Hur Moderskap Förändrat Hur Jag Skulle Undervisa

En gång i tiden, innan mina dagar var fyllda med Lego-byggnad, fort-att bygga, och sjunga med (högt och off-tangenten) för att Taylor Swift i köket med mina barn, jag var lärare. Då, mina dagar var fulla av läsgrupper, skrivarkurser, matematik stationer, och sjunga med (högt och off-tangenten) för att Dr. Jean och Vänner på Cirkeln Matta med "mina" barn.

Jag lärde dagis och jag älskade varje minut av det. Trots att jag var ung och naiv och full av idealism och orealistiska förväntningar, jag var en bra lärare. Jag ville inte ha barn av min egen, så jag kunde hälla allt jag hade i mitt klassrum, min lektion planer, och mina elever. Så mycket som jag trodde att jag visste allt, men, om jag skulle återgå till mitt klassrum, jag har ingen tvekan om att jag skulle vara en bättre lärare idag än jag någonsin var då.

Jag är en mamma. Jag ser skolan på olika sätt nu, genom mina barns ögon och genom ögonen av min före detta elevernas föräldrar, vem som har skickat sina kindergartners till mig varje dag. Om jag skulle återgå till mitt klassrum, jag kan inte vara en bättre lärare i termer av lektionsplanering eller instruktion, men jag vill se var och en av mina elever för vilka de verkligen var någon bebis. Och det skulle göra hela skillnaden.

Om jag var lärare nu, det här är vad jag skulle ändra.

Jag skulle berätta för mina elevers föräldrar allt. När jag var en lärare, jag skickade min kindergartners hem med ett nyhetsbrev varje fredag. Längst ner på sidan var en påminnelse: "Ring eller e-posta mig när som helst!" Jag kände att detta var mer än tillräckligt för kommunikation från en lärare. Jag hade fel.

Som förälder, skolan känns ibland som ett fullständigt mysterium för mig. Jag hälsar mina barn vid dörren med den Tredje Graden: Vad gjorde du på Val Tid? Vem fick du äta lunch med? Vem fick du leka med på lekplatsen? Vad läste du på att läsa verkstad? Har du avsluta den historien i ditt Skrivande Tidning du arbetar på? Var du för varm? För kallt? Precis rätt?

Om jag var lärare nu, att jag skulle skicka ut ett e-postmeddelande med ett par höjdpunkter från dagen, bland annat Konversation Börja med att hjälpa till att få barnen att prata om sin dag. Jag skulle ha en facebook grupp för föräldrar att ha en plats att lära känna varandra så som vänskap mellan deras barn skulle kunna odlas ut ur klassrummet. Jag skulle sms: a bilder och videor till föräldrar (med deras samtycke, förstås) så att de kan se sina barn hårt arbete och lek hela dagen.

Jag skulle inse att små saker kan tyckas stora till små barn. Jag kände detta som en lärare, men jag förstod inte det förrän jag var en Mamma. Mina barn har kommit hem från skolan innan, efter att ha burit runt sårade känslor hela dagen lång. Jag har önskat att jag kunde ha hoppat in i klassrummet för en snabb, lugnande kram och ett "vi kan inte fixa detta" pep talk.

Jag är säker på att det var många gånger som lärare, som borstade jag av en elev är orolig, sårade känslor, eller upplevda orättvisor som "no big deal". I det stora systemet av min dag som förskollärare, om ingen var förlorad eller skadas, kan jag tänka mig att jag kan ha behandlat deras lekplats käbbel som ringa eller obetydlig. "Du kommer att bli okej. Vi går vidare till Matte Centra, vänner! Vi har massor att lära sig den här veckan!"

Lärare kan inte vara överallt. De kan inte se allt. Men om jag var en lärare i dag, jag skulle hålla mina ögon och öron vidöppna. Jag skulle behandla min elevernas oro och sårade känslor med respekt. Jag skulle vara på jakt efter de barn som kanske försöker verkligen hårt för att hålla en modig ansikte på, och jag skulle fråga dem vad jag kunde göra för att hjälpa. Och jag skulle ge massor av snabba, lugnande kramar och "vi kan inte fixa detta" pep samtal.

Jag skulle se till att mina elever tvätta sina händer. Detta verkar självklart nu, men när jag var en lärare, att jag inte alltid göra mina barn tvätta händerna när de kom i från lekplatsen. Vi nästan alltid tvättade händerna innan mellanmål och lunch, naturligtvis, men jag ska erkänna att ge dem en skvätt av handdesinfektion på dagarna när vi var försenade. Som en mamma, jag har sett hur smutsiga mina barn få händer i vårt eget hem och jag kan bara föreställa mig hur smutsiga de kan få i skolan. Faktiskt, jag vill inte tro på det. [ryser]

Jag skulle se till att mina elever åt deras luncher, eller åtminstone hade en chans till. När jag var lärare skulle jag släppa mina barn ut i cafeterian med Lunchrum Medhjälpare och plocka upp dem en snabb 25 minuter senare (ibland efter att ens få en bit mat, mig själv!). Jag tittade aldrig på eller frågade vad som var kvar i sina matlådor eller på sina brickor.

Jag kan inte säga hur många gånger min egen kiddo har kommit hem från skolan med en full matlåda att säga att han "inte har tid" att äta. Lunch rummet är en livlig, bullrig plats, ljuset är regelbundet slog av och på och Lunchrum Medhjälpare slumpmässigt uppmaning till eleverna att sänka volymen. Ibland är det bara svårt att äta när denna typ av störande för miljön är att ge ett känsligt barn en nervös mage.

Om jag var lärare idag, jag skulle kika i cafeterian en minut eller två för tidigt och se om någon hade hoppat över en måltid. Om möjligt, skulle jag ge dem en chans att avsluta sin lunch när vi kom tillbaka till klassrummet. Åtminstone jag skulle se till att få mina barn att äta lunch i tid så att de skulle ha full lunch tid att äta.

Jag skulle ha medkänsla utan att dom för min elevernas familjer. När jag var en lärare, min studenter förde en hel del bagage med sig från hemmet till vårt klassrum. Min skola var i en urban, låg socioekonomisk samhället, och många av mina elevers föräldrar var stressad obegripligt. Mina barn hade ensamstående föräldrar, föräldrar som arbetade flera jobb, föräldrar som var mellan bostäder, föräldrar som ville vara mer delaktiga i skolan men som hotades att komma till möten och program på grund av språkliga hinder. Mina barn var mat-osäkra och många hade oförutsägbara scheman, rutiner och arrangemang. Mina barn var över-trött. Mina barn fick inte leka utomhus efter skolan eftersom det inte var säkert. Mina barn, som deras föräldrar, var stressad obegripligt. Är det konstigt att de agerade beteendemässigt i skolan? Är det konstigt att deras föräldrar inte kunde komma in för Moderbolaget Workshops? Är det konstigt att deras föräldrar, som redan drivit till sina gränser, skulle suck och ljud ointresserad när jag ringde dem om en saknad läxor mapp eller studieresa tillstånd slip?

Jag ibland hade hemska tankar om dessa föräldrar Att de inte värdesätter sina barns utbildning, att de inte bryr sig om sina barns hälsa och välbefinnande, de var inte bra föräldrar.

Nu när jag är förälder, jag vet precis hur jävla svårt det här jobbet är...och jag har det ganska lätt. Nej, jag har det riktigt enkelt. Jag kan inte föreställa mig att mina egna barn att leva i en del av de miljöer som mina elever' bodde i och jag kan inte föreställa mig att en förälder enligt dessa villkor. I efterhand, jag har inget annat än respekt och beundran för de föräldrar som, trots alla de utmaningar de ställs inför, skulle kunna skicka sina barn till skolan varje dag och visa upp för förälder-lärare konferenser en gång eller två gånger per år.

Jag skulle hålla mina löften. Barnen har fantastiska minnen och även små barn har strikta sinnen av rättvisa och rättvisa. Jag lärde mig detta som en lärare, men återigen, jag visste inte riktigt förstå det förrän jag hade barn i min egen. Du kan inte ge tomma löften till barnen eller de kommer att komma ihåg, och de kommer att känna dig kränkt när du inte håller din del av avtalet. Som en förälder, detta verkar självklart...att du helt enkelt inte berätta för dina barn att du kommer att göra något och misslyckas med att fullfölja. Det är Föräldraskap 101.

Om jag var en lärare i dag, om jag berättade för en student att han och hans vänner skulle kunna utföra sina spela upp för klassen, eller lovade ett barn som hon kunde ta med sig något speciellt i att dela med sig, eller var överens om att "Ja, Anton, på måndag är det din tur att använda vetenskapsmannens Laboratorium center," jag skulle fan väl lägga det i min kalender och se till att jag höll mitt löfte.

Missförstå mig inte, jag vet personligen att undervisning är en av de svåraste, mest krävande och ansträngande jobb på planet. Jag är inte kritisera lärare som inte gör dessa saker regelbundet, eftersom jag minns hur upptagen mina dagar på dagis var och hur snabbt de flög förbi. Visst, inte varje dag kommer att vara perfekt och visst, misstag kommer att göras, möjligheter kommer att missa. Jag vet också, men, som var en av de elever i mina klasser var någon bebis. Och, om jag var en lärare i dag, jag skulle behandla dessa söta barn som jag vill att någon ska behandla mig.

Relaterade inlägg: 12 Lärare som Du Hittar i Varje Elementary School

ADVERT

Lägg till din kommentar