Hur Mycket Ska Vi Kela' Våra Barn?

Jag har en vän från high school, som har fyra döttrar. Denna vän är tuff, hård-laddning typ: Hon spelade tre varsity sports college, vägrade att sitta på bänken även när skadades allvarligt, studerade hennes väg in i ett Ivy League-lag i skolan, tog baren medan i arbete, och nu har en grym karriär på ett Stort fint Företag. Hon tror inte på att ge smärta. Under playdates på vår lokala park, jag har sett hennes barn uthärda några wincingly dålig skador—den typ av huvud-träffar-trottoar blåser vart jag skulle vara att undersöka elever och diskuterar ER. Men nej, hon står tillbaka, armarna i kors som en New England-lacrosse tränare på en 35-graders dag, och skäller, "Du är bra. Skaka bort det." Hennes barn trycker sig upp, gnäller (och ibland blödning), och halta tillbaka in i striden.

I motsats, jag är en big softie. Jag har två pojkar, och de gråter en hel del. De gråter för vanliga skäl, som när de har skadat sig, och de ropar på helt orimliga skäl: De barn snyftningar eftersom han har sand på händerna—i sandlådan. Den 5-åriga gråter för att det är dags att lägga undan leksaker och kommit till middag. Jag känner att jag torka bort tårarna hela tiden . Jag försöker att rita en linje mellan "legitima" anledningar till att gråta, som skador, och "oäkta" skäl, som att det är "för mycket avokado på plattan." Jag är nöjd med min son, när han tar en torktumlare på lekplatsen, som kommer för en kort mysa på bänken innan han känner för dykning igen. Jag är inte bra med honom snyftande eftersom hans tröja är vriden.

Av alla åtgärder, hennes döttrar är "tuffare" än mina söner. De gråter inte, ganska mycket någonsin. På förskolan drop-off, när alla andra föräldrar stannade för första dag eller två för att få sina barn acklimatiserad, min vän tog av hennes dotters kappa, kysste henne adjö och vänster. Den lilla flickan började spela ensam, ögonen torra. De andra barnen tog dagar, om inte veckor, för att acklimatisera sig, gråt hela tiden.

"Att kela eller inte kela" är en balansgång alla föräldrar har att hantera. En berättelse sprang i New York Times nyligen kallade en " Kära Förälder, Om Ditt Barn Lämnade Den Hemma, inte Ta Det I "ungefär hur skolor alltmer att fråga föräldrarna inte för att "rädda" sina barn när de glömmer sina läxor eller utrustning de behöver för skolan. Om ditt barn glömmer sina läxor, ja, synd—han tar den dåliga betyg och förhoppningsvis är mer försiktig nästa gång. I Gånger historien, det är vad som hände: De barn som var motiverade att göra en lista över saker han behövde för att ta på morgonen, ett gott utfall för alla.

Men detta ignorerar det faktum att vissa barn helt enkelt behöver mer stöd än andra. Vår kultur har en tendens att betona oberoende vid en mycket tidig ålder. Det säger en hel del om att mediebevakningen av helikopter föräldraskap vida uppväger rapporteringen om barn och familjer som är i trängande stegar och behöver mer stöd.

Jag brukar tänka, som Katarina Newman skrev att betona "ömsesidigt beroende", det vill säga ett värde som jag skulle vilja utsätta mina barn. Hon skriver: "jag tänker på den pund mjöl, jag spillde på golvet nyligen, för [sonen] rusar in med en kvast och hans goda natur. Jag föreställer mig honom och sade: "istället," Kanske nästa gång kommer du att vara mer försiktig " och krypa."

Naturligtvis är en del av vår uppgift som föräldrar är att lära våra barn att vara självförsörjande, att komma ihåg sina läxor och att ta ansvar för att vakna i tid och planera sina dagar. Men tänk om det var skonsammare sätt att göra detta, över tid, snarare än att vägra att trösta ett barn som har skadat sig, eller att vägra att någonsin hjälpa en överarbetad och överbelastad barn som glömt hennes diorama för vetenskap? Jag är rädd för att minskar för att erbjuda hjälp och komfort tråkig sin sympati för andra människor som har det svårt. Efter alla, om dessa människor hade varit mer på alerten, skulle de inte vara i behov av hjälp. Om de är skadade, de ska skaka det av.

Min vän och jag gick till ett högt tryck på gymnasiet och på samma sätt konkurrenskraftiga högskolor. För mig var det en enorm lättnad att ta examen och få ut av att miljön och för att organisera mitt liv på ett mer avslappnat sätt. Min vän har fortsatt med den högpresterande, no pain-no gain filosofi i sitt vuxna liv och är uppenbarligen planerar att ingjuta dessa värden i sina tjejer. Mina pojkar kommer att vara mer, väl, omhuldas. Det finns en hel del olika modeller för framgång och lycka i denna världen, och erbjuder komfort och stöd är ett värde jag vill att mina pojkar att lära sig. Jag vill inte ha dem att bortse från sin egen—eller någon annans—ångest. Jag vill inte ha dem att skaka bort det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar