Hur Gör Jag För Att Hålla Mitt Barn Säkert Medan Du Ger Henne Frihet?

Jag är bil nummer 12 av 18. Två män i svart och guld säkerhet jackor och solglasögon stå på framsidan av linjen, dirigera trafik. Med en våg av deras händer de instruera varje förare att flytta framåt. Vi tums längs långsamt, haltingly, hårt, som turister som försöker korsa gränsen från Mexiko tillbaka till den AMERIKANSKA säkerheten killar ser tufft, de påminner mig om dörrvakter på en Manhattan bar jag som besöks under 90-talet. Jag stänger av min radio.

Det är nästan min tur och säkerhet killar ser mig upp och ner. Jag leende. De ger mig en obligatorisk halvt leende, en halv-nod; alla företag. När jag är tillräckligt nära, jag kastar min bil i parken, hoppa ut och köra runt till andra sidan. Min dotter är i baksätet (naturligtvis). Hon unbuckles och tar tag i sin ryggsäck. Jag för in handen och ta tag i de stora svarta fall bredvid henne—hennes cello—och lämna den till henne. Med en puss på pannan jag berätta för henne att ha en bra dag i skolan, och jag kvar, bara för ett ögonblick som jag ser henne—i skuggan av instrumentet—mars mot tidig morgon orkester praktiken.

Precis innan hon försvinner in i en annan handske av säkerhet, jag har att gå på. Det finns en lång kö av bilar bakom mig. En av vakterna skakar på huvudet och vinkar sin hand för mig att lämna.

När jag kör hem, jag börja tänka på den här artikeln: hur annorlunda livet är nu från när jag växte upp, till att börja med hur omfattande den säkerhet som är i min dotters skola, där vi bor på Long Island i New Yorks förorter, i motsats till mina erfarenheter för 35 år sedan.

Hur gör jag för att hålla mitt barn säkert samtidigt ger henne frihet på samma gång?

Min första tanke är: jag kan inte nämna namn på skolan, det är ett som är säkert.

Det är vad det kom till. Jag är all-in när det kommer till säkerhet på min dotters skola. Mardrömmen i Newtown är aldrig långt från mitt medvetande.

När jag kommer hem, men jag börjar undra, vad är kostnaden för min dotters säkerhet? Vad är min roll i allt detta? Varje generation före mig, och förmodligen var och en efter, kommer att uttala dessa ord på en eller annan punkt: "annat var det när jag växte upp..."

Men i de pre-Newtown dagar, saker och ting var annorlunda. Och den nuvarande staten nästan konstant tillsyn är nära toppen av den listan.

Min dotter är nio nu, och som de flesta föräldrar jag vet, jag skulle inte tänka mig att låta henne hoppa på sin cykel och ta av gatan ner av sig själv. När jag var i hennes ålder, som växer upp i Maine, jag kan komma hem från skolan, göra lite läxor, gå ut på min egen, fastnar i en lera grop i en salt marsh, cykla fem kilometer till stan för att umgås med vänner och jaga ett tåg i rörelse (försöker att hoppa ombord), alla före middagen. Och så länge jag höll sig till manus av att vara hemma innan middagen och undvika akuten besök, jag var aldrig följs upp.

Min dotter måste bli säkrare nu än jag var, hur? Men vad händer när hon är gammal nog att vara hennes egen, och när jag inte kan övervaka? När jag gick på college, märkte jag vissa mina klasskamrater kunde inte hantera friheten. Jag menar, vi alla festade—jag gjorde mer än de flesta. Men vissa festade med sådan omognad att det verkade som om de aldrig varit ute ur huset innan. Av den andra terminen, dessa barn var att packa sina väskor, eftersom de skulle antingen varit sparkas ut eller misslyckats med alla sina klasser. Vad var skillnaden? Det tycktes mig som om de flesta av dem hade mycket stränga eller övertäckning föräldrar växte upp, och var därför barn som inte förstår hur man fungerar på egen hand.

Vi vet alla vad som hände med djur från zoo Madagaskar när de försökte att göra det på egen hand i naturen.

Detta är naturligtvis inte en vetenskaplig undersökning, men jag skulle vara villig att satsa jag är inte alltför långt borta. En snabb Google-sökning av effekterna av överbeskyddande föräldrar visar hundratusentals resultat som alla i princip säger samma sak: risk aversiva, svårigheter att fatta beslut, och saknar de resurser som behövs för att bli framgångsrik i livet. Och vi vet alla vad som hände i djurparken djur i Madagaskar när de försökte att göra det på egen hand i naturen.

Så hur gör jag för att hålla mitt barn säkert medan du ger henne frihet på samma gång? Jag har inte besvarat den frågan ännu. Men en stor del av föräldraskap är att räkna ut det som du går. När du lägger till gemensam vårdnad i mixen, vilket är fallet med mitt ex och mig, blir situationen ännu svårare—även stressande. Det finns inget sätt att min dotter är med en olycka eller få problem på min klocka. Vad skulle det säga om mig som förälder?

Jag frågade min dotter vad hon tänkte på all den säkerhet på hennes skola. Hon bara ryckte på axlarna. "De egentligen inte göra någonting," sade hon. "De är bara lite av det." Jag frågade henne om hon visste varför de var där. "För folk på utsidan, inte eleverna, men andra människor som försöker att få i," sade hon. Då hon var klar med samtalet och flyttade på sig för att göra något annat. Detta är hennes normala, så att hon inte vet något annorlunda. Men det gör jag.

Barnen behöver för att växa, uppleva livet, göra misstag och figur vissa saker på egen hand, så jag vet att någon gång, jag måste släppa lite. Jag kommer att behöva för att räkna ut det.

Relaterade inlägg: Kom Hem

Detta stycke första sprang på Café . Andra inlägg att du kan njuta av: Regler Regifting, 17 Dagliga Vanor Bra Föräldrar, Föräldrar: Låt Gå Murgröna

ADVERT

Lägg till din kommentar