Hur jag Äntligen Släppa Familj Middag

Om du läser de studier och lyssna till experter, familj middag är avgörande. Barn som samlas runt bordet varje kväll med sina föräldrar är smartare, snällare, mer kapabla, snyggare och mer benägna att driva en framgångsrik hedgefond när de tar examen från ett Ivy League college har aldrig, någonsin provat narkotika.

Det är allt fint och bra, men det är bara en hake för mig.

Jag kan inte stå familj middag.

Mina döttrar är på Early Bird Speciella schema, vilket innebär att fyra kvällar varje vecka, flickor och jag sitta ner tillsammans innan deras far kommer hem från jobbet. Nio gånger av tio, det är ren tortyr. Uber kräsna barn att göra för stressig måltid planering, och även om de skulle äta något annat än nudlar och jordgubbar, jag gillar inte att laga mat. Någonsin.

Den minut vi sitta ner, jag förvandlas till en sur, irriterad gremlin av en mor, tjat dem att sitta upp ordentligt och sluta spela med deras mat. Ibland är de faktiskt äter, ibland är de bara smeta hummus i sitt hår och yoghurt i deras stolsdynor. Nästan oundvikligen hamnar de löjligt att sjunga sånger de lärt sig på farm camp. Deras senaste favorit är: "Älg, Alpacka, Älg, Älg, Alpacka, Onda Mr Kokos förvandlas till en palm!" (WTF?) Jag brukar njuta av deras sång, men jag kan inte hantera det på matbordet. Ungefär halvvägs genom den andra omgången, jag snappily påminna dem om att det inte är någon sång vid bordet, och då får jag upp och börja diska i en passiv-aggressiva drag som går rätt över deras huvuden.

Jag var som klagar över allt detta till min terapeut, förväntar sig henne att reagera med slag, men milda påminnelser om vikten av att familjen middag tillsammans med några förslag på hur man kan göra det bättre.

Istället fick jag denna livräddande andetag av frisk luft:

"Oroa dig inte för familjemiddag. Låt gå för det."

Hon gick för att förklara att familjen middag, per se, är inte poängen. Poängen är att ha något varje dag, vissa ritual av att komma samman på en regelbunden basis. En tid av uppmärksamhet och att lyssna på varandra, utan tjat eller stirrar på skärmar eller tjafsa över skolluncher. Om strukturen på en nattlig måltid som fungerar för dig, så rock on! Men om man tvingar barnen att sitta stilla under witching hour så att du kan titta på dem avslå din mat medan de bälte reda på dagis version av "99 Bottles of Beer On The Wall" inte flyter din båt, så oroa dig inte om det. Hitta något annat sätt att ansluta med dina barn varje dag.

Tja, skit. Som jag kan göra. Jag kan läsa mina barn och färg med dem och lyssna på dem chatter från baksätet hela vägen till skolan, och sjöng för dem och gosa med dem vid läggdags, och jag kan även sitta med dem vid frukosten (kaffe är mäktig kraft för det goda).

Och så har jag släppa familj middag. Missförstå mig inte. Jag har fortfarande föda mina barn varje kväll (varje jävla natt), och ibland kan jag även sitta med dem. Men andra kvällar vi bär våra plast Hello Kitty plattor ut till verandan och flickor käk på sina nuggets medan de springer upp och ner för stegen, att säga "hej" till grannarna och samla stenar för deras rock garden. Vissa nätter de äter medan jag städa upp, som rör sig i min kropp hjälper mig att hålla mig lugn. Andra nätter har jag läst att dem medan de äter, vi gjorde vår väg genom hela den Amerikanska Flickan Katalog en vecka, vilket jag fann signifikant mindre irriterande än mina flickor käbbel.

Nu när vi har dikat familj middag, jag har ingen aning om mina barn kommer att göra det till ett Ivy League college eller inte. Men jag har mycket mer förtroende för att vi alla kommer att göra det till sin 18: e födelsedag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar