Hur Att Få Ett Jobb Lärt Mitt Barn Allt Som Jag Inte Kunde

När Peter var 16, han hade ett körkortstillstånd, dåliga betyg och en stark önskan om att hans körkort. Undanhållande av licensen var den enda drivkraften vi hade över honom. Samma barn, medan kärleksfull, rolig och bra, hade varit jordad den första hälften av sitt första år i high school och testade för inlärningssvårigheter som var att göra på den tiden. Efter sitt andra år, vi skickade honom sparka och svära till sommaren internatskola i New Hampshire. Han var tvungen att leva i tält och gå i skolan sex dagar i veckan. Det fungerade tillfälligt, men genom den andra halvan av hans yngre år var han tillbaka till sin samma upptåg, som producerar Ds och Fs. Han desperat ville att hans körkort och svor att han var den enda junior han visste vem som inte har en.

Min man och jag gav honom två alternativ. Få ditt grader upp till alla Bs eller få ett jobb, det ena eller det andra, då kan du få ditt körkort. Junior året som slutade den och han tog stycket grader och aldrig sökt ett jobb. Den tredje dagen av hans sommaruppehållet han satte på ett sätt skjorta och leds ut för att söka arbete. Efter en vecka med ingen lycka, han var mycket nedstämd. Jag mådde dåligt och började köra med honom runt i städer nära oss. Jag skulle sitta i bilen och ge uppmuntran. Ibland skulle jag följa honom eftersom jag var nyfiken på plats. Jag skulle ofta komma ut glad att han inte få ett visst jobb. "Skulle du verkligen jobba för att kvinnor är secondhand butik? Det ser hemskt." Jag sa en gång.

"Ja, Mamma, jag kommer att arbeta någonstans att någon ska ge mig en lön", svarade han.

Han fick desperat nog för att börja lyssna på hans pappas jobb. Han skulle följa upp med ett samtal och ett skriftligt tack. Han kallade till sig sina anställda vänner och be för introduktioner till sina chefer. Min make fick honom visitkort, som min son skulle bifoga sitt jobb ansökningar. När han gick ut från hans 40-företag, en hög volym restaurang i vårt område, han var nedstämd. Mitt hjärta bröt för honom. "Mr Palmer, ägaren var inte där så jag lämnade en ansökan med mitt kort."

"Jag vet att det verkar dåligt, men du behöver bara ett erbjudande," sade jag. "Det är som att sälja ett hus eller hitta en make, en köpare, en accepterad frieri."

På resan hem, han offhandedly nämns som en servitris på restaurangen sade till honom att om han var tillgänglig i morgon kan det vara något. En stroke lycka till, tänkte jag, så jag föreslog att han skulle ringa först sak nästa morgon. Han var resistenta men fick ringa och råkade få till ägaren. "Jag är ledsen att vi inte har något."

Jag kände mig som Jag hade slagits ner. Jag ville bara gråta. Stoiskt han gick tillbaka till sitt rum för att göra mer forskning.

Tio minuter senare huset ringde telefonen, och det var Mr Palmer, ägaren till restaurangen som hade bara vände honom. "Hej, kan jag få tala med Peter?"

Inte den här killen bara berätta för honom att han hade några lägen? Jag tävlade på övervåningen med telefonen.

Jag hörde Peter pratade och då kom han på nedervåningen, lite rakare och med en fjäder som i hans steg.

"Jag har en intervju i morgon."

Jag skjutsade Peter till restaurangen och väntade utanför. Minuter senare, min telefon pingade och hans text att läsa, "jag fick det!" Han fick i bilen, och vi rusade iväg till en fest frukost. Han lämnade hemmet på morgonen en desperat men ändå hoppfull pojke och återvände anställd ung man. Som utlovat, så åkte vi till DMV och han fick sin licens. Jag hade aldrig sett en stoltare och gladare barn.

Han arbetade hela sommaren och under hela nästa år. Medan hans arbetsmoral växte sig stark, hans betyg inte, och som dök upp i hans college accepter. Besviken med sitt val, han lade sin näsa till slipstenen under sin åttonde termin, och med våra råd tillämpas för ett sabbatsår efter gymnasiet. Han sökte sig till nya högskolor och skulle gå följande år.

Sommaren efter sitt sabbatsår i centralamerika, arbetade han två jobb. Han upptäckte att när du har arbetat på ett riktigt jobb, det är lättare att få en annan, och han var hungrig för självständighet och pengar. I slutet av sommaren åkte han iväg till college, något förvånande att en som inte tar emot honom i den första omgången men gick med på att åter intervjua honom under sitt sabbatsår paus. Sitt första år fick han stora kvaliteter och förföljde och fick en betald praktik i Kalifornien till sommaren.

Att få ett riktigt jobb, på hans egen, förändrade min sons liv. Det var något han åstadkommit med sig själv. Det visade honom att med uthållighet, planering , coachability och en liten bit av lycka till, du kan uppnå dina mål. När hans yngre bror frågade om han skulle hjälpa honom att få anställning, han skrattade, "Säker. Pund på trottoaren. Promenad i 40 företag, och du kommer att få något."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar