Hur Föräldraskap Är Som Att Spela Old-School Tv-Spel

Detta kanske vara varför nu, som förälder, jag känner att allt jag gör ger mig tillbaka i tiden när jag är på vissa episka 8-bitars quest. Jag kan inte se avkommor runt om mig: jag ser antagonister. Jag har inte dagar för att överleva: jag har nivåer att slå. Jag har otaliga timmar bakom en joystick för att tacka för som det är ganska mycket ett proffs på detta föräldraskap spelning. Här är bara några av de spel som jag spelade då, och hur de förberedde mig för den mängd av föräldraskap scenarier som så småningom kom i min väg:

Frogger

Försöker att gå från ena sidan av vardagsrummet till den andra utan att trampa på något farligt eller att bli överkörd? SPIKADE DET.

Donkey Kong

Massor av klättring på saker och ting, och kastande av saker överallt.

© walknboston/flickr
Space Invaders

En oändlig loop av små varelser som försöker krossa dig—som rör sig snabbare och snabbare ju mer trött du är? Välkommen till hosting en kid ' s birthday party!

© Peter Macdiarmid/Getty Images
Sonic the Hedgehog

En destruktiv narcissist tror att han ska ansvara för världen, så en ensam huvudpersonen går runt fastställande av allt i sitt kölvatten, medan också försöker att hålla ett ont geni under kontroll? Golly. Låter inte bekant alls.

© Stefan Roßkopf/flickr
Pole Position

Få bästa plats i bilpool linje på gymnasiet, för att sedan komma till din andra barnens skola innan klockan ringer, samtidigt gör du äta min damm.

Q*Bert

Hoppning, hoppande, skuttande, springande, hoppande, och dramatiska kollisioner: Japp, det låter som läggdags för mig.

© Kurt Williams/flickr
Pac-Man

Som små spöken hell-bent på att attackera dig, dina barn kommer att följa dig överallt .

© Frederick Florin/Getty Images
Ms. Pac-Man

Lämna mig ifred, jag vill bara äta ett nyttigt mellanmål i fred, förbanne mig !

© Patrick Q/flickr
Tetris

Praxis för hur du packar din skötväska, bakluckan på bilen innan en familj resa, och kylskåpet när de är tonåringar.

© EMMANUEL DUNAND/Getty Images
Fallgrop

Bolaget är på väg! Du har 20 minuter för att samla in 32 skatter—jag menar att rensa upp 32 högar av leksaker, tidningar, läxor, kasserade art projekt, hämmar med ovikt handdukar och filt fort, när du navigerar på otaliga faror, djurs attacker och, möjligtvis, brand innan de anländer.

© Rakka/flickr
Pong

Fram och tillbaka, fram och tillbaka man går, alltid knackar bort vad får kastas på dig (och det kommer att bli kastat på dig).

© amintore fanfani/flickr
Krasch!

Inte-riktigt-pottränad litet barn som springer runt huset utan en pull-up på. Du bättre hoppas du fånga dem bomber i tid.

Contra

Partners måste kämpa sin väg genom gerillakrig i syfte att stoppa deras största fiende, som har huvudlöss. Som sammanfattar logistik i klassrummet politik i ett nötskal.

© theleetgeeks/flickr
Kid Icarus

Ett barn flyr Time Out och försöker att muta sin väg in i "angel" - status. Igen.

River Raid

Massor av att titta ner, ducka saker, försöker att avsluta en uppgift utan att köra slut på bränsle och kraschar.

Super Mario Bros.

Fast med din broder söker efter Prinsessan med endast en vag uppfattning om var man ska leta när man äta svamp och samla loose change längs vägen? Berätta inte dina fruar när de kommer hem från sin spa-dag!

© Cristina/flickr
Bubble Bobble

Allt du behöver för att förstå betydelsen av bubblor och snacks.

The Legend of Zelda

En strävan som består av oavslutade pussel, borttappade nycklar, samla slumpmässiga grejer, fäktning, brustna hjärtan och andra aspekter av en typisk lördagseftermiddag i förorten.

© Dylan/flickr

ADVERT

Lägg till din kommentar