Hur Kom Jag Hit?

Som jag krypa på mina händer och knän under matsalsbordet plocka upp vad som verkar vara en hel sädesax under mitt 18-månader gamla son ordförande, jag tänker för mig själv, "Hur hamnade jag här?"

Jag blick över och se min stackars katt, Malcolm, försummade sedan födseln av min son, och alla glömt men sedan föddes våra tvillingar för fem månader sedan, ser tillbaka desperat mellan hans katt leksak och mig, som för att säga, "Tja, du är redan här nere. Kan även spela med mig." Men jag kan inte. Inte för att jag inte vill. Mer eftersom tvillingarna är utmattad och skriker i vardagsrummet, i gått ut blöjor och onesies täckt i eftermiddag spitup, och min son kastade pasta på väggen.

Som tur är, min man hanterar tvillingarna och deras onesies medan jag ta itu med flaskor och rester av middagen. Dessa är våra nätter. Dessa är våra dagar. Det här är mitt liv. Jag minns vagt att arbeta. Jag minns vagt att köra program och pedagogisk psykologi på natten. Jag minns vagt vuxna konversationer, att klä ner på fredagar, potlucks och Hemliga Tomtar. Nu kan jag inte ens minns vilken tid jag sist födde tvillingar.

Det är ett försök, och det är för att uttrycka det milt, att ta en promenad, gå till e-postkontot i princip att existera på ett sätt som liknar mitt liv innan barn. Är jag att klaga? Inte säker. Jag hatar det? Kan inte säga att jag gör. Men om du skulle ha berättat för mig, säg, fem, tio år sedan att jag skulle gifta sig, bli gravid omedelbart (och jag menar omedelbart), sluta arbeta, få en son, då blir gravid fyra och en halv månader senare – med tvillingar – jag har skrattade i ditt ansikte. Hårt. Jag skulle ha skrattat ännu svårare om du sa till mig att jag skulle njuta av det.

Jag såg min imponerande samling av nail care produkter och smink att ta upp och bli oanvändbar i två år eller så att jag var gravid. Jag lät mina referenser till praktiken upphör att gälla på grund av att en hög risk tvilling graviditet höll mig från att delta i obligatoriska utbildningar. Jag sörjde förlusten av min karriär till det bättre delen av ett och ett halvt år. Låt mig berätta för dig, ankomsten av tvillingar när du redan har en tretton månader gamla son kommer att knäppa dig rätt ut av det.

Jag har aldrig varit så upptagen, eller arbetat så hårt i mina 32 år. Mina kunskaper och utbildning föll i glömska för den skull bli en stay-at-home-mom. Och även om jag hatar det några dagar, och jag menar verkligen hatar det, jag hatar mer för att ha en barnflicka eller en barnvakt se mina barn leende, krypa, eller tala för första gången, eller vara för trött eller stressad från jobbet för att se (eller njuta av) det själv.

Jag tillbringar min tid med att prata om bajs och kräks, ler och rulla över, och njuta av en ynka femton minuter av tystnad i slutet av dagen innan den faller väl sover. Jag finner glädje i min sons uttala, "Tack", rätt eller se honom kamma håret och borsta tänderna. Och i att titta på tid-härdade ansikten i min familj mjuka upp vid åsynen av mina barn.

Mitt hat för min situation och "bristande måluppfyllelse" smälte bort när Matthew lutade sig fram och kysste Michael och Maggie huvuden för första gången. Jag är även förvånad över mig själv.

Så det är okej, tror jag. För nu, åtminstone.

ADVERT

Lägg till din kommentar