Hur Jag Lärde Mig Att Bli En Bättre Styvmor

När mina styvbarn kom fram till min dörr med en resväska i smutsiga kläder, sina journaler och förvirrade uttryck på deras unga ansikten, det var uppenbart att de inte bara kommer till middag.

I det långa – mycket långa sekunder som följde, var jag tvungen att göra ett av flera alternativ:

1. Lås upp mig i mitt rum med varje bok jag någonsin hade velat läsa.

2. Lämnar man att jag hade gift sig för bättre eller sämre.

3. Sätta på ett leende och köpa en super size-box av Tidvattnet.

Onödigt att säga, jag valde alternativ nummer tre.

Tyvärr, endast modeller som jag hade för steg-mothering kom från sagor . Och de som stepmothers var inte vad jag ville bli. I själva verket, jag var inte så bra ännu på att vara en "riktig" mamma. Min dotter var bara ett litet barn och jag var fortfarande lära sig att jonglera hennes krav med min egen behöver för att förbli frisk.

Vad som gjorde det ännu svårare var att även om jag hade accepterat ansvar för mina steg barn, de hade ännu inte accepterat mig. De fortsatte att titta på, att studera och väntar på mig att göra alla de saker deras "riktiga" mamma hade gjort.

Som dag följde dag, jag kunde känna hur mycket de missade sin mor, känslor som de var för unga för att ta itu med. Vissa dagar att jag inte vill ha dem runt, känslor jag också skämmas för att erkänna att ha. Då naturligtvis, det var min egen dotter att tänka på. Och det var genom henne som jag äntligen lärt mig att vara en styvmor.

Över en natt hade hon en bror och syster. Inte en halvbror eller halv-syster. Helt enkelt en bror och en syster. Hade jag varit hennes mamma och nu jag var deras mamma. När folk frågade om hon hade några syskon, hon skulle svara ja, utan någon kvalificerande förklaring, utan tvekan.

Hon var för ung för att förstå situationen på något annat sätt. Och var det verkligen något annat sätt att se det?

Vid första, ja. För oavsett hur hårt jag försökte, jag fortsatte att köra in versioner av mig själv skapat genom mina styvbarn.

Trots att jag gjorde allt mom saker – köpte deras favorit bröd till lunch, tvättade kläder varje natt, läsa deras favorit bedtime stories, tålmodigt rättade läxor – det var aldrig tillräckligt.

Stående utanför deras rum på natten, jag skulle höra dem spela "barnhemmet" eller "familjehem." Jag skulle hinna med ett ord här och där. "Fly. Menar. Hat". Egentligen? Var det den hemska här? Vad jag gör fel när jag försökte så hårt för att göra allt rätt? När jag försökte så fyller det tomrummet i deras små hjärtan. Ofta gånger, jag grät mig till sömns.

Och då hände något. De vardagliga rörelser i livet tog över.

Vi började fylla den fotoalbum och skapa minnen. De dagar staplas den ena ovanpå den andra, som den slitna mätning av koppar. Vi började inte bara ser ut som en familj, utan att känna sig som en också.

Och vi har definitivt gjorde titta som en familj. Tandläkaren verkligen inte vet någon annan, inte när han fyller ett hålrum och barnet höll min hand. Kontrollen på marknaden såg bara tre stökiga barn slåss över ett paket av cookies. Ibland ville jag skrika ut "De är egentligen inte min." Men vilken mamma gör inte det?

När folk började fråga hur många barn jag hade, jag skulle svara på tre. En pojke och två flickor. Jag gav sitt namn och vänster på det.

En ny styvmor vän till mig frågade mig en dag: "Hur kommer jag någonsin att få dem att gilla mig?"

Även om det hade tagit mig ett tag att komma till denna insikt, mitt svar kom snabbt. Först, du måste gilla dem, sa jag. Och tänk inte på en styvmor som någon tagit bort, som ett steg lägre än mamman som födde.

För när du kommer ner till nitty gritty, till sårskorpor knän och sömnlösa nätter, det är verkligen inte någon skillnad mellan en styvmor och naturliga mom.

Endast mellan en mamma som bryr sig och som inte.

Relaterade inlägg: Topp Fem Saker Ingen Steg-Förälder Vill Höra

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar