål inte uppnås. Jag skulle fråga min förmåga och värdighet av framgång, eller brist därav, i en kör. Tillräckligt bra var inte bra på alla.

Att tillräckligt bra tvingade mig att driva igenom smärta, för att förvärra skador, även om min kropp skrek åt mig att sluta. Det drev mig till att söka perfektion, eftersom felet inte är ett alternativ.

Men dessa dagar är något skiftande; min inre dialog förändras. Bara förra veckan, jag kände det. Jag knytas fast upp mina skor en morgon och begav mig ut för en löprunda. Jag hade ingen särskild agenda—ingen väg i åtanke, inga avstånd var jag tvungen att resa. Det var bara jag och vägen. Med ingen rutt i åtanke, jag bara vände direkt ur mitt uppfarten och sprang. Det brukade vara så att varje gång jag sprang var jag jagar en bättre tid eller fler miles. Jag tittade alltid ner—ner på mina fötter för att fullända min steglängd, ner på min klocka för att kontrollera min takt och miles.

Förra veckan, men, för första gången på kanske någonsin Jag tittade upp. Kör plötsligt kände sig mycket olika. Plötsligt kör handlade mer om att vara tacksam för vad min kropp kan göra och verkligen uppskatta min omgivning, snarare än att tävla mot en klocka eller min egen otillräckliga kroppen.

Jag sprang fyra kilometer, och för första gången någonsin, jag fann mig själv tänka, inte det var bra nog, nej, på den dagen, det var helt enkelt tillräckligt —utan kvalificering.

Det var nog. Jag var nog.

Jag har fortfarande inte att 26.2 klistermärke, men jag känner att jag kanske äntligen har nått en punkt i mitt liv där jag är glad bara för att visa upp när visar upp betyder att jag är stolt, självsäker, stark och otroligt tacksam för vad min kropp kan och kommer att göra. Min insats är tillräckligt. Och, som min körning, jag kan se nu att jag behövde ta så lång tid att komma till denna plats för att förstå. Detta har varit en resa, och mycket som en lång sikt, en resa som bara utspelar sig i en hastighet som du kan hantera.

Jag får det när jag får det, och det kommer att vara tillräckligt.

ADVERT

Lägg till din kommentar