Hur Föräldrar att Påverka Sina Barns arbetsmoral

Mina barn växer upp med två förebilder i arbetslivet—en ganska bra och inte så varmt. Min man arbetar hårt för att ett fel (på en punkt, HR berättade för honom att han hade Om 10 år värt sjukfrånvaro upplupna) och är hyper-produktiva. Han har alltid flera stora projekt på en gång. Han växlar mellan hård fokus på ett projekt och omväxlande bland dem, vilket innebär att han får en hel del gjort i en vecka, månad eller år.

Mig tar jag en långsammare väg. En del av det är att jag klivit tillbaka från mitt arbete när vårt första barn föddes, så jag har inte samma press att upprätthålla försörjningen karriär. Men även så, har jag aldrig riktigt hade samma disciplin som han har för att starta och genomföra projekt, och mitt arbete har varit mest fokuserad på att få ett jobb som betalar bra nog för att ge mig tid för familj, vänner och fritidsintressen utanför arbetet.

Detta kan bero på att vi har två olika "inriktningar", enligt forskning av Wayne Baker, professor vid University of Michigan, och Kathryn Dekas, Doktorand D. och ett folk analytics manager på Google. Penny Wrenn, skriver för LearnVest (h/t Huffington Post ), rapporterar att Dekas och Baker ' s forskning har funnit att den mest betydande påverkan på barnens arbetsmoral är deras föräldrar.

De identifierade tre "typer" av arbetsmoral, eller vad de kallar arbete inriktningar: 1) ett "jobb" orientering, som ligger bara en 9-till-5 som betalar räkningar, 2) en "karriär" orientering, där arbetare härleda tillfredsställelse från mätbara framsteg, och 3) en "kallelse", orientering, där arbetare skulle göra arbetet, även om de inte får betalt (jag tänker ministrar, skådespelare, musiker och några spel för gallerierna politiker).

Människor kan flytta mellan dessa riktlinjer i hela sitt liv, naturligtvis, och ibland finns de i kombination. Men men du och din make / maka är orienterade kommer förmodligen ha en stark effekt på ditt barn. Att effekten kan vara antingen positiva eller negativa. I en intervju med Wrenn, Baker säger, "Om föräldrarna kommer hem och pratar om hur mycket de hatar sina jobb—hur kan de inte vänta med att gå i pension—då deras barn förmodligen kommer att se arbete som bara en grind."

Så inga större överraskningar där, men jag har alltid hoppats att mina barn skulle på något sätt vara bättre än mig i alla avseenden, inklusive deras arbete läggning. Jag behöver oroa sig för att barnen kommer att se en hård-laddning, hög-tjäna pappa (eller ibland mamma) som den "riktiga" arbetsmoral i hushållet och rabatterade de ansträngningar som gjorts av den primära vårdgivaren mamma (eller pappa ibland). Vård arbete, som att se till att förutsättningar för en veckas luncher i kyl eller kör en äldre släkting till läkaren, ofta osynligt, medan karriär prestationer är synliga och firade.

Lyckligtvis visade forskarna att två karriär riktlinjer som kan finnas i kombination: De cite en ung kvinna som mönstrade sitt framgångsrika, aggressiv karriär orientering efter sin pappa, men lämnar rummet i hennes schema för pro-bono-arbete för ideella organisationer—en blinkning till hennes samhällsinriktade, sociala arbetstagare mom.

Som alla föräldrar, jag vill att mina barn ska hitta sitt eget sätt, att bosätta sig i yrken som är både kallelser och ett medel för att betala räkningar. Som en före detta teater som person, jag vet att det fungerar inte alltid ut så. Men jag vet och beundra nog artister som gjort sina konstnärliga liv funktion med en strategi som kombinerar pengar-jobb, karriär möjligheter, och ren, för-kärlek till teater arbete för att göra mig tror att det är möjligt.

Det är antalet-en sak jag vill lära mina barn att de inte har kontroll över sitt arbete livet och att de kan vara flexibla när deras behov och önskningar förändras. De jobb de närmaste 20 åren kommer att gynna personer med bred kompetens och en stor flexibilitet. Ibland är de kommer att behöva prioritera en lönecheck och ibland kan de lägga mer tid på att ringa, om de har en. Och att ibland, när behov uppstår, att de kan gå tillbaka helt och hållet för att ta hand om en familj. För efter allt, jobbet är inte allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar