När Folk Frågar Hur Många Barn Jag Har, Detta Är Mitt Svar

Trigger varning: barn förlust

Varje skola öppet hus, varje förälder krypa på sidan linjer, varje väntrum, varje igensatt kontrollera ut som, det är en fråga som ställs:

"Hur många barn har du ?"

Och jag svarar alltid fyra. Det är när matte börjar. Den person som ansöker gör alltid en snabb räkna och märker att mitt svar är alltid mer än tre barn som jag brukar ha som kretsar runt mig. Priset jag betalar för att tvinga dem att göra mentala matematik är det fler frågor:

"De andra ut med grands?" Detta är mestadels frågade med ett leende gråa hår ser att vågen som mor-eller Farförälder Pride-flaggan i någons ansikte.

"Är Pappa barnvaktsservice den andra?" Oftast ställs av nyfikna medelålders kvinnor, i hopp om att det verkligen inte finns en Pappa med i bilden så att de har något saftigt att dela med sina lika nyfikna kompisar senare. Jag bär ofta min vigselring på fingret mitten, så detta är ofta frågade efter en snabb blick på mina händer. (Side Note: Daddies inte "sitta barnvakt" ; de överordnade. Precis som mammor gör.)

"Travelling light idag? Fyra barn är ganska en handfull!" Detta kommer från människor som jag gillar att kalla det Ingen Skit Sherlocks. De påpekar det uppenbara att nonchalant stärka sina idéer. Vanligtvis sina idéer kretsar kring hur fyra barn är en massa barn för en person att ha. Konstigt nog, för dessa människor är de som motsätter sig den fria preventivmedel. Go figure.

Deras frågor och samtal brukar sluta när jag låter dem — fullständiga främlingar i allmänna inställningar på min mest smärtsamma sanningen.

Min äldste son dog när han var fem.

3 November, 2011 var den värsta dagen i mitt liv. Sju dagar innan min tjugosjunde födelsedag, vad vi trodde var en kvardröjande förkylning tog min äldste son. Det var plötsliga och skrämmande, som ett svampmoln centrerad på vår lilla familj på vår lilla gata. Som strålning, smärtan av förlust som sprids, som påverkar alla den berörde. Alla som drabbas genomgick känslomässiga mutationer som förändrade vilka vi var och vad vi skulle bli.

Även om jag har varit utan honom längre än jag var med honom, förklara att smärta högt är entydigt hårt. Speciellt när det är till totala främlingar som inte har befogat intresse av mig eller min familj. Så många människor som bara vill veta saker om dig så att de kan lagra det i deras interna bank av skvaller. Du och din kamp blir tristess brytare. Jag står inte ut med att veta att något så otroligt försvagande skulle reduceras till en ego-öka chatter.

På samma gång, när vi frågade, kan jag inte svara på och inte inkludera honom. Att säga att jag har tre barn skulle vara en lögn. Det skulle vara den största lögn jag någonsin sagt. Medan han är inte här fysiskt, han är närvarande i varje handling jag ta. Hans skapelse skapade vem jag är. Oavsett om han är här eller inte, han är fortfarande mitt barn.

Denna lösning är inte lätt. Det är inte en som kommer att passa alla. Min far förlorade sin ende son, för när jag var barn. År senare, när jag var äldre, har jag märkt, när vi frågade, han gav ett öppet svar. "Jag har fortfarande dessa två hemma." Jag kan förstå denna typ av svar. Jag verkligen, verkligen kan. Med att markera den största smärtan du någonsin känt på en annan persons nycker lämnar dig öppen och sårbar. Det finns människor som inte kan tillåta sig att känna på det sättet. Och det är okej. Det finns inget rätt sätt att sörja. Det finns inga regler för hur att vara en förälder med ett dött barn. Mitt sätt är det enda sättet som jag vet hur.

Han kommer alltid att vara en del av vår familj. Så oavsett avsikten med frågan, oavsett plats eller den person som jag alltid kommer att inkludera honom i ett antal av mina barn.

1...2...3...4

Jag har fyra barn.

ADVERT

Lägg till din kommentar