Hur Jag Betalade Av Min Student Lån

Kongressvalet är tisdag, November 4, 2014. Det är när Amerikaner rösta fram sina företrädare i den 114: e Kongress, som kommer att möta från och med januari 2015 till och med januari 2017. Människor har svårt att bli upphetsad om icke-presidentvalet, och valdeltagandet för midterms är normalt låg.

Om du har studielån, eller barn med student lån eller planerar att någonsin ha barn som du skickar till högskola, eller är orolig för ekonomin på allt du behöver för att rösta.

Låt mig förklara varför.

Betala av mina lån är min version av efterbehandling ett marathon

En vän till mig som avslutade sin tionde New York City Marathon i går berättade hon springer maraton, eftersom de gör henne att känna sig oövervinnerlig. "Jag sprang 26 km," hon kommer att berätta för sig själv när hon är stressad eller rädd eller känner att hon inte kan slutföra några till synes oöverstigliga uppgiften. "Jag sprang ett maraton, så jag kan verkligen göra detta."

Jag försökte att tänka på stora, till synes oöverstigliga upplevelser i mitt eget liv som jag hade träffat och erövrade på samma sätt. Min halvhjärtade försök att springa maraton bestod av att sätta mitt namn i lotteriet för en plats, en månad av träning som jag hatade, och då massiva lättnad när jag fick reda på att jag inte hade kommit in.

Den största sak jag kunde tänka på att jag hade åstadkommit som verkade verkligen omöjligt redan från början var att betala av mitt studielån förra sommaren.

Efter 16 år av troget att skriva en check varje månad, inklusive de år då jag knappt har gjort en buckla i ränta, efter ett och ett halvt decennium av förtvivlad av att någonsin bli fri från detta lagförslag för en examen som hade för länge sedan slutat att imponera alla som läser mitt cv eller hjälpa mig att få ett jobb eller egentligen ger några av de fördelar jag hade övertygat mig själv om att jag hade fattat beslutet att få en examen rakt ut i college, jag var äntligen fri.

Jag kunde betala av mina lån eftersom jag koncernens dem ett decennium sedan på 4.88 procent. Om jag inte hade koncernens när jag gjorde det, skulle jag ha sjunkit min ränta skulle vara låst in på 7 procent eller högre och jag, liksom miljoner andra studenter som tog lån före 2010, skulle vara oförmögna att dra fördel av den historiska låga priser (för närvarande 3.86 procent för undergrads) erbjuds till nya låntagare.

Här är varför du har för att rösta

Senator Elizabeth Warren har infört Bank på Studenter Akuta Lån Refinansiering Agera , som bara skulle låta de med utestående lån för att refinansiera på samma, lägre priser som erbjuds till nya låntagare. Denna lagstiftning har stannat för i syfte att betala för det, skulle Kongressen ha till slut skattelättnader för mycket höginkomsttagarna.

© Alex Wong/Getty Images

Har du hört den skrämmande stats: Student låneskulden har drabbat $1,2 biljoner euro. Regeringen har gjort $66 miljarder i vinst av studielån under de senaste fem åren. Grads lamslagna av student lån är inte för att köpa matvaror, aldrig ihåg att ta jobb i undervisning eller andra lågbetalda yrken, köpa hus, starta företag eller på annat sätt lägga några pengar i en ekonomi vars arbetsmarknad förutsätter att människor har grader för att få något jobb alls.

Till förmån för ekonomin, och för den skull av en miljon andra frågor som kommer att avgöras under de sista två åren av barack Obamas presidentskap, du behöver för att rösta i kongressvalet. Ta reda på vem på valsedeln i ditt tillstånd , som stöd för student-lån-reformen och göra det .

Betala av mitt studielån får inte ha förenat mig med ett maraton-efterbehandlare nivå av förtroende för att jag kan ta över världen, men jag känner mig ändå ganska stolt över mig själv. Och jag känner mig otroligt lyckligt lottad att jag kunde låsa in en ränta som gjorde payoff möjligt. 25 miljoner andra Amerikaner är inte så lycklig.

Foto: David McNew/Getty

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar