Hur Jag Äntligen Fick Min Cystisk Akne Pesten Under Kontroll

Om du lider av den fruktade tillstånd av cystisk akne, du har säkert hört alla konventionella visdomen om det: det är hormonella, utvärtes behandlingar inte fungerar, den enda vägen ut är kärnkraften som ett alternativ, Accutane, och även att man kan inte bota dig. Jag känner din smärta eftersom jag har varit med om det, och eftersom jag är den typen som kan göra egenvård och tvångssyndrom som aldrig träffat ett hår som hon inte laser, en hals kramp hon inte akupunktur eller en inåtväxta tånagel hon inte har opererats bort, jag har varit på en 20-årig odyssey för att få ett handtag på min cystisk akne. Jag tror att jag äntligen har lyckats.

Låt oss se vad som cystisk akne är.

Enligt en av mina favorit hudvård experter, Paula, Paula ' s Choice , cystisk akne är en av de mest allvarliga former av akne. Dess "lesioner faktiskt bristning under ytan av huden, driver blockering och svullna innehållet utom räckhåll för traditionella, lokalt applicerad anti-acne-produkter." Olja körtlar överproducera sebum och brast, och skapar massiva ett hål av en cysta, en smärtsam welt vars mission control verkar vara 20.000 leagues under ytan av huden och känns som en liten kullager och aldrig går bort.

Om din cystisk akne är något som min, du har funderat över samma underjordiska zits för år —att de klingar, de re-emerge, de är alltid lurar det på hakan eller överläppen, och om du har tur nog att få bli av med en, du har en missprydande ärr att visa för det.

Här är hur jag har försökt att behandla det.

Jag har aldrig haft svår akne som tonåring. Jag fick (och fortfarande får) enstaka finne eller ojämn patch som jag brukar hänföras till stress eller min tid eller att inte tvätta ansiktet med Ren & Klar eller vad löjligt sura "toner" jag var med då. För detta är jag tacksam för, jag vet att människor lider mäkta med riktiga acne, och jag vet att jag är lycklig för att aldrig ha haft att göra med en full-face misshandel.

Men dessa underjordiska zits är en dålig tid. Här är hur jag har försökt att bli av med dem:

Poppar dem: Ha! Som om! De har inte en whitehead, och om du försöker att smälla en cystisk finne, det kommer förmodligen att blöda, eller en utlänning som kommer flygande ut av det, fäktande armar och ben.

Torkning av dem ut: Huden runt cysta torkar ut, så att du får en brun, fjällande lapp, och arg berget vid sitt centrum är nu ljust rött.

Retin-A: Jag är faktiskt inte säker på vad Retin-A gör det. Jag vet att alla älskar det. Jag använder den för att bli av med min vanliga, trädgård-sort finnar, men det har gjort väldigt lite förutom att göra mig så solen är känsliga för hela mitt ansikte vibrerar med värk på den lättaste vind.

Ändra mitt örngott oftare: En bra idé, men ingen förändring.

Att få en ansiktsbehandling: Aldrig igen jag låta någon utan en MD sätta en nål i mitt ansikte.

Renée Rouleau Anti-Cysta Behandling : Detta är den mest effektiva over-the-counter rättsmedel jag har försökt, men det verkar bara fungera om du får cysta i ett tidigt skede, innan det har utvecklat en nervsystemet och dålig attityd. Det såg ut att hålla cystor på bay, men bara om jag gjort det religiöst så fort jag fått konstiga blåmärken känsla som talar om för dig att det kommer en dag innan det börjar rasa.

Coritsone skott på dermo: DETTA FUNGERAR. Men som kan gå till läkaren varje gång hon har ett utbrott? Och min hudläkare har varnat för att göra detta alltför mycket.

Antibiotika: De arbetade. Men både du och jag vet att detta är en fruktansvärd långsiktig lösning .

Hem syra peel-kit: Även jag vet att det är galet nu.

Is: Isen har lindra smärtan lite. Men det förvärrar cysta så det är inte längre ett hot smärtsam klump, men en kall smärtsam klump.

Försöker att slappna av: Tack pantload, WebMD.

Jag har inte försökte hormonella preventivmedel eller spironolakton två off-label förskrivning rättsmedel jag har hört arbete.

Vad som verkar ha fungerat.

Jag gick till hudläkare man antar att det var ingenting han kunde göra för spetälska situationen på min haka och var bara kommer att ge mig några kortikosteroid skott för att göra den mest ihållande stötar försvinna, en lösning på kort sikt, men jag var nere med.

"Jag vet att det finns inget du kan ge mig för dessa cystor är hormonella och du bara kommer att ge mig en chans och det är bra, men jag är lite bestört att ingen har komma med en bättre lösning än hormoner eftersom varje kvinna jag känner har dessa saker och..."

Läkaren avbröt mig. "Det är faktiskt en behandling som är mycket effektiv som funnits ett tag. Detta är vad som händer när du inte gå till hudläkare för ett årtionde."

Nämnde jag att jag är kräsen om att få mina ögonbryn formade? OK, så det hade varit ett tag sedan jag hade varit för att dermo, och så visste jag inte om Aczone en mycket populär, icke-topikal kräm som, tillsammans med mina försök att vara lite mer skonsam mot min hud, verkar vara att hålla min cystisk akne borta. Jag vet, jag kunde inte tro det heller, och jag vill att du ska veta jag är inte betald av någon för att rekommendera det här. Jag är en vanlig kvinna som, innan idag, var full med en serie av onormalt svullen finnar på hakan som verkade ha rötter, som en ek. Jag tror att jag kan ha dödat träd.

Här är min regim:

–Om jag bär smink Jag tar bort det, med den enda sak du bör aldrig använda som en makeup-remover, Bioderma Sensibio . Det är skonsamt för att få bara vardagens smuts och crud av din hud också. Jag använder det nästan varje natt.

–Jag tvätta mitt ansikte med VATTEN. Det är rätt. Vatten. Kanske lite mycket mild tvål, som detta men mest av allt vatten och en mjuk trasa.

–Töm-A för allmän hudens kvalitet. Jag är ännu inte övertygad om att det fungerar, men jag fastnar med det eftersom jag tror att du kan behöva använda det för ett par månader före allt bra som händer.

–Aczone på hakan och runt munnen. Jag använder den inte varje natt, men om jag har någon rädsla för att det är något ytan, det gör jag. I första månaden, när jag fick detta bultande "jag kommer!" känslan några gånger, och jag sökte Aczone och en plats gick bort direkt. En annan inträffade, men gick bort väldigt snabbt.

–Stora dagkräm och läppbalsam. Dessa receptbelagda mediciner torr du fan ut.

Och en MASSA solkräm varje par timmar under dagen. Jag är rädd för att skada det, men jag har varit monster finne-gratis för över en månad. Jag är öppen för alla och helt naturlig metod för att handskas med dessa saker, som jag har åtagit mig att inte beläggning mig själv i kemikalier, varje natt, men så långt äggvitor och kokosolja och att ge upp mjölkprodukter har tyvärr varit ineffektiva. Om du inte kan få ett recept av någon anledning, som jag inte förespråkar den Renée Rouleau potion som jag nämnde ovan, och dricka ett badkar, fullt av vatten varje dag är aldrig en dålig idé.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar