Hur 'Point ' Skräck' Böcker Sparade Mina Tonår

Tonåren var ganska hemskt. Som ett barn, jag var trevlig, pratsam, öppen, naiv och lite för ärlig, vilket var alla fina och dandy tills jag började gymnasiet, en plats där lokala mean girls hade chumps som mig till frukost. Jag var inte cool, jag var inte chic, att jag inte säger rätt saker, och att jag verkligen inte passar in. I själva verket, jag var helt förlorad.

Snart efter att jag började gymnasiet, min barndoms bästa vän slutat att tala till mig, och de andra barnen började kalla mig namn och göra upp ligger bakom min rygg. Jag var ensam, vilse i ett hav av tonåringar som antingen hatade mina tarmar eller inte visste att jag fanns.

Under vår skola sju veckors semester, inte en person som kallade på mig. Det var ingen vykort, inga telefonsamtal, ingen ingenting. Jag har spenderat sommaren hemma med min familj, och undrar varför ingen ville vara min vän.

Då upptäckte jag en annan typ av vän, en livslång vän som aldrig skulle vända ryggen på mig. Jag upptäckte att böcker.

Vid första, jag läser Roald Dahl eller en bit av Sweet Valley High, men så en dag snubblade jag över en serie som skulle förändra mitt liv för alltid: Punkt Skräck . Även när jag var en liten liten flicka, jag har alltid varit fascinerad av den mörka sidan av livet. Min favorit bedtime stories alltid med minst en elak häxa. Nu, här var vuxen version, böcker om tonårsflickor som mig som hade att bära vittnesbörd om den makabra. Jag var trollbunden.

Varje bok som fick mig att vända sidor som om det var mitt jobb. Jag ville att lösa mysteriet som var gömd i var och en. Vem gjorde det? Skulle huvudpersonen komma ut levande? Hur skulle detta sluta? Jag bokstavligen kunde inte lägga boken ner tills jag fick reda på.

Böcker som Olyckan , April Fools och Teacher ' s Pet hade jag helt och hållet grep, och plötsligt min lonely var sommaren flyger förbi i rasande fart, avbrutna endast av mina återkommande resor till bibliotek eller bokhandel för att välja min nästa ruggigt bra läsning.

Spänning, spänning, skräck—det fick mig att känna mig levande. Varje bok skulle hålla mig uppe halva natten, samt tidigare ljus ut, gömmer sig under mina omslag där jag kunde sluka varje bok av ficklampa. De tog mig bort från mina bekymmer och rädslor av min så kallade tonåren livet, och de transporterade mig någon helt annan.

Men mest av allt, Punkt Skräck fick mig att vilja skriva, skriva och det gjorde jag. Korta historier om mord, galenskap och kaos blev min grej. Jag var inte längre fast i huset och väntar på att telefonen ska ringa, jag hade saker att göra. Jag var en läsare. Jag var en författare. Jag var en skapare. Plötsligt, som för mig inte verkar ganska så dåligt.

Allt eftersom tiden gick och min läsning och skrivande tog fart, jag var inte längre den outsider i skolan. Jag hittade vänner—fina människor som gillade mig för att vara mig, människor som inte bryr sig om att jag pratade för mycket och hade mitt hjärta på min ärm. Jag har också träffat en pojke som, en dag för många, många år senare, skulle bli min man. Men mest av allt, jag hittade mig.

Nu mer än 20 år, min Punkt Skräck insamling fortfarande sitter stolt på min bokhylla och väntar på att läsas igen. Varje några veckor, min 6-åriga dotter plockar upp dem och frågar hur gammal hon har att vara för att läsa dem. Tretton, jag säger till henne, eftersom det är den ålder hon kanske bara behöver dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar