Hur Höja En Viljestark Kille Tvingade Mig Att Växa Fan

Jag är en late bloomer och rehabbed people-pleaser, och det var inte förrän jag födde vårt första barn som jag slutligen växte fuck upp.

Han bröt min svanskota in i världen. Jag var vänt ut en mula i år 8, som bröt min svanskota och lämnade den pekar inåt. Jag var aldrig medveten om detta förrän 20 år senare när, efter två timmar av att trycka, den läkare som beslutat min pojke var fast bakom det.

Med hotet om en C-avsnitt hotande, min son och jag fårad våra ögonbryn, rullade upp våra metaforiska ärmar och gjorde vad vi hade att göra. Jag tryckte med all min kraft och han åter bröt benet, tvingar sin väg ut.

Det låter hemskt, men egentligen, vad är ett brutet ben när du driver en människa av din vagina? Det var bara en annan källa till obehag i en redan obehaglig område (och det gör en ganska fantastisk historia).

Jag var så osäker på mig själv när jag blev mamma. När jag tänker på den personen så nervös om att förändra barnets blöja som hon var tvungen att ha "hjälp" att göra det mycket längre än jag är bekväm att erkänna—jag kan inte vara arg på henne. Hon hade ingen aning om vad hon gjorde. Jag ger henne nåd. Men också, att hon verkligen behövde för att växa fuck upp.

Och så, eftersom universum visste att jag behövde det, jag fick en mycket utmanande första barn. Jag tvingades ut ur min comfort zone på alla sätt, har inget annat val än att lära sig att strunta i vad alla andra säger och gå med min mage.

Jag växte fuck upp.

Jag fick veta att min mamma inte alltid vet vad som är bäst. Hon visste vad som var bäst när hon var upp till mig, eftersom hon är min mamma, men hon gör inte som standard vet vad som är bäst för mig nu eller vad som är bäst för mina barn. Det kommer en tid när saker och ting förändras, och det kan vara förvirrande. Men det är också nödvändigt.

Jag insåg att det inte spelar någon roll vad andra människor tycker och tänker om mina föräldrar eller mina barn, eftersom de är mina. Min för att skruva upp. Min uppmuntra. Mig att höja till funktionella mänskliga varelser. Min . Ingen annans.

Jag slutade att be om ursäkt för staten av mitt hus, för mat som jag gjorde eller inte laga mat, för mitt utseende, för mitt barns personlighet. En dag, jag bara sprang ut i knullar att ge. Jag är inte skyldig världen ber om ursäkt för vem jag är, och jag vill absolut inte att mina barn ska få växa upp under detta antagande. En del av att växa fuck upp är att inse hur fantastisk du är och att äga den .

Jag hittade inre styrka. Föräldraskap min viljestark äldsta barnet bröt ner varje vägg jag någonsin har byggt. Det fick mig att ifrågasätta alla tro att jag någonsin har haft. Jag var tvungen att kasta ut allt jag hade läst att i varje enskilt föräldraskap bok och börja om från början. Jag är inte längre en delikat blomma—jag kan kasta en 60-kilos barn över axeln och dra ut honom i Mål, om jag måste, och han vet det. Det tog tid, men till slut upptäckte jag en hållbarhet på mig själv som jag inte visste fanns.

Jag insåg att jag är en jävligt bra mamma. Det var en långsam progression, men en dag insåg jag att jag inte helt skruvas upp denna komplicerade barn. I själva verket har jag gjort ett fantastiskt jobb med honom. Han är fortfarande utmanande, och det finns fortfarande dagar som jag kämpar för, men eftersom jag har vuxit fuck up jag inte fråga varje val jag gör längre. Jag är säker på vad jag säger och gör på grund av allt som anges ovan.

Den där pojken som har gett mig många gråa hår på bara sju år har också formade min ande på otaliga sätt. Han hjälpte mig att växa upp.

Och tack vare honom, jag har också alltid vet när det ska regna, eftersom min ömmande svanskota berättar för mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar