Hur Mitt Missfall Påverkat Mitt Föräldraskap Stil

När jag fick veta att jag var gravid för första gången, jag kände en ström av känslor som var som en lättnad, rädsla och lycka allt nedpackat. Jag hade kämpat med några hälsofrågor som satte min fertilitet i fara och ta reda på var vi kommer att vara föräldrar var nyheten att min man och jag var i desperat väntar.

Jag började att forska vid graviditet symptom sannolikt att dyka upp och konstigt nog började att se fram emot känner sig sjuk för att min mage. Men, innan mitt första läkarbesök rullade runt, jag började kramp—då började jag att blöda.

Min läkare bekräftade vad jag redan visste. Jag hade ett missfall.

Min väg till föräldraskap har inte varit enkel. Jag är välsignad för att ha fyra barn att kalla min egen, men med dem kommer den 12 fick jag aldrig veta. Jag har kände sorg jag visste inte var möjligt och inte inser att smärtan av missfall varar längre än den fysiska symtom. Missfall har format hur jag som förälder på ett sätt som jag inte hade insett.

Jag har aldrig mött en förälder som känns som att de gör detta föräldraskap sak precis som de trodde att de skulle innan de fick barn, men för mig, min erfarenhet med missfall har varit en drivande kraft för dessa skillnader.

Här är hur:

1. Jag Var Rädd för att Bli Ansluten

Jag trodde att när jag höll mitt barn för första gången var jag kommer att känna obeskrivlig mängd av kärlek. Men, det gjorde jag inte. I stället hålla denna lilla person, stirrade på hans stora ögon och små händer, allt jag kände var rädsla.

Jag var rädd för att få fogas till att älska honom bara för att han plötsligt rycktes bort. Sorgen var drivande att frukta, och det tog längre tid att bond än jag någonsin trodde det skulle. När jag gjorde det, men intensiteten av min kärlek tog my breath away.

2. Jag 'Helicopter' Mer Än Jag Vill

Helikopter föräldraskap är ett hett ämne bland föräldrar, och detta föräldrastil är mycket kritik. Det är öppet brev skrivna till den svävar mammor på lekplatsen, och dom som ofta följer när en förälder anses vara "alltför överbeskyddande" av sina barn.

Men det var jag. Som fortfarande är mig.

Jag har alltid tänkt mig själv som mamman som låter sina barn göra misstag. Som höll sin hand när de navigerade de svåra ögonblicken i livet, men också förvaras säkert avstånd, ger dem möjlighet att utforska världen. Nu, efter 12 missfall, jag är mycket medveten om hur bräckligt livet är, och jag svävar.

Jag svävar att se till att de är säkra, och jag svävar att se till att de är glada—att göra vad jag kan för att hålla dem från att känna rock-bottom ledsen som jag har varit. Min sorg ledde till ångest. Åren går, jag har blivit mer bekväm med att vara den förälder jag alltid velat vara, men missfall och sorg som följde formade en hel del de tidigare föräldraskap dagar.

3. Jag Älskar de Vardagliga Ljuden av Barn

Som en mamma, det finns dagar då jag längtar efter en lugn stund. Barn är högljudda, och med fyra av dem som kör runt kan vara överväldigande ibland. Men, jag lever för dem högljudda stunder eftersom jag har varit på andra sidan—att sitta i tystnad som vill ha barn omkring mig. Jag är mer tålamod med mina "barn är barn" än jag någonsin trodde att jag skulle vara—buller, mässar och alla.

4. Jag Mår Dåligt och Klagar Om Att bli Mamma

Moderskap är svårt, och det finns dagar jag egentligen vill skrika och vent till vem kommer att lyssna. Men, varje gång jag hör mig själv klagande om hur trött jag är eller hur mycket jag önskar att jag kunde gå till affären utan att behöva dra barnen tillsammans sparkar och skriker, jag hör att röst i mitt huvud.

Det är den röst som påminner mig om hur hårt jag kämpat för att få mitt barn, och jag känner instant skuld. Skuld, eftersom jag vet att det finns många föräldrar som kämpar fortfarande med att bygga upp sin familj och nu sitter jag här och klagar över min egen. Jag försöker påminna mig själv om att jag får dessa känslor och att det är OK att borsta skuld åt sidan, men det är inte det lättaste att tystnad.

5. Jag Är Mer Öppen Med Mina Barn

Jag minns när jag fick mitt första missfall—hur ensam jag kände mig och hur svårt det var för mig att uttrycka hur jag känner och inte vara kvar med kvardröjande tankar om huruvida, eller inte det jag kände var för mycket. Ingen talade om missfall i min cirkel, och jag får det, det är en av de tuffa ämnen, men tystnad lämnade mig undrar. Jag var för mycket i mitt huvud, och jag önskade att jag kunde ha haft någon att prata med.

Att uppfostra barn innebär att möta tuffa ämnen och hårda diskussioner och det är inte alltid lätt. Prata om saker som döden, känslor och även sex kan göra vuxna rodna, men när det kommer till mina barn, allt är som en öppen bok. De är fortfarande ung—endast 10, 9, 7 och 2—men vi har redan haft några riktigt djupa konversationer. Med dem att känna sig bekväma nog att komma till mig och prata om något och att kunna uttrycka sig betyder allt för mig som förälder på grund av min erfarenhet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar