Hur Lär Vi Våra Barn Att Bara Gå Längs För Resan?

När jag växte upp, jag kommer ihåg att göra allt som mina föräldrar ville att vi skulle göra, inga frågor. Min äldre bror och jag skulle hoppa i bilen och bege sig vart de ville (eller har råd) att ta oss.

Att växa upp i Södra Kalifornien, och jag kom ihåg de "bra" mat av Mike ' s Pizza (pizza smakade kartong) eller Chris & Pitts (platsen är precis som det låter) att vara två av de häftklamrar som mina föräldrar skulle ta oss till om de sällsynta nätter bestämde de sig för att ta oss ut och äta middag. Ibland, de kan slå och ta oss till Fräsaren, där vi skulle njuta av allt-du-kan-äta-buffé.

För semester, vi skulle inte gå långt, men vi har aldrig någonsin klagat på att de var de som skulle ta oss. Vi vågade aldrig klaga av rädsla för eventuella konsekvenser (ej någonsin veta, även denna dag, vad de kan ha varit hade vi faktiskt gjorde uppror). Vår semester var främst bil-turer till olika stora semester destinationer inom fem timmars vårt hus. Om du är på distans bekant med den amerikanska västkusten, skulle du förmodligen vet att dessa resmål: Las Vegas, San Diego, Santa Barbara, Palm Springs och Mexiko (inte den trevliga ställen som Cabo eller Cozumel, men lite semester destinationer som Baja och Tijuana). Jag är övertygad om att jag inte skulle komma ihåg något av min familj semester om vi inte har bilder som dokumenterade vi var faktiskt där.

Jag lovade mig själv att en dag, när jag fick barn, min fru och jag skulle aldrig snåla på våra semestrar, restauranger och underhållning. Nu när vi har två barn, en på väg till gymnasiet och en annan som går i fjärde klass, jag inser att alla våra stora, fina semestrar och restauranger kommer också med en hel del huvudvärk–spänningshuvudvärk från de ständiga åsikter och stift från våra barn genom åren. Istället för ett hav av Yay! när vi berätta för våra barn om den fantastiska semester vi omsorgsfullt plan, vi frågade på hotellet, aktiviteter och bekvämligheter, och vi får alltid en kör av "Kan vi gå någon annanstans?"

Även när jag skriver den här artikeln när du är på semester, jag hörde en motreaktion från mina barn i rummet. Vi planerade en slut-på-sommaren resa till Montreal, som är en härlig fem-och-en-halv timmes bilresa från vårt hus i Connecticut. Disken var förvånansvärt bra, men vid mittpunkten, det var kommentarer från Peanut Gallery om hur mycket snabbare det skulle varit om vi hade flugit. Jag kände mig tvungen att försvara vårt beslut att spara tid och pengar genom att köra, men inombords var jag kokar av frustration. Lyckligtvis, spänningen av att vara i ett annat land förde oss över gränsen genom hotellet, som mirakulöst träffade deras godkännande. Vi är nu mitt i en spännande resa i en främmande stad, och mina enda tankar är, "Kan vi alla komma överens om en aktivitet under de fem dagar som vi ska vara här i denna spännande nya staden?" och "Kan vi få igenom en halv dag utan stift eller argument?"

Samma sak gäller med restauranger och ganska mycket alla andra planer, från lunch till filmer och utanför. Sedan växte upp i Kalifornien, jag har flyttat till östkusten och slog sig ner i Södra Connecticut, bara en kort bilresa från New York City—ett mecka för otroligt, men otroligt dyra restauranger. Våra barn har fått sin beskärda del av bra restauranger i vår stad och i the Big Apple. Av den tid som någon av dem hade fyllt fem, de hade varit till mer fem-stjärniga restauranger än jag hade besökt innan examen college. Igen, jag vet att de uppskattar att vi har infört dem till denna otroliga värld av god mat, men det hindrar dem inte från att argumentera om vilken restaurang vi skulle gå till på något random kväll. Och det fortfarande inte stoppa huvudvärk.

Jag älskar att mina barn har införts för att så många otroliga upplevelser och verkligen älskar det. Men jag kan inte lista ut hur vi kan få dem att bara gå längs för resan och inse att vi, som föräldrar, har sista ordet. Kanske är det enda sättet är att ta dem till Chris & Pitts nästa gång vi besöker LA. Som ska lära 'em.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar