4 Sätt Bra Män Kan Göra Bättre

Att se min mamma göra allt som ensamstående mamma gav mig en unik förståelse för min man. Och märkligt nog, ju mer konversationer jag har med några av mina gifta vänner, desto mer tacksam jag är för honom. På samma gång, min man är stor — men, let ' s face it, han kunde göra bättre.

Jag är tacksam för det sätt som han gärna stannar hemma med vår son när jag har något att göra. Jag älskar att den andra natten som han gav vår son ett bad, sätta på sin fuktkräm, och gjorde även sitt bästa för att tvätta och styla sitt hår. Nu när vi är väntar ett andra barn han är med på några ytterligare uppgifter.

Men den tacksamhet jag har för min "progressiva man" betyder inte att han är perfekt. Och det är frustrerande för mig när mina bekanta föreslår att jag ska ta honom som det är eftersom de vill att deras man skulle göra en bråkdel av vad han gör.

Någonstans längs vägen, vi accepterade den falska berättelsen om att män inte bör vara lika ansvariga för att sköta ett hushåll eller barnuppfostran . Min mamma såg till att jag aldrig gav efter för denna logik. Trots att en ensamstående förälder, hon såg till att påminna mig så ofta som möjligt att det inte är någon mening med att hjälpa till om de inte hjälpa dig. Med andra ord, Jag kan göra illa av mig själv. Att leva ett liv baserat bort av denna filosofi innebar ett par saker. Jag hade inget intresse i att vara i en relation med någon som fick mig att känna sig nedvärderade. Och jag var inte villig att gifta sig med en man som gjorde det klart att jag vill göra allt på mitt egna.

Jag har en man som hjälper till om han ser mig rengöring, uppmuntrar mig till att följa mina drömmar, och gör sitt bästa för att direkt engagera sig med vår son, men här är några saker jag önskar att han gjorde annorlunda.

1. Att hjälpa utan att bli tillfrågad

En av de mest frustrerande saker om mitt förhållande är att jag alltid måste fråga, ofta flera gånger, innan han gör saker som jag gör av gammal vana. Många av oss skulle älska våra män för att bara se vad som behöver göras och göra det . Uppmaning eller påminna bara skapar en sak som vi måste göra.

Visst, det värmde mitt hjärta att se min man och son bond över ett badkar som natt. Men om jag inte hade bett honom att göra det tidigare i dag, vi skulle inte ha tänkt på det. Det är svårt att inte undra hur lång tid det skulle ha tagit honom att bestämma vår son, McChub, behövde ett bad om jag inte hade bett om det.

2. Sätta familjen först

Som arbete-at-home förälder, jag måste planera min dag runt varje aspekt av min sons liv om jag hoppas på att få saker gjorda. Min man, å andra sidan, får räkna med att jag kommer att lägga mina saker på håll och allt med vår son kommer att tas om hand. Som sätter en hel del press på de av oss som arbetar från eller stanna hemma med våra barn.

Vi har till preplan vårt dagliga liv för att ta hand om våra barn anses i första hand vårt ansvar. Det finns så många beslut som rör barn som vi primära vårdgivare känner att vi har att göra på egen hand, och det skulle vara trevligt om våra makar skulle plocka upp en del av att slappa.

3. Förstår att det finns aldrig en perfekt tid för en tuff samtal

Min man har i princip två funktioner alternativ. Han är antingen awesome, eller är han det värsta. När han är den bästa, jag stirrar på honom med glansiga ögon. När han är på sitt värsta, jag vill flytta ut. Under dessa svåra tider, han kan vara tufft att prata med — särskilt om kritiska ömsesidigt beslut. Jag tror att en hel del av detta härrör från hans barndom och hans extrema obehag med konflikter. Resultatet är att han kan vara ganska passiv-aggressiv och använda "jag ska tänka på det" som en ursäkt för att undvika svåra frågor.

Genom att säga att han har att tänka på det, han dikterar utvecklingen av en resolution — som irriterade skiten ur mig. Han undviker samtal tills han är 100% klar, och det sätter en enorm sordin på vår kommunikation. Jag önskar att han skulle förstå att saker och ting kan aldrig vara 100% klar, men de har fortfarande att hanteras.

Bottom line: makarna har behov av att kommunicera med varandra, så obehagligt som det kan vara ibland.

4. Bekräfta vårt värde och värde

För mig, och för många at-home-föräldrar, vi har tvivel om att vårt värde och värde. Vi behöver en bekräftelse på att vi är viktiga. Jag är inte så svår att göra till lags, men jag önskar att min man var mer eftertänksamma och skulle ge fler indikatorer som under den dag han tänker på mig.

Som ett arbete-från-home-mamma, jag hade mycket olika planer för mitt liv och jag känner mig ofta som jag har begränsat värde i dessa dagar. Om våra makar tillbringade mer tid att låta oss veta att de är stolta över oss och lycklig över att vara med oss, det kan göra hela skillnaden.

Det är möjligt att min man — och andra makar ut det — försök att göra dessa saker, men eftersom vi har olika Älskar Språk har vi inte alltid plocka upp dem. Det blir lost in translation. Hursomhelst, vill se mer av ovanstående motsäger inte den kärlek vi har för våra makar. Jag älskar de vilda cocktail som är min make, och jag hoppas på att vara tillsammans under en mycket lång tid.

Men med en långsiktig relation, det finns alltid utrymme för förbättring, har jag rätt?

ADVERT

Lägg till din kommentar