Hur Elvis Förändrat Vårt Äktenskap

Tja, tekniskt Gifte om sig. Men det var Kungen själv, klädd i en svart polyester jumpsuit prydd med tusentals av strass och silver dubbar, packas upp till hans tröjor för att visa upp sitt rakade bröstet och guld kedjor. Han bar avundsvärt lammkött-chop polisonger och aviator nyanser, och han skakade. Bokstavligt. Crooning i mikrofonen, han sjöng för oss med "Kan inte Hjälpa att Falla i Kärlek." Och jag grät.

När det var dags att fira vårt 20-årsjubileum, vi tänkte att det var inte mycket bättre ställe att göra det på än i Vegas, framför våra tre barn och olika långa lidande familjemedlemmar. Okej, för att vara ärlig, min man var inte alla som hip till idén först, men när jag sa till honom att det var antingen Elvis eller en stor bit av årsdagen smycken, att han kommit överens med min bedömning och gick längs sportsligt. Och det var awesome. Det var skratt, tårar, crooning och Hawaiian skjortor. Det är något som mina barn kommer att minnas för alltid.

Som jag talade om händelsen, jag insåg att detta kommer inte bara att vara en stor post i boken familj lore, det är också en bra primer för äktenskapet i allmänhet. Och eftersom vi har nu varit gifta i 20 (!) år, jag är helt rätt att dela ut råd om hur man har en bra relation.

© Courtesy Legat Ehmann

1. Förstå din roll. Jag talar inte om "den lilla kvinnan är barfota och gravid, big man tar hem bacon." Om det flyter din båt, naturligtvis. Vad jag talar om är att omfamna dina styrkor.

Till exempel, i vårt äktenskap, jag är de idéer som person. Det är min "tänk om..." fras som rörde oss över land till Scottsdale, Arizona, när vi blev sjuka av New England vintrar, tog oss till Comic-Con, och, ja, förde oss face-to-bäckenet med Elvis. John vet att även mina flygningar av fantasi kan verka udda och flagnande till honom, de ger en spänning och energi för att vår familj.

Under tiden, han är bra på detaljer att hålla vår familj kör. Istället för att se hans insisterande på finansiella solvens som kinkig, jag uppskattar hans ansträngningar att hålla oss i svart. Inse att båda av oss har våra egna sätt att ta hand om "oss" som gör det lättare att uppskatta våra olikheter. Även om jag är ännu mer kul.

2. Att inte ta sig själv på för stort allvar. Vissa stunder i livet efterfrågan tas med en skopa allvar. Sjukdomar, karriär frågor, kid utmaningar: det är Dessa saker som är svåra att ta på allvar. Det är därför, när du har ett val, jag rekommenderar starkt felande på sidan av kul. Se till, att gifta sig med Elvis i en förslappad strip mall i Vegas är kanske inte det mest romantiska som någonsin, men det var skitkul. Kanske atmosfär skulle har varit mer imponerande om vi hade gått all-in på Four Seasons, men vem exakt är det vi försöker imponera på? Vi tar mer än imponerande vilken dag som helst.

3. Få honom att känna sig speciell. Jag skulle älska att säga att vi fortfarande ser på varandra med stjärnor i ögonen och kanske jag skulle göra om jag inte var så upptagen med att titta runt i huset och katalogisering alla hem förbättring projekt. Jag tvivlar på att jag är så ovanligt. Det är därför jag påminner dig om att ta tid att fira din relation. Gör som töntiga alla Hjärtans Dag-kort. Få honom en "Grill Master" förkläde för Fars Dag. Visa ditt barn att du tycker att han är värd att fira.

4. Involvera dina barn. Experter (och akvarell citat på Pinterest) kommer att säga dig att den bästa gåva föräldrar kan ge sina barn är en sund relation. När vi började planera vårt 20-årsjubileum semester, vi knappt ens funderat på att gå utan våra barn. Med vår äldsta att gå in i sitt sista år på high school i ett par veckor, tid för familjen semestrar är att glida iväg snabbare än Jude Law är hårfin. Inte nog med att vi vill spendera denna tid som en familj, vi var också banking om att med våra barn som är närvarande vid detta offentliga erkännande av vår fortsatta satsning på att alla andra skulle få dem att känna sig trygga. Och om det inte gör det? Jo, det ska bara vara en sak att berätta för sina terapeuter i ett decennium eller två.

I summan, gör vad du kan göra, när du kan, för att ta med din familj tillsammans för att fira. Du behöver inte resa till Vegas för att göra det, men en gång var 20: e år eller så, det kan vara precis vad Kungen har beställt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar